24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Οι φουρτούνες του Φορτούνη

Οι φουρτούνες του Φορτούνη
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μίχος φωτίζει από το «24ο Ευαγγέλιο» γνωστές και άγνωστες πτυχές των μεταγραφικών περιπετειών του Κώστα Φορτούνη.

Και ενώ, δικαίως, η "Φορτουνιάδα" συνεχίζεται και όλα τα φώτα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού έχουν στραφεί πάνω στον 22χρονο άσο, υπάρχουν και κάποιοι που μάλλον δεν θα πρέπει να...αισθάνονται πολύ καλά με αυτή την "έκρηξη" δημοφιλίας του Κώστα Φορτούνη!

Ο λόγος; Υπάρχουν πρόσφατες αλλά και παλαιότερες μεταγραφικές ιστορίες γύρω από τον πρωταγωνιστή των ημερών, που αφορούν σε αστοχίες ανθρώπων στα στρατόπεδα των Παναθηναϊκού & ΠΑΟΚ. Έτσι, κάθε φορά που ο Φορτούνης κάνει τα μαγικά του, ανασύρονται από το "χρονοντούλαπο" της ιστορίας και ξύνουν πληγές....

Με ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ δεν διεκδίκησε τον παίχτη μόνο πέρσι το καλοκαίρι, όταν και τον πήρε ο Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια πέρσι ασχολήθηκε κατόπιν παρότρυνσης του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά μόλις μαθεύτηκαν τα οικονομικά δεδομένα οι Θεσσαλονικείς έκαναν πίσω. Ο Ζήσης Βρύζας όμως, σίγουρα θυμήθηκε ότι ήταν από τους πρώτους Έλληνες που είχαν... ανακαλύψει και ασχοληθεί με τον Κώστα Φορτούνη. Συγκεκριμένα, θέλησε να τον πάρει στον ΠΑΟΚ ,όταν ο νεαρός -17χρονος τότε- έπαιζε στα Τρίκαλα του... Πλεξίδα.

Ο Βρύζας αρχικά είχε στείλει τα λαγωνικά του, τον παρακολούθησε και ο ίδιος και έτσι άναψε το "πράσινο" για την απόκτησή του. Τότε - στην προ Σαββίδη εποχή- τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν δραματικά και είχε αποφασίσει -ως πρόεδρος- να μαζέψει ότι καλύτερο από την ελληνική περιφέρεια και να επενδύσει στο μέλλον. Μάλιστα στον Φορτούνη έδωσε και την προοπτική της πρώτης ομάδας, παρά το νεαρόν της ηλικίας και παρότι ακόμη και στα Τρίκαλα τότε δεν τον χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα! Χαρακτηριστικό είναι ότι στο μπαράζ της θεσσαλικής ομάδας με τον Βύζαντα Μεγάρων, για την άνοδο στην Β΄ Εθνική ο Φορτούνης δεν έπαιξε, παρότι η Νέα Σμύρνη είχε γεμίσει από σκάουτερ για την πάρτη του !

Ο Βρύζας, λοιπόν, είχε κάνει πρόταση στα Τρίκαλα -30.000 ευρώ- για την απόκτησή του, αλλά ο Πλεξίδας ζητούσε περίπου 100.000. Ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε επ ουδενί να φτάσει το πόσο αυτό, μέχρι που κάποιος ατζέντης (ο οποίος εκτελούσε τότε χρέη τεχνικού διευθυντή σε μικρότερη Σουπερλιγκάτη ομάδα)του αποκάλυψε το... ΜΥΣΤΙΚΟ . Το συμβόλαιο του Φορτούνη με τα Τρίκαλα ήταν άκυρο, καθώς δεν έφερε την υπογραφή κηδεμόνα, όπως είναι υποχρεωτικό στα επαγγελματικά συμβόλαια για παίκτες κάτω των 18 ετών! Με όπλο την αφέλεια των ανθρώπων των Τρικάλων, ο Βρύζας είπε στον Φορτούνη : "έλα υπέγραψε σε εμάς και εγώ θα πιέσω τα Τρίκαλα, καταδεικνύοντας τους ότι αν δεν δεχθούν την προσφορά μας, τότε θα σε χάσουν ως ελεύθερο, λόγω της παρατυπίας"! Και ενώ στον "δικέφαλο" ήταν βέβαιοι για την απόκτηση του νεαρού, ο ίδιος ο Φορτούνης, αρνήθηκε για ηθικούς λόγους να συμμετάσχει στον... εκβιασμό της ομάδας του!!

Με Αστέρα...

Οι Τρικαλινοί, στο μεταξύ, διαπιστώνοντας την γκάφα στο συμβόλαιο του νεαρού Φορτούνη, "ενεργοποίησαν" την πολύ καλή σχέση του τότε διευθυντή της ομάδας τους, Νίκου Γαλανακόπουλου, με τους Μπάκο - Καυμενάκη του Αστέρα Τρίπολης (μετέπειτα ως και σήμερα είναι σκάουτερ στην ομάδα της Πελοποννήσου). Έτσι οι "Μπακοκαυμενάκηδες" κατέβαλαν 80.000 ευρώ και πήραν τον Φορτούνη. Κι αν τότε έδειξαν να "ξηλώθηκαν", με δεδομένο πως δεν ήταν βέβαιη η εξέλιξη του, τους δικαίωσε μια και τον πούλησαν - με την καταλυτική βοήθεια του "χρυσοδάκτυλου" agent Πολ Κουτσολιάκου- στους Γερμανούς της Καϊζερσλάουτερν αντί 560.000 ευρώ (αυτά είχαν μπει στο Ταμείο του Αστέρα, από το συνολικό ποσό του μεταγραφικού deal)...

Με Παναθηναϊκό...

Αν ο Ζήσης Βρύζας θυμάται αυτό το στενόχωρο γεγονός και νοιώθει άβολα, ο Νίκος Νταμπίζας μάλλον δεν θα θέλει ούτε να περνάει από τη σκέψη του πως και γιατί έχασε για τον Παναθηναϊκό τον νέο... σταρ του Ολυμπιακού. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον (μανατζερικό) αστικό μύθο, ο πετυχημένος -τέως- τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ, επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να αφήσει έξω από την προσέγγιση του Φορτούνη τον μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκο. Λίγο οι σχέσεις τους που δεν ήταν καλές από άλλες υποθέσεις (Γιαννιώτα), και λίγο οι διαβεβαιώσεις που είχε πάρει από τον οικογενειακό, Τρικαλινό, φίλο του Φορτούνη (και πρώην "πράσινο") Γιώργο Βακουφτσή - τότε λειτουργούσε σαν μάνατζερ , συνεργαζόμενος με τον γνωστό Κύπριο ατζέντη Νικόλα Ραφαήλ - τον παρέσυραν ότι αυτός ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος να πάρει τον διεθνή άσο στον Παναθηναϊκό. Ο Φορτούνης όμως, που όντως μίλησε αρκετές φορές μαζί του, του είχε επισημάνει ότι ο Βακουφτσής δεν είναι ο μάνατζέρ του, αλλά απλά καλός του φίλος, και ότι αν θέλει να τελειώσει την... δουλειά θα έπρεπε να το κάνει με τον Κοτσουλιάκο. Ο Νταμπίζας επέμενε, ο Κουτσολιάκος το έμαθε και διέκοψε- σχεδόν... απειλητικά -κάθε επαφή του πελάτη του με τον (τότε)"πράσινο" τεχνικό διευθυντή...

Στον...Ολυμπιακό

Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς ότι ο Φορτούνης πριν από ένα χρόνο κατέληξε "δια πυρός και σιδήρου" στον Ολυμπιακό, λες και ήταν της... μοίρας του γραμμένο. Βέβαια και στον Πειραιά δεν πρέπει να είναι και πολύ ...περήφανοι που έδωσαν 840.000 ευρώ για να (ξανα)πάρουν έναν... δικό τους παίχτη! Γιατί είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός είχε τον Φορτούνη στις ακαδημίες του, τον εξέθρεψε, αλλά κάποιες άστοχες επιλογές των "ερυθρόλευκων" υπευθύνων τον έστειλαν το καλοκαίρι του 2008 -ως "μη ικανό" - στα ... Τρίκαλα !

Βέβαια και το 2011 ο Ολυμπιακός διεκδίκησε δυνατά τον Φορτούνη από τον Αστέρα αλλά έπεσε στην... κέντα του Κουτσολιάκου, ο οποίος πήγε στην Τρίπολη την γερμανική πρόταση με τα καλά λεφτά (λειτουργώντας τότε ο ομογενής agent σαν μεσάζοντας αφού δεν είχε ακόμη τον παίκτη στο πελατολόγιό του).

Για να φτάσουμε στο περσινό καλοκαίρι, όταν η μεταγραφή του στην ομάδα του λιμανιού έκλεισε σε... δεύτερο χρόνο. Τι εννοώ; Αρχικά ο Φορτούνης είχε βρεθεί με συνεργάτη του ατζέντη του στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, για να μιλήσει με τον Γιάννη Βρέντζο και να δώσουν τα χέρια. Η επιθυμία του παίκτη να… σκεφτεί την προσφορά του Ολυμπιακού και να απαντήσει μετά τις προγραμματισμένες διακοπές του στην Μύκονο (φοβόταν πως δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής και θα χανόταν, όπως δηλαδή του έλεγαν οι Νταμπίζας-Βακουφτσής), έκαναν έξαλλο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που περίμενε το "ναι" του Φορτούνη στο γραφείο του, στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ. Αρνούμενος τελικά να μιλήσει στον παίκτη (για να τον πείσει) και ζητώντας μέσω των συνεργατών του να αποχωρήσουν άμεσα (και μάλλον...άκομψα) από το κτίριο! Ο Ολυμπιακός βέβαια επανήλθε μετά από ένα και πλέον μήνα, όταν και η πλευρά του ποδοσφαιριστή νέρωσε λίγο το κρασί της, με το deal επιτέλους να κλείνει.

Προφανώς όλα αυτά κάνουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να βλέπουν... σήμερα τον Φορτούνη να αποδίδει έτσι και αναφωνούν "αν δεν πετύχει αυτός ο Έλληνας παίχτης στον Ολυμπιακό, δεν θα πετύχει κανένας άλλος"!!!

Ολο το παρασκήνιο στο "24ο Ευαγγέλιο" με τον Ευάγγελο Μίχο











TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ