24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Βούλα Πατουλίδου για πρόεδρος του ΠΑΟΚ;

Βούλα Πατουλίδου για πρόεδρος του ΠΑΟΚ;

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει τις δυο συναντήσεις του Ιβάν Σαββίδη με την αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου, και τις πιθανότητες να είναι η επόμενη πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ ενόψει της επόμενης σεζόν ψάχνουν...πρόεδρο και προπονητή. Για τον Λουμπος Μιχελ θεωρείται δεδομένο πως θα...παραχωρήσει την θέση του για να αναλάβει άλλο πόστο (τεχνικού ή αθλητικού διευθυντή). Με τον Βλάνταν Ιβιτς όμως, που αποτελεί επιλογή και... αδυναμία του Ιβαν Σαββίδη, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αφού μια καλή πορεία της ομάδας στα πλέι οφ μπορεί να του εξασφαλίσει την μονιμοποίησή του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που έφτασαν στο 24ο Ευαγγέλιο “κυοφορείται” μια μεγάλη έκπληξη με το πρόσωπο που θα καταλάβει τον προεδρικό θώκο του “δικεφάλου”, που προσπαθουν (για διαφόρους λόγους)να το κρατησουν μυστικό. Πόσο μάλλον εφόσον πρόκειται για γυναίκα, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη και δημοφιλής σε όλη την Ελλάδα(και όχι μόνο). Κάτι ασφαλώς που αν επιβεβαιωθεί θα ...γράψει ιστορία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα – πρόεδρος και μάλιστα στην Big 4!!

O λόγος για την Βούλα (Παρασκευή) Πατουλίδου, που φέρεται να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση. Για την ακρίβεια εμφανίζεται από τις βασικές σκέψεις – επιλογές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης έχει κάνει μαζί της ήδη 2 σχετικές συναντήσεις, στις οποίες ουσιαστικά και την βολιδοσκόπησε.

Η νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώτη γυναίκα Χρυσή Ολυμπιονίκης μας στον στίβο (ως αθλήτρια πέρασε κι από τον ΠΑΟΚ), η οποία έχει ταυτιστεί με την...ιστορική ατάκα που φώναξε στην Βαρκελώνη το 1992(“Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο...”), φαντάζει να διαθέτει όλο το προαπαιτούμενο “πακέτο” κι ας μην προέρχεται από το ποδόσφαιρο.Από την στιγμή (το επαναλαμβάνω) που ο Ιβαν Σαββίδης αποφασίσει-καταλήξει σε μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ για νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ που θα είναι άφθαρτος, ευρύτερης αποδοχής και με λάμψη, η Πόντια και με έντονο φιλανθρωπικό έργο Πατουλίδου θα “παίξει” δυνατά...

Για Κλάους και...Κίνα

Ta χθεσινά (13/4) δημοσιεύματα που ήθελαν τους Κινέζους να...επιστρέφουν ενόψει καλοκαιριού για τον Κλάους Αθανασιάδη, δεν επιβεβαιώθηκαν στην στήλη από τους μάνατζερς του διεθνή φόρ. Συγκεκριμένα, φέρεται να μην γνώριζαν αν προέκυψε κάτι...καινούργιο από ομάδα της Chinese Super League.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και πολλά αφού κάλλιστα μπορεί άλλοι ατζέντηδες να δουλεύουν τώρα την υπόθεση Αθανασιάδη για Κίνα. Υπάρχει άλλωστε και το πρόσφατο σχετικό παράδειγμα της μεταγραφής του Γιάννου, που έγινε τελικά από τον Βασίλη Παναγιωτάκη, παρότι δεν ήταν πελάτης του ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης κι ενώ προηγουμένως είχαν εμπλακεί χωρίς αποτέλεσμα πολλοί μάνατζερ στο να γίνει το deal με την Κίνα.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, των Κινέζων για τον Κλάους Αθανασιάδη είναι διαχρονικό άλλωστε αποτέλεσε -μαζί με τον Ιντέγε του Ολυμπιακού – από τους πρώτους στόχους που εντόπισαν και κυνήγησαν στην ελληνική Super league στο ξεκίνημα του 2016( για αυτούς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αποτελούν την δική μας καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που κλείνουν τα ρόστερ).

Μόνο που το καλοκαίρι φαντάζει πιο δύσκολο να αδειάσει θέση ξένου σε ομάδα της Chinese Super League , όχι μόνο γιατί μιλάμε για την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο αλλά και λόγω της νομοθεσίας της κινέζικης ομοσπονδίας. Για την αντικατάσταση ξένου παίκτη μεσούσης της σεζόν στην Κίνα προβλέπεται η εξόφληση όλου του συμβολαίου του και συγχρόνως η καταβολή penalty στην Ομοσπονδία. Εκτός κι αν κάποιος ξένος παίκτης δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής και ζητήσει να αποδεσμευτεί (κάτι πάντως που δεν είναι και ασυνήθιστο).

***Για την ιστορία ο Κλάους Αθανασιάδης έχει υψηλότατο μπαι αουτ στον ΠΑΟΚ, περίπου στα 7.000.000 Ευρώ.

*** Πριν από την διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος για τα ματς της Εθνικής, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα για μια εβδομάδα στελέχη της Chinese Super League (ένας από αυτούς ήταν “υπεύθυνος” και για την μεταγραφή του Γιάννου). Ουσιαστικά ήρθαν για μια μίνι...έρευνα αγοράς, στο γενικότερο γενικό πανευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό τουρ που έκαναν.

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ