SPORT24

Ασημακόπουλος: "Γνωρίζουμε την Αθήνα τρέχοντας"

Ασημακόπουλος: "Γνωρίζουμε την Αθήνα τρέχοντας"

Ο Μάκης Ασημακόπουλος, γενικός συντονιστής του Ημιμαραθώνιου στην Αθήνα, μίλησε για την βοήθεια που παρέχει στην οικονομία αυτός ο αγώνας, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του, αλλά και για τους στόχους του.

Ο γενικός συντονιστής Ημιμαραθώνιου της Αθήνα, Μάκης Ασημακόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8 " με τον Αντώνη Κυρίκο.

Για τον Ημιμαραθώνιο: "Ο θεσμός έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια και πάει με γοργούς ρυθμούς. Το ζήτησαν περισσότερο οι δρομείς. Διαλέγουν πλέον έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής. Είτε πιο έντονο περπάτημα, ελαφρύ τρέξιμο, τζόκινγκ είτε κάτι πιο οργανωμένο. Μετά τον μαραθώνιο που κάνουμε ακόμα, σκεφτήκαμε ότι εδώ και πέντε χρόνια, ο κόσμος θα είχε την ευκαιρία να καταλάβει το κέντρο, να περάσει από τα ιστορικά του σημεία και έτσι δημιουργήθηκε ο Ημιμαραθώνιος. Φέτος το 2016 φαίνεται ότι θα φτάσουμε τις 20.000 εγγραφές."

Για την βοήθεια που παρέχει στην οικονομία ο Ημιμαραθώνιος: "Αυτά τα γεγονότα τα δρομικά, που κάνουμε στην Αθήνα, είτε το ΣΕΓΑΣ που κάνουμε σε μητροπόλεις, είτε αγώνες από άλλους φορείς, εντάσσονται στην οικογένεια του αθλητικού τουρισμού. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να γνωρίσει την Ελλάδα για να κάνουν αυτό που τους αρέσει και έχουν σαν τρόπο ζωής. Έχει έντονα χαρακτηριστικά και είναι έντονα οικονομικά αναπτυξιακός. Να πω ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας προσφέρει στην Αθήνα περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ημιμαραθώνιος δεν έχει ακόμα την δύναμη και την θέση να το ξεχωρίσει. Η Αθήνα είναι μητρόπολη, αλλά θέλει δουλειά ακόμα".

Για τα χαρακτηριστικά του Ημιμαραθώνιου: "Ο Ημιμαραθώνιος είναι ακριβώς ο μισός Μαραθώνιος. Κάνουμε δύο φορές τον γύρο της Αθήνας. Υπάρχουν οι αγώνες των 5 χιλιομέτρων για εκείνους που δεν είναι ακόμα πολύ μυημένοι. Είναι πολύ σύντομος. Έχουμε και τον αγώνα των 3 χιλιομέτρων, για εκείνον που λέει εγώ δεν τρέχω, αλλά θα τα περπατήσω. Φέτος έχουμε και την οικογενειακή εγγραφή. Τέσσερα άτομα μίας οικογένειας μπορούν να γραφτούν μαζί. Τους δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο για μία εγγραφή, αν και είναι ήδη πολύ χαμηλό το ποσό. Δεν καλύπτει ούτε το 50% το ποσό συμμετοχής. Οι χορηγοί μας βοηθούν. Για τον Ημιμαραθώνιο η συμμετοχή είναι 15 ευρώ, για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων 10 ευρώ και για 3 χιλιομέτρα 5 ευρώ και κάτι λιγότερο από 4 ευρώ όταν συμμετέχει οικογένεια με τέσσερα μέλη".

Για τα πολιτιστικά στοιχεία: "Το κομμάτι το πολιτιστικό είναι στο εξής. Είχαμε πάει Μάρτιο και μετά Μάιο για να το δούμε πάλι. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι της εαρινής ισημερίας και ανοίγουμε την άνοιξη και καλούμε τους ανθρώπους να κατέβουν στο κέντρο και να γνωρίσουν την Αθήνα, τα μουσεία της. Στην εποχή της καταχνιάς ανοίγουμε την άνοιξη και προσπαθούμε να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες στην Αθήνα για να έρθουν και να επενδύσουν ειδικά οι νέοι από τα πανεπιστήμια, που κάνουν διακοπές την άνοιξη."

Για το αν έχουν πετύχει τους στόχους τους: "Πάντα είμαστε μακριά από τους στόχους μας. Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε τους αγώνες δρόμους, όχι μόνο σαν φεστιβάλ, αλλά είναι πλέον τρόπος ζωής. Με την χρονομέτρηση ο κόσμος θέλει να είναι καλύτερος κάθε φορά. Έχει βάλει το τρέξιμο σε μία καθημερινή διαδικασία. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, σε μία Ελλάδα που ο κόσμος έχει μεγάλη πίεση."

Για το πρόγραμμα: "Αρχίζει στις 9 το πρωί από το Σύνταγμα, εκεί που είναι το κέντρο της διοργάνωσης. Ο οποιοσδήποτε έχει γραφτεί πρέπει να βρεθεί στο κέντρο. Στις 9 και 20 θα γίνει η εκκίνηση των 3 χιλιομέτρων και μετά στις 12 παρά τέταρτο είναι η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων."

Για να λάβετε συμμετοχή μπείτε στο: http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ