24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το... παραμύθι του Δώνη

Το... παραμύθι του Δώνη

Το "24ο Ευαγγέλιο" του Ευάγγελου Μίχου, παρουσιάζει την περίπτωση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος ζει αυτή την περίοδο το δικό του παραμύθι.

Την ώρα που η χώρα μας ζει το δικό της δράμα, υπάρχει ένας Έλληνας, άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που ζει το δικό του μύθο... "Ζω τις καλύτερη φάση της ζωής μου" λέει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Γιώργος Δώνης, εξιστορώντας το "παραμύθι" που βιώνει στην Μέση Ανατολή. Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά : "Τόσα ευχαριστώ δεν είχα ξανακούσει στην καριέρα μου. Είναι κάτι το μοναδικό..."!

"Πρίγκιπας" ποδοσφαιρικός της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος όντως εδώ και έξι μήνες απολαμβάνει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Αλ Χιλάλ(μιλάμε για την... Μπαρτσελόνα της Ασίας, βλέποντας και το επίσημο ranking της ΦΙΦΑ που την έχει στην Νο 1 θέση). Έχοντας στεφθεί ήδη Κυπελλούχος στην χώρα (το Κύπελλο του Βασιλιά είναι σχεδόν εφάμιλλο με το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας μάλιστα θέση απευθείας στους ομίλους του επόμενου Πανασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ) , διαβλέπει το μέλλον του λαμπρό .

Με δεδομένη την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Γιώργος Δώνης καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους κυπέλλου στη νέα σεζόν, ενώ δικαιούται να ονειρεύεται ακόμη και την κούπα του (τρέχοντος) Τσάμπιονς Λιγκ, μιας και είναι ήδη στους "οκτώ" αντιμετωπίζοντας την Λεκβίγια του (πρώην "ερυθρόλευκου") Βαις. " Θα είναι δύο αμφίρροπα ματς αφού πρόκειται για πολύ καλή ομάδα αλλά στα σημεία νομίζω πως είμαστε καλύτεροι...", μας έλεγε χθες το μεσημέρι, τελευταία ημέρα της παρουσίας του στην Ελλάδα, αφού αύριο επιστρέφει στο Ριάντ για να ξεκινήσει προετοιμασία με την Αλ Χιλάλ.

Και επειδή στην "τσαμπιονλιγκάτη" αντίπαλό του που έχει μελετήσει καλά, μέχρι πρότινος προπονητής ήταν ο Δανός Λάουντρουπ, που έπαιξε γερά -τουλάχιστον στα ελληνικά ΜΜΕ - για τον ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη: "Διάβαζα και άκουγα πως ο Λάουντρουπ είναι υποψήφιος για τον ΠΑΟΚ και γέλαγα. Ξέρετε πόσο κόστιζε όλο το τιμ του; 4,5 εκατομμύρια ευρώ! Ή ο Γκέρετς; 3,5 εκατομμύρια. Ο Βέλγος έχει περάσει με επιτυχία και από την δική μου ομάδα, την Αλ Χιλάλ..."!

Εκεί δηλαδή που σαν άλλος Αλαντίν ο Δώνης μοιάζει να βρήκε το λυχνάρι που του πραγματοποιεί κάθε ευχή του. Γιατί ακριβώς αυτό του συμβαίνει. Ονειρεύεται κάτι και αμέσως αυτό γίνεται πραγματικότητα . Σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο η συναναστροφή του με τους βασιλιάδες και τους πρίγκιπες εκεί κάτω του προσφέρει ο,τι κι αν βάλει στο μυαλό του και του διευκολύνει την προπονητική και την προσωπική του ζωή.

24o Ευαγγέλιο: Follow me on twitter

Η Αλ Χιλάλ δεν μπόρεσε να συγκινήσει τον Ζινιάκ παρότι του πρόσφερε 5 μύρια,ούτε και τον Κώστα Μήτρογλου παρότι τον ήθελε ο Γιώργος Δώνης αλλά για την θέση του σέντερ φορ έκλεισε τον Αιλτον Αλμέιδα με 2,5 εκ. δολάρια ετησίως! Τον πρώην άσο του ΑΠΟΕΛ, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ρωσία (Τερεκ Γκρόζνι) και σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων αυτό το καλοκαίρι και πριν επιλέξει να πάει στην Σαουδική Αραβία βολιδοσκοπήθηκε τόσο από τον Ολυμπιακό όσο κι από τον ΠΑΟΚ!

Επίσης η Αλ Χιλάλ που ασχολήθηκε και με τον Νάτσο Σκόκο (ο Αργεντινός όμως, ακούει... Αραβία και τρέχει σε αντίθετη κατεύθυνση) έκανε μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή-ένα όνομα που έπαιξε και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ενώ τον περασμένο Αύγουστο είχε...πλησιάσει πολύ κοντά στην Τούμπα-του Κάρλος Εντουάρντο από την Πόρτο (δανεικός την περσινή σεζόν στην Νις).Τρία εκατομμύρια πήρε η πορτογαλική ομάδα κι άλλα τόσα ο 26χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός. Ο Κάρλος Εντουάρντο αποκτήθηκε μάλιστα για "αντι-Σαμαράς", αφού η Αλ Χιλάλ δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του (περίπου 1,5 εκατ.) και έτσι ο διεθνής Έλληνας φορ επέστρεψε στην Γουέστ Μπρομ Αλμπιον. Μέτρησαν τελικά για τους Άραβες οι συχνοί τραυματισμοί του, παρότι ο Ελληνας κόουτς προσπάθησε να "σώσει" τον Σαμαρά. Όσον αφορά στα (παλαιότερα) ελληνικά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να σκέφτεται την περίπτωση του γιου του Χρήστου Δώνη απο τον ΠΑΟ για την Αλ Χιλάλ απάντησε με μια λέξη: "Αστειότητες..."!

Σας περιμένω και στο facebook! Join us!

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Δώνης φυσιολογικό είναι να νιώθει δικαιωμένος προπονητικά. Μετά την ανάδειξή του ( από την ιστοσελίδα "www.coachworldranking.com" που αξιολογεί τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις των προπονητών ανά την υφήλιο) σε δεύτερο καλύτερο προπονητή στον κόσμο για τον Απρίλιο, βρέθηκε στην αντίστοιχη 6η θέση και τον μήνα Μάιο. Συνολικά δε αυτή την στιγμή στο ranking της ΦΙΦΑ βρίσκεται στην 38η θέση έχοντας από κάτω του τον Φαν Χααλ, τον Ζεσούς, τον Ραμάλιο, τον Κούμαν, τον Λουξεμπούργκο, τον Παουλο Σόουσα. Για να έχετε και συγκριτικό μέτρο με την...ελληνική πραγματικότητα ο Μάρκο Σίλβα του Ολυμπιακού είναι στην 28η θέση, ο Γιάννης Αναστασίου 160ος, ο Βίτορ Περέιρα 322ος, ο Τούντορ του ΠΑΟΚ στην θέση 1209, ενώ ο Τραιανός Δέλλας στην θέση 1244! Με τον Δώνη επαναλαμβάνω 38ο...

"Ο τρόπος ζωής κάτω για μας, τους ξένους, είναι καθαρά ... αμερικάνικος. Από εμπορικό κέντρο σε εμπορικό κέντρο - όλα είναι τεράστια, πολυτελή και έχουν τα πάντα - και από aircondition σε aircondition. Αυτή την εποχή έχει 50 βαθμούς..." η σχετική περιγραφή του. Αν και αυτό που τον απασχολούσε περισσότερο ήταν η... Ελλάδα των τελευταίων ημερών, που πληγώνει - σοκάρει. Ακόμη και τους... έχοντες. Όπως και τον Γιώργο Δώνη που πηγαίνοντας προχθές σε μια δημόσια υπηρεσία για να τακτοποιήσει υπόθεσή του έτυχε ένα αξιοπρεπέστατος, καλοντυμένος μεσήλικας να του ζητήσει με δάκρυα στα μάτια 5 ευρώ γιατί είχε ξεμείνει από βενζίνη! Δυστυχώς, μια καθημερινότητα που πιθανότατα θα βιώνουμε όλο και πιο έντονα από εδώ και πέρα στην Ελλάδα, με το ζητούμενο να είναι μια αξιοπρεπής επιβίωση...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ