24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Πόρτο και Μπενφίκα για Σίλβα

Πόρτο και Μπενφίκα για Σίλβα

Γιατί στην Μπενφίκα θεωρούν πως δύσκολα ο Μάρκο Σίλβα θα συνεχίσει μετά το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, τι ξέρουν για... την Πόρτο του Ζοζέ Πεσέιρο και πώς σκέφτονται να τον “αρπάξουν” όπως έκαναν με τον Κώστα Μήτρογλου από την Σπόρτινγκ; Το 24ο Ευαγγέλιο έχει τις απαντήσεις.

Η υποψηφιότητα Μάρκο Σίλβα έπαιξε γερά τον Γενάρη για την Πόρτο αλλά ο 39χρονος κόουτς δεν υπήρχε περίπτωση μεσούσης της σεζόν να άφηνε τον Ολυμπιακό. Τώρα βέβαια παραδέχονται στην Πορτογαλία ότι το ήξεραν, παρότι συντηρούσαν... αντίθετα σενάρια μέχρι που οι “δράκοι” αναγκάστηκαν να πάνε στην “δοκιμαστική” λύση του Ζοζέ Πεσέϊρο και... ησυχάσαμε στην Ελλάδα (βασικά στον Πειραιά).

Μόνο που όσο θα πλησιάζει το καλοκαίρι και ειδικά αν η Σπόρτινγκ του Ζεσούς πάρει το πρωτάθλημα, να είστε σίγουροι πως η “Σιλβ(ι)άδα” θα έχει την... τιμητική της. Αυτή την φορά εις διπλούν, αν κρίνω από αυτά που μεταφέρθηκαν στην στήλη από επαγγελματία της πιάτσας που βρέθηκε την Τρίτη στην Λισσαβόνα για το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ (Μπενφίκα - Ζενίτ), προσκεκλημένος της διοίκησης της Μπενφίκα. Βλέπετε, η πηγή μας είχε (την πιο) καθοριστική συμβολή στην μετακόμιση του Κώστα Μήτρογλου από την Φούλαμ στην Μπενφίκα, παρότι δεν είναι ο μάνατζερ του (επίσης δεν είναι και Έλληνας αλλά με... καριέρα στο παρελθόν σε κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ και όχι μόνο). Πάμε, λοιπόν, στις hot πληροφορίες του...

Αν φύγει ο αμφισβητούμενος Βιτόρια...

Οι “αετοί” μπορεί να είναι δεύτεροι στην Liga Nos και να κέρδισαν 1-0 την Ζενίτ του Βίλας Μπόας στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο Ρούι Βιτόρια αμφισβητείται (τουλάχιστον στο ανώτερο επίπεδο του συλλόγου). Και παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2018, δεν θα είναι δύσκολο στην Μπενφίκα εφόσον το θελήσουν να του το σπάσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εδώ έρχεται και κολλάει ακριβώς ο Μάρκο Σίλβα, στο ενδεχόμενο που πάρει πόδι από το “Ντα Λουζ” ο Βιτόρια. Επαναλαμβάνω, δεν το λέμε εμείς, δεν μας το είπαν Πορτογάλοι συνάδελφοι, αλλά αποτελεί σκέψη – και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης αξιωματούχων (από τους... υψηλότερους) της Μπενφίκα.

Η "αντικατασκοπεία" στην Πόρτο

Μια Μπενφίκα που πάντα... ασχολείται με τις κινήσεις των μεγάλων εγχώριων ανταγωνιστών της, δηλαδή των Πόρτο-Σπόρτινγκ και γνωρίζει πολύ καλά πως ο Μάρκο Σίλβα μαζί με τον Βίλας Μπόας (ανήκουν άλλωστε στο ίδιο γραφείο μάνατζερ) συνεχίζουν να αποτελούν – ενόψει και της νέας σεζόν- τους προπονητικούς πόθους των “δράκων” (με τον Πεσέιρο να έχει υπογράψει συμβόλαιο 6 μηνών + 1 χρόνου). Και επειδή ο Βίλας Μπόας θα φύγει από την Ζενίτ αλλά πάρα πολύ δύσκολα θα γυρίσει στην Πορτογαλία, θεωρούν πως η Πόρτο θα επικεντρωθεί στον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού.

Με την Μπενφίκα κατά συνέπεια να προετοιμάζεται από τώρα για μια τέτοια προοπτική – εφόσον βέβαια και η... συνολική κατάσταση οδηγηθεί εκεί – έτσι ώστε να μπορέσει να μπει στην μέση και να “αρπάξει” από την Πόρτο τον Μάρκο Σίλβα. Όπως ακριβώς δηλαδή είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι με την Σπόρτινγκ και τον Κώστα Μήτρογλου...

Η "πιάτσα" μιλάει για επιστροφή του Σίλβα

Όλα αυτά βέβαια μπορεί ως το καλοκαίρι να αποδειχθούν απλώς... διακαής πόθος των “αετών”. Όχι μόνο γιατί ο Ρούι Βιτόρια ίσως στο τέλος να πάρει το πρωτάθλημα με την Μπενφίκα, αλλά κυρίως επειδή ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού (το πιθανότερο αν πιστέψουμε τις “ερυθρόλευκες” πηγές).

Πάντως στην Πορτογαλία, η δημοσιογραφική πιάτσα αλλά και η πιάτσα των agent δίνουν σαφώς πολύ μεγαλύτερα ποσοστά ο Σίλβα να γυρίσει στην χώρα του από το να μείνει στην Ελλάδα, εφόσον είναι να δουλέψει σε Πόρτο ή Μπενφίκα...

* Σε τιτίβισμα του Ισπανός δημοσιογράφος από την Βιτόρια ανέφερε πως μετά την Μπαρτσελόνα και στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν πλέον πολύ καλή άποψη για τον Βαλβέρδε (παρά την πρόσφατη ήττα με 4-2 της Μπιλμπάο στο “Μπερναμπέου”) αλλά και ότι ο Ερνέστο έχει “λευκή επιταγή από τον Ολυμπιακό”!

** Η Μπενφίκα ξεκίνησε διαπραγμάτευση με την Φούλαμ για τα 7 εκατ. Ευρώ που είναι η συμφωνημένη buying option για τον Κώστα Μήτρογλου. Αυτή πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα στο Μάιο και προβλέπει εξόφληση του λονδρέζικου συλλόγου σε 3 ετήσιες δόσεις ως το 2018. Ουσιαστικά οι “αετοί” προσπαθούν να ρίξουν το ποσό της οψιόν με δέλεαρ τα μετρητά. Όσον αφορά στο ενοίκιο που πλήρωσαν στην Φούλαμ; Ήταν της τάξης των 800.000 ευρώ, δηλαδή περίπου τέσσερις φορές μικρότερο από το αντίστοιχο του Ολυμπιακού...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ