24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το κινεζικό... μυστικό με Ιντέγε

Το κινεζικό... μυστικό με Ιντέγε

Το "24ο Ευαγγέλιο" του Ευάγγελου Μίχου αποκαλύπτει την κολοσσιαία πρόταση κινεζικής ομάδας για την απόκτηση του Μπράουν Ιντέγε. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν παραχώρησε τον Νιγηριανό επιθετικό...

Στην αρχή ήταν ο Μπεργκ , μετά ο Κλάους Αθανασιάδης και εσχάτως ο Γιάννου . Όλοι σέντερ φορ τηςSuperLeague, για τους οποίους ήχησαν μέσα στον Φεβρουάριο οι… κινεζικές σειρήνες. Και μπορεί κάποιοι… άπιστοι Θωμάδες να θεωρήσουν πως η υπόθεση καταντάει "κινεζικό ανέκδοτο", αλλά η πραγματικότητα είναι πως στη σχετική λίστα πρέπει να συμπεριλάβουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και τον… Μπράουν Ιντέγε!

Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων - και όχι μόνο - το κινεζικό ενδιαφέρον για τον 28χρονο διεθνή Νιγηριανό ήταν ουσιαστικό και προχωρημένο. Σε βαθμό μάλιστα που έβαλε κάποιους σε… σκέψεις στον Ολυμπιακό, γιατί τα λεφτά δεν ήταν απλώς πολλά, αλλά πάρα πολλά! Και για την ομάδα και για τον άσο!!

Το 24Ευαγγέλιο, λοιπόν, ψάχτηκε και θα προσπαθήσει να… φωτίσει - όσο γίνεται και με τα όποια στοιχεία μαζέψαμε - μια υπόθεση που από ό,τι καταλάβαμε, και παρασκήνιο είχε, και κάποιες "αναταράξεις" πρέπει να δημιούργησε εντός του στρατοπέδου των νταμπλούχων. Έτσι εξηγείται και η μεγάλη… μυστικοπάθεια που την ακολούθησε.

Καταρχήν: αξιόπιστες πηγές της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ επιβεβαίωσαν στη στήλη το ενδιαφέρον κινεζικής ομάδας για τον Μπράουν Ιντέγε, με την επισήμανση όμως, ότι ουδέποτε έφτασε επίσημη πρόταση στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει να είχαν ενημερωθεί, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η πλευρά του Νιγηριανού στράικερ, για το τι χρήματα θα μπορούσαν να τους προσφέρουν οι Κινέζοι. Και η προσφορά τους στα λόγια να μην μετατράπηκε ποτέ σε πρόταση στο χαρτί, από τη στιγμή που η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στον Ολυμπιακό ήταν: δεν παραχωρείται τώρα ο Ιντέγε!! Γιατί;

Επειδή: 1) στα μέσα Φεβρουαρίου δεν μπορούσαν πλέον να βρουν ισάξιο αντικαταστάτη του, ενώ με το Γιουρόπα και το Κύπελλο σε εξέλιξη, δεν γινόταν να πορευτούν μόνο με τους Πουλίδο - Σεμπά να καλύπτουν τη θέση του στράικερ, 2) είχε φύγει ήδη για την Άουγκσμπουργκ και ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον, 3) ο Μάρκο Σίλβα, που 1000% αποτέλεσε προσωπική του επιλογή η απόκτηση του Ιντέγε τον περασμένο Αύγουστο, δεν επιθυμούσε να τον χάσει Φλεβάρη μήνα, μεσούσης μιας σεζόν που - ο ίδιος και ο Ολυμπιακός - ήθελαν το αήττητο στην Ελλάδα, την κατάκτηση του Κυπέλλου και την ευρωπαϊκή πορεία.

Τώρα πλέον συνδυάζονται: τόσο η άδεια και το ταξίδι που έκανε για "προσωπικές του υποθέσεις" (στο Λονδίνο;) ο Ιντέγε στις 8 Φεβρουαρίου, για συζήτηση με τους ατζέντηδές του, σχετικά με το ενδεχόμενο να "μετακόμιζε" στην Κίνα. Όσο και η χθεσινή (23/2) αποκάλυψη του Σταύρου Γεωργακόπουλου στον ραδιοφωνικόαέρα τουSport24Radio103,3 , στην εκπομπή "Ανατροπή & Πέναλτι", πως στη διάρκειας 2 ωρών συνάντηση της 12ηςΦεβρουαρίου μεταξύ Βρέντζου - Μάρκο Σίλβα, το βασικό θέμα συζήτησης τους ήταν η… υπερήφανη πώληση ή όχι, παίκτη του Ολυμπιακού. Προφανώς και ήταν του Μπράουν Ιντέγε…

Το πιο εντυπωσιακό (και καρατσεκαρισμένο); Τα λεφτά που πρόσφεραν οι Κινέζοι στον Ολυμπιακό - δηλαδή σε μια ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ για ένα στράικερ που είχε πάει καλά και είχε σκοράρει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (αναφέρω αυτά τα 2 στοιχεία γιατί παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της υπεραξίας, πόσω μάλλον σε μια αγορά που χρυσοπληρώνει επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς με… πρεστίζ), δεν ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά κάλυπτε τα 20 εκατομμύρια!!!

Επαναλαμβάνω: περίπου 20 μύρια μόνο για τον Ολυμπιακό, που το καλοκαίρι ξόδεψε συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ (μαζί με τις προμήθειες) για να αγοράσει τον Μπράουν Ιντέγε από τη Γουέστ Μπρόγμουιτς Αλμπιον. Όταν, λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από 7 μήνες, σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να πουλήσεις έναν παίκτη σου σχεδόν στο υπερτριπλάσιο του κόστους του, είναι απολύτως φυσιολογικό να το σκεφτείς και να το ξανασκεφτείς. Και ασφαλώς θέλει… άντερα για να πεις τελικά "όχι", για τους οποιουσδήποτε λόγους.

Και επειδή θα υπάρξουν αρκετοί που θα αμφισβητήσουν το κατά πόσο ο Ιντέγε μπορεί να πιάσει τόσα λεφτά, όταν η χρηματιστηριακή του αξία αυτήν τη στιγμή κυμαίνεται στα 4,9 εκατομμύρια λίρες, η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με το μανατζερικό κανάλι που τον διαχειρίζεται. Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τη μέχρι τώρα διαδρομή της καριέρας του Ιντέγε και θα καταλάβει: από την Ελβετία και την Ξαμάξ στο Σαμπιονά και τη Σοσό έναντι 3 εκατ. λιρών. Από τη Γαλλία στην Ντινάμο Κιέβου αντί 6,8 εκατ. λιρών. Από την Ουκρανία στη Γουέστ Μπρομ της Πρέμιερ Λιγκ αντί 9,5 εκατ. λιρών και το καλοκαίρι με 4,1 εκατ. λίρες στον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ για να παίξει και να ξαναφτιάξει το όνομά του. Συνολικά έχουν αλλάξει χέρια μέσα σε μια εξαετία 23,4 εκατομμύρια λίρες. Και όταν σε πάνε Ουκρανία ή Ρωσία, τότε μπορεί να σε πάνε και Κίνα ή Αραβία...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ