24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Τα διπλάσια από τους Αγγλους και τα μισά μπροστά"

"Τα διπλάσια από τους Αγγλους και τα μισά μπροστά"

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει πώς ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε, με άνθρωπο – κλειδί τον μάνατζερ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, να υλοποιήσει μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

H αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ χθες βράδυ "ταρακούνησε" ποδοσφαιρικά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη .Οτιδήποτε και να ειπωθεί για την μεταγραφή του σταρ Μπερμπάτοφ δεν θα αποτελεί υπερβολή , από τις γνωστές δηλαδή που συνηθίζονται σε περιπτώσεις άλλων μεταγραφών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μπερμπάτοφ συγκαταλέγεται στο πάνθεον των κορυφαίων επιθετικών της Ευρώπης την τελευταία 10ετία...Ο Μπερμπάτοφ είναι το κορυφαίo όνομα - μαζί με των Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα -που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία 30χρονια... Ο Μπερμπάτοφ (παρά τα 35χρόνια του) δεν είναι στα τελευταία του... ΚΥΡΙΩΣ όμως, ο ΠΑΟΚ πραγματικά έκλεψε τον Βούλγαρων από κλαμπ κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (όπως η Πρέμιερ Λιγκ)! Αυτό το τελευταίο είναι μια υπερβολή που αποτελεί συχνά επικοινωνιακό τρικ των ελληνικών ομάδων ,αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση,για την ακρίβεια στην ιστορία Ιβάν Σαββίδη - Μπερμπάτοφ, ισχύει 100%...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το 24ο Ευαγγέλιο ενεργοποίησε τις μανατζερικές άκρες του στην Αγγλία και έχει όλο το ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ αυτής της μεταγραφικής "πυρηνικής βόμβας". Έχουμε και λέμε λοιπόν: όλα έγιναν χθες, γύρω στις πέντε ώρα Αγγλίας, μια ώρα δηλαδή πριν το μεταγραφικό "deadline" στο νησί. Ο Μπερμπάτοφ, σε απόλυτη επικοινωνία με την Άστον Βίλα, ήταν σχεδόν βέβαιο - εκείνη την ώρα - ότι θα... ξανάσμιγε με τον παλιόφιλο Τιμ Σέργουντ (προπονητής της Άστον Βίλα), με τον οποίο στην εποχή του... Λονδίνου αντάλλασσαν οικογενειακές επισκέψεις στα σπίτια τους ενώ έχουν κάνει και διακοπές μαζί στην Κρήτη! Ο Σέργουντ μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του Αντεμπαγιόρ έψαχνε απεγνωσμένα αξιόπιστο επιθετικό και (νόμιζε πως) είχε "ψήσει" τον Βούλγαρο κανονιέρη. Ώσπου...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σαββίδης - που στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει κάνει στην άκρη τον Φρανκ Άρνεσεν - διαπραγματεύεται απευθείας με τον μάνατζερ του Μπερμπάτοφ, τον Βούλγαρο Λάτσεζαρ Τάνεφ (FIFA agent, μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης). Αποφασίζει, λοιπόν, να ρίξει το τελευταίο του χαρτί στο τραπέζι :"Ό,τι κι αν σας προσφέρει η Άστον Βίλα, εγώ θα σας δώσω τα διπλάσια και τα μισά απ' αυτά μπροστά!". Η...καψούρα διάρκειας 765 ημερών του Ιβάν για τον Μπερμπάτοφ φτάνει στο "pick" του πάθους. Ο Πόντιος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ξεπερνάει τα όρια και αφήνει τον Βούλγαρο μάνατζερ κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από εκεί και πέρα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν ήθελε και πολύ για να πει το "ναι". Όλα ήταν θέμα χρόνου, με τους ανθρώπους του "δικεφάλου" γύρω στις δέκα το βράδυ να ενημερώνουν την ΕΠΟ να περιμένει μέχρι την μία μετά τα μεσάνυχτα μεταγραφή. Επί της ουσίας η Άστον Βίλα είχε εξουδετερωθεί. Τι να προσφέρει έχοντας μόλις μια ώρα στη διάθεση της και με το... αόριστο της πρότασης του ΠΑΟΚ που έλεγε ότι οποιαδήποτε προσφορά κι αν έκαναν οι 'Χωρικοί" ο Σαββίδης θα έριχνε τα διπλάσια στο τραπέζι και "κασέρι" τα μισά από αυτά; Σύμφωνα με τις ίδιες μανατζερικές πηγές από Αγγλία μεριά, η τελική προσφορά της αγγλικής ομάδας στον Μπερμπάτοφ ήταν 18.000 λίρες την εβδομάδα (περίπου 1,2 εκατ. Ευρώ το χρόνο), με την πλευρά του Βούλγαρου να μην... συγκινείται.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το 24ο Ευαγγέλιο έμαθε και το "κλειδί" αυτή της κορυφαίας μεταγραφής, το οποίο δεν είναι άλλο από την σχέση Σαββίδη - Τάνεφ. Κυρίως όμως, όσα θα προκύψουν επαγγελματικά μεταξύ Ρωσοπόντιου και Βούλγαρου. Δεν είναι μόνο η προμήθεια (που ξεπερνά το 10% του συμβολαίου του παίκτη). Είναι οτι οι δυο τους οριστικοποίησαν συνεργασία στην Ρωσία, με προοπτική επέκτασης και στα Βαλκάνια, σε έναν τομέα που ο Τάνεφ είχε ζητήσει τη βοήθεια Σαββίδη σε ανύποπτο χρόνο, σε ραντεβού που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη με τον μάνατζερ του Μπερμπάτοφ να είναι τότε φιλοξενούμενος του στο "Μακεδονία Παλλάς".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Συνέταιροι" και με τη βούλα οι δυο τους πια και ο Μπερμπάτοφ (που πέταγε την σκούφια του για το ελληνικό lifestyle) ήρθε να "σφραγίσει" την συνεργασία τους, από την οποία ελπίζουν οι δυο τους να βγάλουν πολλά περισσότερα απ' όσα ξόδεψε ο ένας κι από την προμήθειά του ο άλλος.

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ