24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Παίκτης... αγώνων και όχι της προπόνησης ο Μπερμπάτοφ

Παίκτης... αγώνων και όχι της προπόνησης ο Μπερμπάτοφ

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει τη σχέση του Μάρτιν Γιόλ με τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ και το ρόλο του Φρανκ Άρνεσεν στη μεταγραφή του Βούλγαρου σούπερ σταρ.

Το εντυπωσιακό φινάλε που έκανε ο ΠΑΟΚ με την μεταγραφή του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ ήταν τόσο εκκωφαντικό, που κάποιες από τις λεπτομέρειες της μεταγραφής έμειναν στην σκιά και δεν ακούστηκαν καθόλου.

Όσο όμως καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός (αν και θα πάρει καιρό αυτό, γιατί μετά την άφιξη, είχαμε την πρώτη προπόνηση και μετά την προπόνηση θα ακολουθήσει ο πρώτος αγώνας του Βούλγαρου σούπερ σταρ), θα βγαίνουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες που έπαιξαν ρόλο ή θα παίξουν στην πορεία αυτής της σχέσης (ΠΑΟΚ- Μπερμπάτοφ).

Ο πλέον "αφανής" αυτής της διαδικασίας μοιάζει να είναι Φρανκ Άρνεσεν. Και όμως, ο Δανός τεχνικός διευθυντής έπαιξε το ρόλο του. Είναι ο μοναδικός άλλωστε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις από τις εποχές του Βούλγαρου στην Αγγλία κι ας είχε μετακομίσει νωρίτερα από την Τότεναμ στην Τσελσι. Ο Μπερμπάτοφ όταν πήγε στην Τότεναμ, είχε να αντιμετωπίσει την πεποίθηση των περισσότερων εντός των τειχών της ομάδας ότι είναι... τεμπελάκος. Και στην Αγγλία αυτό θεωρείται σχεδόν... θανάσιμο αμάρτημα.

Βλέποντας τον λοιπόν ο Μαρτιν Γιολ - τον οποίο Γιόλ στην Τοτεναμ είχε κάνει μεταγραφή ο Φρανκ Αρνεσεν- να "πάει δεν πάει" στην προπόνηση άρχισε να γκρινιάζει. Ο Ολλανδός κόουτς στην αρχή έβραζε στο ζουμί του με τον "lazyBerbatov", κάνοντας ουκ ολίγες συζητήσεις μαζί του, ακόμη κι έντονες συστάσεις προσπαθώντας να του ξυπνήσει το πάθος. Η απάντηση του Βούλγαρου επιθετικού ήταν: "μην με κρίνετε από την προπόνηση, είμαι παίχτης αγώνων".

Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια ότι η σχέση Γιολ - Μπερμπάτοφ εξελίχθηκε σε κορυφαία όταν ο τεμπελάκος αποδείχθηκε λίρα 100 στο σκοράρισμα και αναδείχθηκε σε εκ των κορυφαίων επιθετικών της Πρεμιέρ Λιγκ... Και βέβαια πουλήθηκε με τρελά λεφτά στην Μάντσεστερ Γιουναιτεντ.

Γιόλ και Μπερμπάτοφ παρέμειναν φίλοι με τον Ολλανδό να παίρνει τον «τεμπέλη Βούλγαρο» και στην Φούλαμ, όπου και εκεί αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Πάντα όμως με την απαραίτητη ένδειξη στους συνεργάτες του "μην τον πιέζετε στην προπόνηση, είναι παίχτης αγώνα ". Το παραπάνω συνειδητοποίησαν κ οι συμπαίχτες του που έπαψαν να γκρινιάζουν. Ο Γιολ τους εξήγησε και όσοι ακόμη δεν κατάλαβαν από τις εξηγήσεις του Δάνου, το αποδέχθηκαν μόλις τα γκολ του Μπερμπατοφ τους έδωσαν νίκες και... Χρήματα!

Ένα, λοιπόν, από τα επιχειρήματα βέβαια του Άρνεσεν στον Βούλγαρο σεντερ φορ (με τον οποίο επαναλαμβάνω γνωρίζονται από το Λονδίνο και τον κοινό τους φίλο, Μαρτιν Γιολ) ήταν και αυτό: "στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να πιεστείς, είναι η... προπόνηση που σου ταιριάζει". Δεν ήταν βέβαια αυτό που έπεισε τον Βούλγαρο αλλά σίγουρα έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του στα 35 του. Εννοείται δε πως ο τεχνικός διευθυντής θα έχει ενημερώσει και τον Τουντορ για το δόγμα Γιολ ( "πως πρόκειται για παίκτη αγώνων") όσον αφορά στη διαχείριση του Μπερμπάτοφ.

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ