24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Οι δυο "ανταγωνιστές" του Μαζουακού για Ρόμα και Μονακό

Οι δυο "ανταγωνιστές" του Μαζουακού για Ρόμα και Μονακό
Μαζουακού Μίχος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει τους τρεις "κοινούς" στόχους Μονακό και Ρόμα για τη θέση του αριστερού μπακ και καταγράφει τα δεδομένα για την πώληση του Αρτούρ Μαζουακού.

Εδώ θα πάει ο Μαζουακού, εκεί θα πάει ο Μαζουακού, πού θα πάει ο Μαζουακού; Στη Μονακό, στη Ρόμα ή μήπως τελικά στην Αγγλία; Το σίγουρο πάντως είναι πως με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα στην μεταγραφική αγορά αλλά και στον Ολυμπιακό, ο Γάλλος είναι ο Νο 1 υποψήφιος από το "ερυθρόλευκο" ρόστερ για μία καλοκαιρινή... περήφανη πώληση.

Θυμίζω πάντως πως το περασμένο καλοκαίρι (αλλά και τον Φεβρουάριο με τον Ιντέγε και την Κίνα) ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε... περήφανα "όχι" σε δελεαστικές προσφορές από το εξωτερικό για διάφορους παίκτες του Ολυμπιακού, θέλοντας η ομάδα του να κτίσει έναν βασικό κορμό.

Ειδικότερα για τον Μαζουακού στο προ-προηγούμενο παζάρι αρνήθηκε δύο προτάσεις. Η πιο αξιόλογη ήταν της Νιουκάστλ, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ- βάζοντας ως τιμή πώλησης τα... λεφτά του Σάμαρη, δηλαδή τα 10 μύρια.

Το «24ο Ευαγγέλιο» ψάχνοντας στην πιάτσα των ατζέντηδων κάτι νεότερο και παρασκηνιακό για την υπόθεση Μαζουακού- μετά τα ιταλικά δημοσιεύματα για τις επαφές της Ρόμα για τον Γάλλο μπακ χαφ- έπεσε πάνω σε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια που την λες και φοβερή... σύμπτωση. Τόσο στην Μονακό, όσο και στη Ρόμα - που γκαραντί ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την απόκτησή του - ο Μαζουακού βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των σχετικών short list με τους ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ υποψηφίους αριστερούς μπακ. Έναν Ολλανδό και έναν Πορτογάλο. Και οι τρεις τους συνομήλικοι και με προσδοκώμενη μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Τζέθρο Βίλεμς της Αϊντχόφεν, Ραφαέλ Γκερέιρο της Λοριάν και Αρτούρ Μαζουακού: αυτή ή τριάδα αποτελεί τους κοινούς στόχους των Ρόμα, Μονακό για την συγκεκριμένη θέση κι αναλόγως για το ποιόν θα κινηθούν τελικά θα διαμορφώσει κατά κάποιο τρόπο τις εξελίξεις στην υπόθεση του "ερυθρόλευκου" αμυντικού. Για παράδειγμα στη Ρόμα πολλά θα εξαρτηθούν κι από τι θα κάνει με τον δανεικό από την Παρί, Ντιν, ενώ στην Μονακό πρώτη τους επιλογή αποτελεί ο Βίλεμς αλλά είναι σαφέστατα πιο ακριβώς ενώ υπάρχει και ο ανταγωνισμός από αγγλικές ομάδες. Να συμπληρώσω και μία ακόμη κοινή συνισταμένη για Μαζουακού - Γκερέιρο - Βίλεμς: θα παίξουν πολύ δυνατά το καλοκαίρι τα ονόματα τους στην Πρέμιερ Λιγκ εκεί όπου τα λεφτά... περισσεύουν για όλα τα κλαμπ λόγω των αυξημένων εσόδων.

Ο Μαζουακού είναι λίγους μήνες μεγαλύτερος από τους Γκερέιρο και Βίλεμς (94άρης ο τελευταίος, οι άλλοι δύο έχουν γεννηθεί τέλος του '93) και με την μικρότερη χρηματιστηριακή αξία. Επτά εκατ. του Γάλλου, 7,5 του Πορτογάλου, 9 του Ολλανδού. Επίσης και τους 3 δουλεύουν μεγάλα γραφεία ατζέντηδων, ανεξάρτητα αν δεν ανήκουν σε αυτά. Για παράδειγμα, ο μάνατζερ που έχει τον Μαζουακού συνεργάζεται για την περίπτωση πώλησής του αποκλειστικά με τον Ενροτό, ο οποίος από πέρσι είχε... κερδίσει το εν λόγω "έπαθλο" στην άτυπη κόντρα του με τον Ραϊόλα (ήθελε κι αυτός τον Μαζουακού).

Στο δια ταύτα: το ότι Ρόμα και Μονακό βλέπουν, "ζυγίζουν", ενδιαφέρονται ζεστά πλέον για τον Μαζουακού δεν αμφισβητείται. Επαφές και βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει, αλλά πρόταση πάντως μέχρι τώρα είτε από τους Μονεγάσκους, είτε από τους Ρωμαίους δεν έχει φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά. Ρόλο ασφαλώς και παίζει σημαντικό η σημερινή αποκάλυψη της στήλης, δηλαδή πως ο Μαζουακού έχει δύο ισχυρότατους ανταγωνιστές - πάνω κάτω με τα ίδια χαρακτηριστικά οι περιπτώσεις τους - στην μεταγραφική κούρσα για αριστερό μπακ σε Μονακό και Ρόμα! Η επιλογή είναι θέμα τιμής, agent, υπεραξίας και φυσικά τάιμινγκ (που έχει να κάνει μεταξύ άλλων και με πιθανές... μεταγραφικές καραμπόλες).

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ