SPORT24

Γιαννόπουλος: "H Εθνική έχει ταυτότητα"

MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Σε ηλικία 28 ετών ο Χάρης Γιαννόπουλος κλήθηκε έπειτα από χρόνια στην Εθνική Ανδρών ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Και δείχνει κάτι παραπάνω από έτοιμος για αυτή την πρόκληση, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε στον Sport24 Radio 103.3

Αναλυτικά οι δηλώσεις του φόργουορντ του Ρεθύμνου:

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα: " Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που κλήθηκα. Τα πρόσωπα είναι γνώριμα. Γνωριζόμαστε γιατί είμαστε χρόνια στο χώρο του μπάσκετ. Είναι πρωτόγνωρο ότι σε 3-4 προπονήσεις πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα και όσες φορές και να το κάνεις δεν μπορείς να το συνηθίσεις. Η συγκέντρωση παίζει μεγάλο ρόλο και είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί μέσα σε τέσσερις μέρες δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά".

Για την μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει η Εθνική: " Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλο, ούτε ότι σε τέσσερις μέρες έχουμε αγώνα, αλλά είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας που θα πρέπει να συνηθίσουμε και αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης. Είμαστε έμπειροι, παίζουμε αρκετά χρόνια στην Α1, ξέρει ο ένας τον άλλο και δεν θα είναι δύσκολο να βρεθούμε, αλλά θα είναι καθαρά κατά πόσο θα μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θέλουν οι προπονητές μας".

Για το τι να περιμένουμε από την Εθνική: " Δεν αλλάζει κάτι. Η Εθνική έχει μία ταυτότητα και τώρα θα προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά του καθενός. Ο καθένας θα κάνει αυτό που πρέπει και δεν θα ζητηθεί από κάποιον να αλλάξει τη ταυτότητα του. Θα περιμένουμε καλή άμυνα, σωστά παιχνίδια στην επίθεση στο γύρισμα της μπάλας για να βρούμε καλό σουτ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ