24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Συναγερμός" στην ΑΕΚ για Γιόχανσον και Σιμόες

"Συναγερμός" στην ΑΕΚ για Γιόχανσον και Σιμόες
Γιόχανσον και Σιμόες Μίχος INTIME SPORTS

Οι πληροφορίες πως ο Γιόχανσον θα είναι στην προεπιλογή της εθνικής του για το EURO και η νέα πρόταση που... έρχεται για τον Σιμόες, κινητοποιούν τους "κιτρινόμαυρους" ώστε να τους... δέσουν με νέα συμβόλαια.

Στις πρώτες εβδομάδες της ΑΕΚ του Γκους Πογιέτ, παίκτες που...μεγαλουργούσαν στην ΑΕΚ του Τραΐανού Δέλλα είτε δεν υπολογίζονται σαν πρώτα βιολιά, είτε δύσκολα βρίσκουν θέση ακόμη και στις αποστολές των αγώνων. Αυτή η ανατροπή δεδομένων μέσα στην ίδια σεζόν μάλλον τους έχει θορυβήσει, αν κρίνουμε από τις διαρροές στα ρεπορτάζ για...τάσεις φυγής. Με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Ανάκογλου, ο οποίος φέρεται να ...ετοιμάζει βαλίτσες τον Γενάρη ή τον προβληματισμένο για το “κιτρινόμαυρο” μέλλον του Πλατέλα και λιγότερο τον “εξαφανισμένο” (με το που έγινε η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας) Τζανετόπουλο...

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν τόσο τα μεταγραφικά (ο Γενάρης πλησιάζει γαρ) που πάντα ...εξιτάρουν τους οπαδούς, όσο και οι αναπροσαρμογές – επεκτάσεις συμβολαίων παικτών που έχουν ζήτηση, έτσι ώστε και το κλάμπ να διασφαλιστεί και να δημιουργηθεί η κατάλληλη βάση για αύξηση της χρηματιστηριακής τους αξίας, με ενδεχόμενη μελλοντική υπεραξία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα των agent,τους αξιωματούχους της ΑΕΚ δεν αγχώνει πλέον να κάνουν νέο συμβόλαιο στον Τζανετόπουλο, όσο -και κυρίως- το να “δέσουν” τους Γιόχανσον – Σιμόες. Και φυσικά έχουν τους λόγους τους... Για τον νεαρό στόπερ(το συμβόλαιό του λήγει το 2017),που με τον Δέλλα κόουτς έπαιζε συνέχεια φτάνοντας να χριστεί μέχρι και διεθνής με την εθνική Ανδρών, δεν υπάρχουν καν...ενδείξεις πως μπορεί να βρεθεί άμεσα ξένη ομάδα να πληρώσει την ρήτρα (1,2 εκ.). Κάποιοι δε στην ομάδα υποστηρίζουν πως ακόμη και η αυγουστιάτικη πρόταση της Σεβίλης ήταν ...fake ή περισσότερο ένα μανατζερικό τρικ!

Αντιθέτως για τους Γιόχανσον και Σιμόες αποδεδειγμένα γίνεται σκάουτινγκ απο διάφορες ομάδες του εξωτερικού,κάποιες μάλιστα έχουν...ψαχτεί και προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Ειδικότερα ο Μιλοβάνοβιτς φέρεται να έχει γίνει δεκτής όχι μόνο...βολιδοσκοπήσεων αλλά & ενημέρωσης περί επίσημου ενδιαφέροντος ή προτάσεων που ...έρχονται!! Άλλωστε και ο Σουηδός και ο Πορτογάλος αποτέλεσαν εμπνευσμένες ανακαλύψεις του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, που τους έφερε στην Ελλάδα ως ελεύθερους και με συμβόλαια που δεν ξεπερνούν (οι καθαρές αποδοχές, χωρίς μπόνους) τις 250 με 280.000 ευρώ !!

Το προσωπικό “κανάλι” πληροφοριών που διαθέτει στην Ιβηρική ο Μιλοβάνοβιτς ήταν αυτό που του “σύστησε” τον αμυντικό μέσο της Μορειρένσε. Μάλιστα για να... προλάβει το Big 3 της Πορτογαλίας, την Σεβίλλη, την Κόρδοβα και την Μαρσέιγ, δέχθηκε τότε τον όρο της πλευράς Σιμόες να υπογράψει μόνο για δύο χρόνια στην ΑΕΚ! Δηλαδή σε 13 μήνες και κάτι ημέρες από σήμερα, ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος θα είναι ελεύθερος να διαπραγματεύεται με ομάδα της αρεσκείας τους. Εκτός κι αν η ΑΕΚ πάρει τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια της, δηλαδή τον πείσει να προχωρήσουν σε πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους, με επέκταση της χρονικής διάρκειας, υψηλότερες αποδοχές για τον ίδιο και την προσθήκη μεγάλης ρήτρας.

Αν κρίνουμε από τις πληροφορίες που έφτασαν στο 24ο Ευαγγέλιο από μανατζερικές πηγές, η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ θα επισπεύσει την σχετική διαδικασία και θα καλέσει σύντομα την πλευρά Σιμόες να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Ισως να θορυβήθηκε από αυτό που διέρρευσε χθες βράδυ σε δημοσιογραφικά Γραφεία και ήθελε την ΑΕΚ να έχει στα χέρια της πρόταση με 7ψηφιο νούμερο για τον Σιμόες( η εφημερίδα “Goal”αποκαλύπτει προσφορά 2 εκατ. ευρώ από ισπανική ομάδα). Άλλωστε τον περασμένο Οκτώβριο ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην συνάντηση του με την αντιπροσωπεία της Ορίτζιναλ,τους αποκάλυψε πως απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες πρόταση που είχε φτάσει από την Ιντερ για τον Πορτογάλο (παρεμπιπτόντως είναι από τους παίκτες που αρέσουν πολύ στον “τίγρη”).

Με το ίδιο σκεπτικό σειρά μετά τον Σιμόες αναμένεται να πάρει ο Γιόχανσον,παρότι το δικό του συμβόλαιο με τους “κιτρινόμαυρους” ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018.Μπορεί να μην βιάζονται εξίσου αλλά και στην περίπτωσή του γνωρίζουν πως πρέπει να προλάβουν τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Σουηδία ο 25χρονος αμυντικός μέσος υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία της εθνικής του ομάδας για το Euro του ερχόμενου καλοκαιριού. Κάτι που αντιλαμβάνεστε πως αρκεί για να απογειώσει την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή αν γινόταν τώρα η προεπιλογή των παικτών για το Euro,ο Γιόχανσον θα ήταν μέσα σε αυτή...

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ