24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Σκοτώνουν τους Έλληνες φορ πριν γεράσουν

Σκοτώνουν τους Έλληνες φορ πριν γεράσουν
Παπαδόπουλος Γκέκας Σαλπιγγίδης Σαμαράς

Το 24ο Ευαγγέλιο ασχολείται με το... φαινόμενο της απαξίωσης, καθώς η "Βig Four" της Super League ψάχνει για επιθετικούς και δεν... συγκινείται με τους Έλληνες διεθνείς που είναι ή ήταν διαθέσιμοι.

Λες και είναι... της μοίρας τους γραμμένο. Όπως δηλαδή λένε και για τα άλογα (κούρσας). Στην εγχώρια ποδοσφαιρική πραγματικότητα αποτελεί πλέον φαινόμενο να "σκοτώνουν" τους Έλληνες επιθετικούς πριν γεράσουν! Ενδεχομένως με διαφορετικά κίνητρα για τον καθένα αλλά ο "φόνος" είναι ιδιαιτέρως ειδεχθής αν αναλογιστεί κανείς την αποθέωση που γνωρίζουν λίγα χρόνια, αν όχι και μήνες, πριν τους στήσουν στον τοίχο. Και τα παραδείγματα είναι αρκετά...

Αυτό, λοιπόν, που ονομάζουμε "σύστημα" πυροβολεί τους Έλληνες στράικερ χωρίς οίκτο,όταν για κάποιο λόγο αυτοί θα χάσουν την φόρμα τους ή όταν τους πάρει από κάτω. Τους απαξιώνει λες και δεν αποτέλεσαν ποτέ τις αξιόπιστες επιθετικές λύσεις στις ομάδες τους, λές και δεν αποθεώθηκαν στα γκολ που πετύχαιναν, λες και δεν έγιναν πολλάκις εγκωμιαστικά πρωτοσέλιδα.

Σημειώστε: Φάνης Γκέκας (τουλάχιστον αυτός σταθερά έχει την εναλλακτική της Τουρκίας), Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Μήτρογλου (τον έσωσε η εμπλοκή του "χρυσοδάκτυλου" agent Μέντες και βρέθηκε έτσι στην Μπενφίκα), πολύ φοβάμαι ακόμη και ο Στέφανος Αθανασιάδης, γνωρίζοντας πως ο Φρανκ Άρνεσεν πετάει την σκούφια του για να τον πουλήσει, με ...κορδέλα θα τον έστελνε, αλλά δεν υπάρχει πρόταση από ομάδα (για να μην πάω και στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση του Άγγελου Χαριστέα πριν αποσυρθεί). Όλοι αυτοί είτε είναι στα αζήτητα των μεγάλων ελληνικών ομάδων που δεν τους προτιμούν,είτε προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτούς (ειδικά αν τους έδωσαν κάποια στιγμή μεγάλο συμβόλαιο)...

Για την "Big Four" της δικής μας Super League αυτοί οι επιθετικοί δεν αποτελούν πρώτες και αξιόπιστες λύσεις .Δεν τους σκέφτονται καν αν και καίγονται για γκολτζήδες ( όπως για παράδειγμα Η ΑΕΚ τώρα )αλλά ακόμη κι αν περάσει σαν σκέψη από το ρεπορτάζ τους, οι οπαδοί του...πληκτρολογίου ξεσηκώνονται προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη μεταγραφή στην ομάδα τους!

Έχουμε βέβαια και τα φαινόμενα Ολυμπιακού - Μήτρογλου αλλά και ΠΑΟΚ - Κλάους Αθανασιάδη. Οι μεν "ερυθρόλευκοι" δεν σκέφτηκαν καν αυτό το καλοκαίρι να εναποθέσουν τις επιθετικές τους ελπίδες στον κορυφαίο τους σκόρερ πρόπερσι στην διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρότι σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο "Μητρογκόλ" το μόνο που δεν έκανε ήταν να τους...παρακαλέσει για να μείνει με νέο δανεισμό.

Οι δε "ασπρόμαυροι" του Βορρά μιλούν φορά παρτίδα για απόκτηση πρωτοκλασάτου βασικού στράικερ ( όταν μάλιστα ο Τούντορ παίζει με έναν φουνταριστό) λες και ο Κλαους δεν ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πριν από ένα χρόνο. "Απολύουν" επίσης τον Σαλπιγγίδη λες και ξέχασε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα .Η ΑΕΚ,όπως είπαμε, δεν "αγγίζει" τις αξίες αυτές γιατί φοβάται την λαϊκή οργή , ενώ στον Παναθηναϊκό ο ένας τους βρωμάει (οικονομικοί λόγοι) κι άλλος τους ξινίζει ( ξαναζεσταμένο φαγητό) ανεξάρτητα κι αν συνειδητοποιούν ότι είναι αξιόπιστες λύσεις .

Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο όσοι- και είναι πολλοί- εγείρουν αμφιβολίες για την αξία των Ελλήνων επιθετικών...Ξέρω όμως,ότι ως χώρα και Εθνική ομάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε στο ράφι τόσους παίχτες με έφεση στο σκοράρισμα... Δεν γίνεται ελαφρά τη καρδία να σκοτώνουμε τα ελληνικά επιθετικά άλογα πριν γεράσουν...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ