ΣΤΗΛΕΣ

"Οχι" Γκαρθία στους δημοσιογράφους

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Όσκαρ Γκαρθία επέστρεψε σήμερα στην πατρίδα του, τρεις ημέρες μετά την παραίτησή του από τον Ολυμπιακό, και... συνεχίζει να απαντά αρνητικά στα αιτήματα των media για συνεντεύξεις λόγω σχετικής δέσμευσης στο συμβόλαιό του.

Πάμπολλα ήταν τα αιτήματα από ισπανικά media για συνέντευξη στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες. Ειδικά μετά από την επίσημη ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας του με τους Ερυθρόλευκους την προηγούμενη Τρίτη, τα τηλεφωνήματα... έπεσαν βροχή. Κυρίως από την πατρίδα του. Από το αμέσως επόμενο πρωινό.

Βλέπετε, ο τραυματισμός του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο "θόρυβος" πανευρωπαϊκά για τη μη διεξαγωγή εκείνου του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, αλλά ακόμη περισσότερο η φωτογραφία του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη εντός αγωνιστικού χώρου έχουν στρέψει για τα καλά τα δημοσιογραφικά βλέμματα στη χώρα μας. Όχι για καλό βέβαια. Εδώ και δύο μήνες, από εκείνη τη βραδιά στην Τούμπα μέχρι και την εμφάνιση της προοπτικής του "Grexit", το ελληνικό ποδοσφαιρικό χωριό πήρε πολύ μεγαλύτερο χρόνο και όγκο δημοσιότητας απ' αυτό που πραγματικά του αξίζει.

Δεν θα πάρει ακόμη περισσότερο, πάντως, από τον Όσκαρ Γκαρθία. Αρνητικές ήταν όλες οι απαντήσεις του σε ισπανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης. "Εχω υπογράψει..." έλεγε στους δημοσιογράφους. Τι έχει υπογράψει; Προφανώς, τον όρο που υπογράφουν πολλοί προπονητές και στην Ελλάδα - αλλά κυρίως στο εξωτερικό - για την περίφημη "εμπιστευτικότητα". "ΝDA agreement" ονομάζεται στις εταιρείες ("Non - disclosure aggreement") και αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και θυμηθούμε περιπτώσεις προπονητών που έχουν αποχωρήσει από ελληνικές ομάδες (όχι μόνο από τον Ολυμπιακό ασφαλώς...) θα διαπιστώσουμε ότι η... υποχρεωτική σιιωπή μετά τα "διαζύγια" μάλλον πλέον είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

'Ισως μετά από κάποια χρόνια να δούμε κάποια συνέντευξη του Γκαρθία. Ως τότε, ας περιμένουμε την επόμενη ομάδα του. Ήδη γράφτηκε σενάριο για την Γουέστ Μπρομσ! Υποστηρίζεται από "δυνατό" μανατζερικό γραφείο, σύντομα θα βρει τον επόμενο σταθμό του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ