24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ σε... Σαουδαραβική βερσιόν

Ολυμπιακός - ΑΕΚ σε... Σαουδαραβική βερσιόν

Το "24ο Ευαγγέλιο" του Ευάγγελου Μίχου, αποκαλύπτει το μανατζερικό κανάλι που πήγε τον Μπόλονι στην Ιτιχάντ, την κόντρα του με τον διάδοχο του στον ΠΑΟΚ, Δώνη και το κερασάκι που απομένει.

Αλ ΧιλάλvsΑλ Ιτιχάντ. Δηλαδή κάτι σαν Ολυμπιακός - ΑΕΚ στη Σαουδική Αραβία. Γιατί για τέτοια μεγέθη κι αντίστοιχη αντιπαλότητα μιλάμε (προσαρμοσμένα στην Σουπερλιγκάτη ποδοσφαιρική πραγματικότητα, βεβαίως, βεβαίως) όσον αφορά στηSaudiProfessionalLeague. Το... (ελληνικό) ενδιαφέρον του πράγματος εντοπίζεται στους πάγκους των δύο «αιώνιων» αντιπάλων: Δώνης (Αγγελίνας-Γεωργίτσας-Μένταν) εναντίον Μπόλονι (Παντελής Κωνσταντινίδης-Νικος Καρύδας)!

Και το πλέον ιντριγκαδόρικο: ο Δωνης ήταν που πήρε την θέση του Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ή αν πιστέψουμε τον αστικό μύθο της εποχής ο Βρύζας που ουσιαστικά έφαγε τον Ρουμάνο για να τον αντικαταστήσει με τον εκλεκτό του Έλληνα κόουτς, ακριβώς στην προ-Σαββιδη εποχή στην Τούμπα. Παλιές ασπρόμαυρες ιστορίες που της θυμηθήκαμε στην είδηση του χρυσούdealΑλ Ιτιχαντ-Λάσλο Μπόλονι (καρατσεκαρισμένες πηγές από την πιάτσα τωνagentθέλουν η συνολική αμοιβή του τιμ του Ρουμάνου να αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ).

Το κερασάκι πάντως στην σαουδαραβική τούρτα θα ήταν κάποια στιγμή να πάρει μεταγραφή για εκεί κάτω ως τεχνικός διευθυντής και ο Ζήσης Βρύζας (προς το παρόν βέβαια κτίζει την δική του Βέροια, με τοsupρort και του Ιβάν, φιλοδοξώντας να καταφέρει να μπει σφήνα στους Ατρόμητο-Αστέρα). Ποτέ μην λες ποτέ, ειδικά αν διαθέτεις τις σωστές μανατζερικές άκρες.

Όπως δηλαδή συνέβη με τον Μπόλονι, ο οποίος μετά από μια πετυχημένη 3ετία στην Αλ Κορ (σε μέγεθος ο Ατρόμητος του Κατάρ) κι αφού δεν συγκίνησε την ΕΠΟ για την Εθνική Ελλάδας αλλά και δεν ανταποκρίθηκε στο φλέρτ της Στεάουα, τριπλασίασε της αποδοχές του πηγαίνοντας σε μια από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του αραβικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα στην τελική ευθεία για να πάρει το χρίσμα στην Αλ Ιτιχάντ «έφαγε» μεταξύ άλλων τους Γιολ και Σπαλέτι. Κάτι αντίστοιχο που συνέβη και με τον Γιώργο Δωνη στην Αλ Χιλάλ, ο οποίος τον περασμένο χειμώνα προτιμήθηκε από τον σπουδαίο Αργεντινό προπονητή Γκαρέκα (ούτε αυτός χάθηκε αφού συμφώνησε με το Περού οδηγώντας το στους «4» του Κόπα Αμέρικα).

Ποιός όμως, είναι ο ατζέντης που...κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη «μπίζνα» την οποία δούλευε περίπου 2 μήνες; Γιώργος Φούγιας... Όπως πήγε τώρα τον Μπόλονι στην Αλ Ιτιχαντ έτσι τον είχε φέρει πριν από 4 χρόνια στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο «Ρουμανοαναθρεμένος», χαμηλών τόνων και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας Φούγιας ( πήγε για σπουδές στο Βουκουρέστι και η γνωριμία του με τον Χατζι του ανοιξε στην πορεία όλες τις πόρτες του ρουμανικού ποδοσφαίρου) έκανε τις μεταγραφές του Ράτς και του Νομπόα στον ΠΑΟΚ, έφερε τον Λουτσέσκου στην Ξάνθη, «έφτιαξε» την καριέρα του Παντελή Καπετάνου στην γειτονική χώρα και γενικά «ευθύνεται» την τελευταία 15ετια για το 90% των μετακινήσεων από Ρουμανία σε Ελλάδα και το αντίστροφο.

Με καλές διασυνδέσεις στις αγορές της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (από Ρωσια, Ουκρανια μέχρι Καζακσταν, Αζερμπαϊτζάν, είχε εμπλοκή, από πλευράς Σαχτάρ, στο κορυφαίοdeal, της πώλησης του Νέρι Καστίγιο από τον Ολυμπιακό) αλλά και στον αραβικό ποδόσφαιρο. Το 2012 πάει τον Ρουμάνο κόουτς Ολαρόιου στην Αλ Αΐν (την ομάδα του Νάτσο Σκόκο) αντι 6 εκ. δολαρίων και τον Γενάρη τον Ουκρανό Ντέβιτς της Ρουμπίν (που ήθελε «ζεστά» και ο ΠΑΟΚ) στην Αλ Ραγιάν του Μανόλο Χιμένεθ.

Και επειδή όπως λένε στην πιάτσα των ειδικών, δηλαδή τωνagent, όλα μπορούν να συμβούν - ειδικά σε τέτοιες αγορές όπως η αραβική (αλλά και της Κίνας, της Τουρκίας, την Ρωσο-ουκρανική) - αν βρίσκεσαι στο σωστό ΜΑΝΑΤΖΕΡΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, φυσικά δεν είναι τυχαίο πως:

α)ο (ακριβοπληρωμένος) προκάτοχος του Μπολόνι στον πάγκο της Αλ Ιτιχάντ ήταν και εκείνος Ρουμάνος. Ο Πιτσούρκα, πρώην εκλέκτορας της Ρουμανίας, που την κοπάνησε για Σαουδική Αραβία μετά τα μπαράζ με την Ελλάδα, προσωπικός φίλος του Φούγια.

β) ο Νίκος Καρύδας που παραιτήθηκε από την Στεάουα( στην οποία τον πήγε ο Φούγιας, γνωρίζοντας τον παλαίμαχο άσο και πλέον κόουτς Ραντόιου, με. καριέρα ποδοσφαιριστή στην Αραβία) για χάρη της Αλ Ιτιχαντ- με τα τριπλά λεφτά- είχε διαβάσει πριν 1,5 μήνα σε συνέντευξη του Μπόλονι στην Ρουμανία να τον εκθειάζει ως τον κορυφαίο γυμναστή του πρωταθλήματος.

γ) ο Παντελής Κωνσταντινίδης παραιτήθηκε από το διοικητικό πόστο του στον ΠΑΟΚ με δέλεαρ τα πετροδόλαρα αλλά και για να ασχοληθεί πρώτη φορά με την προπονητική ( κάτι που ήθελε καιρό τώρα) ως ασίσταντ κόουτς του Μπόλονι. Φούγιας και Παντελής είχαν πολύ καλή σχέση και συνεργασία με τον Ρουμάνο τεχνικό από την εποχή του ΠΑΟΚ.

Αυτό που απομένει να δούμε πλέον είναι αν τουλάχιστον η Αλ Ιτιχάντ των Μπόλονι-Κωνσταντινίδη-Καρύδα αυξήσει το ελληνικό ή Σουπερλιγκάτο στοιχείο της με την προσθήκη και κάποιου ποδοσφαιριστή. Κάτι που η Αλ Χιλάλ του Δώνη δεν θα έχει την νέα σεζόν, μετά την «αποπομπή» του Γιώργου Σαμαρά. Κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω περιορισμού στις θέσεις των ξένων(4 για κάθε ομάδα).

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ