24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το παρασκήνιο του "ναι" του Δώνη

Το παρασκήνιο του "ναι" του Δώνη

Ο Δώνης που αρχικά απέρριψε τα 5,2εκατομμύρια δολάρια της Σαρτζαχ είπε τελικά το "ναι" στα 6 για 2χρόνια και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας προπονητής σε όλα τα σπορ

Τα οκτακόσια χιλιάρικα επιπλέον και η επιμονή του Σεΐχη προέδρου που του τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά για να τον «ψήσει», μέτρησαν για να αλλάξει γνώμη ο Γιώργος Δώνης και το «όχι» της περασμένης εβδομάδας να γίνει τελικά «ναι» στην μυθική (έτσι κι αλλιώς) για Έλληνα προπονητή προσφορά της Σαρτζάχ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο 47χρονος τεχνικός που κατάφερε στον 1,5 χρόνο του στον πάγκο της Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας να φτιάξει σπουδαίο όνομα στον Κόλπο, δεν… συγκινήθηκε από τα 5,2 εκατ. δολάρια ( για αυτόν και το επιτελείο του ),όσο ήταν η πρώτη πρόταση της Σαρτζάχ για κλειστό 2ετες συμβόλαιο. Τα αγωνιστικά της στάνταρ (μικρομεσαία ομάδα που δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό) δεν κάλυπταν τον Δώνη, ο οποίος ήθελε να περιμένει την «κλήση» κάποιας από τις κορυφαίες ομάδες του Κατάρα ή των Η.Α.Ε…

Τα 400.000 δολάρια ετησίως( επι δύο)παραπάνω, η… προίκα για 3 πρωτοκλασάτες μεταγραφές ξένων ( έχει ήδη αποκτηθεί ο Βενεζουελάνος φορ Ρίβας με 1 εκατ. ευρώ από την Αλ Ιτιχάντ) και το πρότζεκτ να προωθήσει- εξελίξει παιδιά από τις Ακαδημίες της ομάδας(είναι πρώτη στην σχετική κατηγορία), με απώτερο στόχο μετά από 2 χρόνια η Σαρτζάχ να μπεί σφήνα στην πρώτη 3άδα του πρωταθλήματος στα Η.Α.Ε έπεισαν τον Γιώργο Δώνη.

Ξέρει βέβαια πως το έργο του είναι πολύ δύσκολο αφού υπάρχουν καλύτερες ομάδες, που ξοδεύουν επίσης …τρελά λεφτά για μεταγραφές και με σπουδαίους προπονητές(ο Αγκίρε στην Αλ Γουάντα,ο Ρούτερ στην Αλ Σααμπ,ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Αλ Νασρ,ο Αρουαμπαρένα στην Αλ Γουάσλ, ο Τεν Κάτε στην Αλ Τζαζίρα, ο Ολαρόιου στην Αλ Αχλί). Είναι μια πρόκληση αυτή για τον Δώνη ενώ συγχρόνως ήταν και (πάρα) πολλά τα λεφτά !!

Ο Γιώργος Δώνης και με τα λεφτά που έπαιρνε στην Αλ Χιλάλ (2,7 εκατ. δολάρια) ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας προπονητής σε όλα τα σπορ(πάνω κι από τους Ιτούδη, Κατσικάρη, Μπαρτζώκα).Πόσο μάλλον τώρα που ανέβασε το κασέ του στα 3 εκατ. δολάρια(σε ευρώπουλα είναι 2.731.000)

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ