SPORT24

Φλεβαράκης: "Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση"

Φλεβαράκης: "Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση"

Ο προπονητής των Τρικάλων Κώστας Φλεβαράκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη και ανέλυσε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Για το πως είναι τα Τρίκαλα: " Έχουμε δύο παιχνίδια με δύο σημαντικές νίκες. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα, αλλά η υγεία ενός παιδιού που είναι σημαντικός για εμάς μας φέρνει πίσω και πρέπει να βρούμε κάποιον για να συμπληρώσουμε το παζλ. Ξέρουμε ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας παρά το καλό ξεκίνημα. Είναι σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχεια".

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή ότι έκανε λάθος επιλογή: "Εξαρτάται τον προπονητή. Αν θέλει κάποιος να δεχθεί ένας λάθος. Αν παραδέχεσαι το λάθος το διορθώνεις. Φαντάζομαι μιλάτε για κάποιους ξένους. Το θέμα είναι να το αναγνωρίζεις άμεσα και έγκαιρα. Είναι το πως έχεις χτίσει μία ομάδα και πότε περιμένεις να αποδώσει. Αυτός που την χτίζει ξέρει καλύτερα".

Για το τι εισπράττει από τις δύο ομάδες: "Νομίζω ότι λογικά μπαίνει μία επιπλέον πίεση στον Ολυμπιακό που έχει χάσει δύο ματς σε δέκα μέρες. Όταν είσαι χτισμένος για μεγάλα πράγματα πρέπει να ξεπερνάς τις δύσκολες καταστάσεις. Επομένως θεωρώ ότι είναι ένα πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό ότι είναι στην συνέχεια του Κυπέλλου και ότι πήρε το πλεονέκτημα, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος, για να έχεις τον όποιο πλεονέκτημα έδρας. Όπως βλέπουμε τις ομάδες δεν είναι και το τέλος του κόσμου το πλεονέκτημα. Είναι δύο ομάδες που έχουν μάθει να κερδίζουν και εκτός έδρας. Είναι μία χρονιά που θέλει διαχείριση".

Για το πόσο βελτιωμένος είναι ο Παναθηναϊκός: "Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερη ενέργεια, με πληρότητα σε σχέση με πέρυσι. Έχει μεγαλύτερη υπομονή ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν πανικοβλήθηκε".

Για το πόσο μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός: " Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός και στην διαδικασία που βρίσκεται για να μπουν οι ξένοι στο παιχνίδι του βασίζεται περισσότερο στους Ελληνες. Η απουσία που χτυπάει είναι αυτή του Σλούκα κάλυπτε τις δύσκολες καταστάσεις. Είναι ένας Ολυμπιακός που είναι στην λογική Σφαιρόπουλου. Όταν υπάρχουν αλλαγές στις ομάδες αυτές το χτίζεις από την αρχή. Έχει και έναν βασικό που δεν έπαιζε. Το πόσο γρήγορα θα μπουν οι ξένοι ειδικά στην λογική μεγάλων παιχνιδιών θα κρίνει το πόσο βάρος θα πέφτει στα άλλα παιδιά".

Για το πως διαχειρίζεσαι τις δύο ήττες σε έντεκα μέρες: " Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να ξέρει μέσα του ο καθένας που πάει και τι θέλει. Αν πας με βάση τι θέλει ο κόσμος θα κάνεις λάθος. Αρμόδιος και αυτό που ξέρει όλες τις λεπτομέρειες δεν είναι κανένας άλλος. Να επιμείνει στο πλάνο που έχει θέσει. Εκτός από τον θεσμό του Κυπέλλου που είναι νοκ άουτ όλα τα άλλα είναι μπροστά του. Πρέπει να κινείσαι χωρίς πανικό. Ή υπάρχουν άλλες σκέψεις ή από στο ξεκίνημα της σεζόν χρησιμοποιείς κλειδιά που ξέρουν τις συνθήκες. Ακόμα και τον Λοτζέσκι στην θέση δύο. Επομένως ήταν λογική κίνηση να βάλει παιδιά που ξέρουν αυτά τα παιχνίδια".

Για την “απώλεια” του Μάκη Δενδρινού: "Ξεκίνησε πολύ άσχημα η μέρα. Μόλις το έμαθα και εγώ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ