SPORT24

Εστάι: "Τυχερός που ήταν διάσημος ο Πουλίδο!"

Εστάι: "Τυχερός που ήταν διάσημος ο Πουλίδο!"

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν σχολιαστής της μεξικανικής τηλεόρασης, Φαμπιάν Εστάι, μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για το Copa America, την απαγωγή του Άλαν Πουλίδο, τη μεξικάνικη ομοσπονδία και τον Ολυμπιακό (AUDIO).

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν σχολιαστής της μεξικανικής τηλεόρασης, Φαμπιάν Εστάι μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 και το Βασίλη Τεμπέλη, για το Copa America, την απαγωγή του Άλαν Πουλίδο, τον έλεγχο της ομοσπονδίας του Μεξικού από τις ομάδες, αλλά και τους "ερυθρόλευκους".

Η αρχική τοποθέτηση του Χιλιανού ήταν: " Θέλω να στείλω χαιρετισμούς σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στον κόσμο του Ολυμπιακού. Πέρασα εξαιρετικά σε μία χώρα που αγαπά το ποδόσφαιρο".

Για το Κόπα Αμέρικα: " Αυτή η διοργάνωση είναι επετειακή και είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνονται ομάδες από τη Βόρεια, την Κεντρική και τη Νότιο Αμερική. Νομίζω δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλη τοποθεσία για να γίνει αυτό από τις ΗΠΑ. Έχουν απίστευτες υποδομές και ανταποκρίνονται στο πρεστίζ του τουρνουά.

Το φαβορί του Κόπα Αμέρικα είναι η Χιλή που έχει πάρα πολύ καλή ομάδα. Η Αργεντινή, επίσης, είναι εξαιρετική και μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Η Βραζιλία παραμένει ένας άγνωστος παράγοντας, καθώς επί Ντούνγκα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχει και τους καλύτερους παίκτες της.

Μετά είναι το Εκουαδόρ, που μπορεί να γίνει η έκπληξη της διοργάνωσης δεδομένης της εκπληκτικής εκκίνησής του στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, και το Μεξικό, που έχει και την υποστήριξη του κόσμου του. Πολύ καλή ομάδα είναι και η Τζαμάικα, ενώ δεν μπορώ να αποκλείσω το Περού που συνδυάζει την εμπειρία με τα νιάτα. Φυσικά, δε χρειάζεται να αναφερθώ στην Ουρουγουάη που είναι η κάτοχος των περισσότερων τροπαίων και είναι σταθερά μεγάλη δύναμη".

Για την απαγωγή του Άλαν Πουλίδο: " Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό με τις απαγωγές στο Μεξικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Άλαν Πουλίδο είναι ζωντανός έπειτα από την περιπέτεια που πέρασε. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν άνθρωπο και δυστυχώς είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στο Μεξικό. Συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα. Τον Άλαν το βρήκαν διότι είναι διάσημος ποδοσφαιριστής, αλλά πολλές οικογένειες αναρωτιούνται το λόγο που η αστυνομία δεν μπορεί να βρει τα δικά τους παιδιά. Το καλό για τον Πουλίδο είναι ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, με τον οποίον αναδείχθηκε πρωταθλητής, και θα παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει".

Για το αν ο Πουλίδο μπορεί να παίξει με το Μεξικό σε κάποια μεγάλη διοργάνωση: " Ο Άλαν είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ωστόσο στο Μεξικό η ομοσπονδία δεν είναι αυτόνομη. Ελέγχεται από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και των μεγάλων ΜΜΕ. Υπάρχει ένας άτυπος κανόνας ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων μπορούν να ελέγχουν την ομοσπονδία. Για παράδειγμα ο τεχνικός του Μεξικού, Χουάν Κάρλος Οσόριο, δεν τον πήρε στο Κόπα Αμέρικα, λόγω της ιστορίας με την Τίγκρες που δεν ήθελε να παρέχει την κάρτα του παίκτη στην ελληνική ομοσπονδία. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ο Πουλίδο δεν ήταν στην αποστολή για το Κόπα Αμέρικα. Εάν και όταν ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, ο Πουλίδο θα είναι στις επιλογές".

Για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα: " Θυμάμαι τις λέξεις πολύ καλό και παικταρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα από την αρχή τη σημασία της τελευταίας λέξης, αλλά μετά την έμαθα και χάρηκα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό. Τι να πρωτοθυμηθώ; Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που πλέον είναι διαφορετικό σε σχέση με τότε, όπως άλλωστε είναι και το ποδόσφαιρο. Επίσης, θυμάμαι την υποδοχή που μου επιφύλαξαν και μου άρεσε ότι ο κόσμος ζητούσε πάντα τη νίκη. Ήσουν υποχρεωμένος να νικήσεις και αυτό δεν το βρίσκω απαραιτήτως κακό. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, δέχομαι ακόμη μηνύματα και αυτό με γεμίζει περηφάνια".

Για το γκολ που θυμάται: " Το πρώτο μου. Ήταν σε έναν αγώνα κυπέλλου νομίζω με τον Πανιώνιο, έγινε σέντρα, έπιασα δυνατή κεφαλιά και σκόραρα. Ήταν ένα σημαντικό γκολ για εμένα. Βέβαια, στον Ολυμπιακό τότε ήταν δύσκολο να έχουμε συνέχεια, διότι αλλάξαμε πέντε προπονητές, όσο έμεινα στην ομάδα. Ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες και είχαν διαφορετικές απαιτήσεις".

Για το αν ταιριάζουν οι Λατινοαμερικάνοι στην Ελλάδα: " Και τότε που έπαιζα υπήρχαν ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα. Ο Μπορέλι, ο Ρότσα, που ήταν προπονητής, ο Φούνες. Το πάθος είναι η ομοιότητα των Λατινοαμερικάνων με τους Έλληνες. Μάλιστα θυμάμαι ότι τότε επιτρέπονταν μόλις τρεις ξένοι και ήταν πολύ δύσκολο να μείνεις. Τώρα είναι περισσότεροι. Πάντως, ήταν δύσκολο να τα βάζεις με τους Έλληνες αμυντικούς, διότι ήταν τακτικά συνεπείς".

Για το πότε θα επισκεφθεί την Ελλάδα: " Δεν το ξέρω αυτό. Αισθάνομαι περηφάνια που οι φίλοι του Ολυμπιακού με θυμούνται. Θέλω να γυρίσω έστω και για λίγο και να ζήσω αυτό το πάθος που διακρίνει τους Έλληνες. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλη τους τη ζωή. Μακάρι να το αποφασίσω σύντομα!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ