24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τo Grexit της Τούμπας

Τo Grexit της Τούμπας

Το "24ο Ευαγγέλιο" δια χειρός Ευάγγελου Μίχου συνεχίζει τις αποκαλύψεις στο Sport24.gr και καταπιάνεται με την... έξοδο κινδύνου των Ελλήνων παικτών από τον ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα επιφέρει το λεγόμενο grexit ή όχι. Ακόμη και όσοι διατείνονται με κατηγορηματικότητα ότι το "ΟΧΙ" θα σημάνει έξοδό μας από την Ευρώπη δεν αποκλείεται απλά να δραματοποιούν την διαδικασία, προσπαθώντας να επηρεάσουν την άλλη πλευρά ή τους αμφιταλαντευόμενους...

Υπάρχει όμως, κι ένα... grexit που κυοφορείται εδώ και καιρό, που φαίνεται πολύ πιθανό (τουλάχιστον ως προς την πρόθεση των εμπνευστών του) και το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη αυτή την εποχή. Μιλάω για το "grexit" της Τούμπας! Εκεί όπου ο Άρνεσεν κατά κύριο λόγο κι ο Τούντορ (επιλογή του Δανού αθλητικού διευθυντή) κατά δεύτερο, δείχνουν αποφασισμένοι να αφελληνοποιήσουν τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά πουλώντας ή σπρώχνοντας στην έξοδο τους περισσότερους από τους Ελληνες παίκτες του ρόστερ του!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πιάτσα των agent που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, o Άρνεσεν έχει ήδη καταλήξει ότι στον νέο -δικό του - ΠΑΟΚ που "χτίζει", δεν χωράνε πολλοί Έλληνες του υπάρχοντος ρόστερ. Εκτιμώντας πως σε σχέση με τα υψηλά συμβόλαιά τους δεν μπορούν να παίξουν τον αντίστοιχο πρωταγωνιστικό ρόλο. Μιλάμε για διεθνείς παίκτες, όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Τζαβέλας, ο Τζιόλης, ο Γλύκος (και όχι μόνο). Μάλιστα την ίδια γνώμη φέρεται να έχει και ο Τούντορ που θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι καλές εναλλακτικές λύσεις ενδεχομένως , αλλά προφανώς δεν μπορούν να μείνουν στην ομάδα, μια και κοστίζουν σε αυτή χρήματα, που παίρνουν ή θα παίρνουν οι εν δυνάμει βασικοί.

Πρώτο "θύμα" ο Γλύκος, που ήδη διαβλέπει το μέλλον του στον πάγκο μετά την μεταγραφή Ολσεν, ενώ σιγά σιγά αναμένεται οι νέες μεταγραφικές αφίξεις να φέρουν στην ίδια μοίρα και αρκετούς από τους υπόλοιπους Έλληνες διεθνείς. Ο Άρνεσεν, όπως έχει διαφανεί από τις προθέσεις του, αλλά και όσα λέει στο στενό περιβάλλον του, ήδη ενεργοποίησε μηχανισμούς προκειμένου να έρθουν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού για τους παίkτες αυτούς, μια και θέλει να μπουν κάποια χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα τα ποσά που φαίνεται να ζητάει είναι μικρότερα από άλλες εποχές και παραπέμπουν μάλλον σε παίκτες που θέλει να "ξεφορτωθεί" η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι οι παίκτες, εισπράττουν το εν λόγω... κλίμα και στις ιδιωτικές τους συζητήσεις αποτελεί το πρώτο θέμα μετά από τις εξελίξεις στη χώρα ασφαλώς. Να ξεκαθαρίσω όμως, ότι προς το παρόν δεν έχουν ειδοποίηση και ο λόγος είναι απλός: ο ΠΑΟΚ φέτος έχει πολύ νωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεδομένης της περυσινής αποτυχίας του στα play offs και οι Άρνεσεν - Τούντορ είναι υποχρεωμένοι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δηλώσουν στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των παικτών που θα εκπροσωπήσουν τον ΠΑΟΚ στις πρώτες φάσεις του Europa League. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα πρέπει να βασιστούν στους παίκτες αυτούς -και ειδικά στους έμπειρους - προκειμένου να μην έχουν δυσάρεστη έκπληξη στον ΠΑΟΚ μέχρι να έρθουν οι μεταγραφές που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας τόσο στις επόμενες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (εφόσον προκριθεί), όσο και στις εγχώριες.

Ο Άρνεσεν και ο Τούντορ δεν έχουν την υποστήριξη ΜΟΝΟ του Ιβάν Σαββίδη σε αυτή την... προσέγγιση του τωρινού ρόστερ. Άλλωστε ο "Ρώσος" τους έχει αφήσει εν λευκώ την συγκρότηση του νέου ΠΑΟΚ. Έχουν, λοιπόν, και μια ανέλπιστη... βοήθεια να περάσουν τις απόψεις τους . Και αυτό δεν είναι παρά η σύμφωνη γνώμη του κόσμου του ΠΑΟΚ, που -δικαίως η αδίκως - χρέωσε την περσινή αποτυχία στους Έλληνες παίκτες και τους έχει ήδη καταδικάσει στη συνείδησή του.

Αν μάλιστα στηνόταν ανάμεσα στον κόσμο του ΠΑΟΚ ένα ... δημοψήφισμα , οι απαξιωμένοι Έλληνες και το ενδεχόμενο της παραμονής τους θα έχανε κατά κράτος από την αναμενόμενη επάνδρωση του ρόστερ από τους ξένους παίκτες της επιλογής των Άρνεσεν - Τούντορ ....


TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ