ΣΤΗΛΕΣ

Ποδοσφαιρικός "πρέσβης" της Ζιμπάμπουε ο Ριβάλντο

Ποδοσφαιρικός "πρέσβης" της Ζιμπάμπουε ο Ριβάλντο

Ο Ριβάλντο βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, και κλήθηκε από τον υπουργό αθλητισμού της αφρικανικής χώρας ν' αναλάβει χρέη "πρέσβη" για την προώθηση ταλέντων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τις προετοιμασίες για τη φιλική αναμέτρηση των θρύλων της Μπαρτσελόνα (Barcelona Legends) με την εθνική Ζιμπάμπουε, στις αρχές του Νοεμβρίου, επιθεώρησε ο Ριβάλντο επισκεπτόμενος το Χαράρε.

Στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, τον Βραζιλιάνο υποδέχθηκε ο υπουργός αθλητισμού και ανάπτυξης της αφρικανικής χώρας, Μακοσίνι Χλονγκουάνε, με τον δεύτερο να καλεί τον πρώτο να αναλάβει χρέη "πρέσβη" για την προώθηση ταλέντων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες εξέτασαν και την πιθανότητα ο "Ρίμπο" να ιδρύσει ακαδημία ποδοσφαίρου στο Χαράρε, ενώ σε ομιλία του προς νεαρούς ποδοσφαιριστές της αφρικανικής χώρας ο Βραζιλιάνος τόνισε ότι "η δουλειά έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το ταλέντο".

Ποδοσφαιρικός "πρέσβης" της Ζιμπάμπουε ο Ριβάλντο

"Πριν από τη συνεδρίαση, είχαμε σύντομη συζήτηση με τον Ριβάλντο καθώς η προετοιμασία για το ματς με τους Barcelona Legends εντείνεται. Συζητήσαμε, επίσης, την πιθανότητα να προωθηθούν παίκτες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και την πιθανότητα να ιδρύσει ακαδημία ποδοσφαίρου στο Ζιμπάμπουε", υποστήριξε ο υπουργός αθλητισμού και ανάπτυξης της αφρικανικής χώρας, Μακοσίνι Χλονγκουάνε.

"Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να δει από κοντά θρύλους της Μπαρτσελόνα και θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση για τη βοήθειά της στην πραγματοποίηση του φιλικού. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο, θα συναντήσετε πολλές δυσκολίες. Προσπαθήστε να βρείτε το σωστό δρόμο.

Μεγάλωσα σε φτωχή οικογένεια, αλλά με τα χρήματα που έβγαλα τη βοήθησα. Είμαι 45 χρονών και δεν έχω πιει ποτέ αλκοόλ ή καπνίσει τσιγάρο. Δεν είχα ποτέ προβλήματα υγείας. Έχω τρία παιδιά. Και τα τρία, ήθελαν να ακολουθήσουν το δρόμο μου", υποστήριξε ο Βραζιλιάνος πρώην αστέρας των Μπαρτσελόνα, Μίλαν, ΑΕΚ κι Ολυμπιακού μιλώντας σε νεαρούς ποδοσφαιριστές στο Hellenic Sports Club (εγκαταστάσεις ομάδας που ιδρύθηκε από μέλη ελληνικής κοινότητας του Χαράρε το 1960 με την ονομασία Hellas FC).

Photo credits: Rivaldo Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ