24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο "χρυσός φοίνικας" του Τάσου Δώνη

Ο "χρυσός φοίνικας" του Τάσου Δώνη
Δώνης 24ο

Το 24oEυαγγέλιο και ο Ευάγγελος Μίχου αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από τη μεταγραφή του Τάσου Δώνη στην Νις.

Ένας δανεισμός που δεν είναι ακριβώς δανεισμός. Έναdealπερίπλοκο με οψιόν αγοράς και… επαναγοράς. Ένα συμβόλαιο και ένα ενοίκιο με λεφτά που θα… συζητηθούν. Η συμφωνία Γιουβέντους – Νις για την μετακίνηση του Τάσου Δώνη δεν ήταν εύκολη, είχε …μυστικά και παρασκήνιο.

Το 24oEυαγγέλιο, λοιπόν, την προσεγγίζει και την αποκαλύπτει με ένα διαφορετικό τρόπο: μέσω αριθμών.

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

300.000 ευρώ:οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του Τάσου Δώνη στην Νις. Αύξηση περίπου 60.000 ευρώ συγκριτικά με εκείνες στην Γιουβέντους. Και με το προηγούμενο και με το νέο πάντως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ηλικία του...

1+4 χρόνια:το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τάσος Δώνης στην Νις αν και δανεικός από την Γιουβέντους…

3 εκατ. ευρώ :η οψιόν αγοράς της γαλλικής ομάδας, με την «Μεγάλη Κυρία» όμως, να διατηρεί τις… δικές της οψιόν επαναγοράς του Δώνη, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα συμβεί. Αυτές ξεκινάνε από τα 4,5 εκατ. ευρώ και φτάνουν στα 7. Ενδεικτικό του πόσο πιστεύουν στον διεθνή Έλληνα επιθετικό οι άνθρωποι της Γιουβέντους…

7 ημέρες:τόσο κράτησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων για να ολοκληρωθεί το ομολογουμένως περίπλοκο(όπως διατυπώθηκε στα συμβόλαια, με πολλές επιμέρους ρήτρες και ορούς)deal. Και μπορεί να ανακοινώθηκε την Τετάρτη αλλά ουσιαστικά είχε κλείσει στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τον 20χρονο άσο να πηγαίνει την Δευτέρα στην Νίκαια (μαζί με τον ατζέντη του Αντώνη Αποστολόπουλο), να περνάει από ιατρικές εξετάσεις και την επομένη (χωρίς να διαρρεύσει) να παίρνει μέρος κανονικά στην προπόνηση της Νις…

400.000 ευρώ:το ετήσιο ενοίκιο που θα καταβάλει ο σύλλογος της Κυανής Ακτής σε αυτόν του Τορίνο για τις… υπηρεσίες του Δώνη.

24 ματς:όσα παρακολούθησε συνολικά το τμήμα σκαουτινγκ της Νις τον Τάσο Δώνη. Τα 14 από αυτά την περασμένη σεζόν όταν έπαιζε στην ελβετική Λουγκάνο.

5 ομάδες:τόσες ενδιαφέρθηκαν για τον δανεισμό του Δώνη (μεταξύ των οποίων Ζούλτε Βαρεγκεμ- Σ. Πάουλι- Γκρασχόπερς) αλλά κέρδισε η …έκτη. Η Νις που ήθελε να τον αγοράσει, παίζει στοEuropaLeagueκαι φρόντισε να μιλήσει με τον πατέρα του Τάσου, Γιώργο Δώνη. Ο διευθυντής της γαλλικής ομάδας ήρθε στην Αθήνα και… έπεισε τον Έλληνα κόουτς πως η επιλογή της θα ήταν ότι καλύτερο για το μέλλον του γιού του.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ