24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Βέλλιος και οι "4"

Ο Βέλλιος και οι "4"

Το "24ο Ευαγγέλιο" συγκέντρωσε όλες τις λεπτομέρειες και καταγράφει τα δεδομένα και τα ζητούμενα για τον φορ του Ηρακλή, Απόστολο Βέλλιο, σε σχέση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο ρόλος του Πολ Κουτσολιάκου, οι ομάδες του εξωτερικού, οι σχέσεις με τον Ηρακλή και όλες οι παράμετροι της μεταγραφής του. Εδώ (εξωτερικό) ο Βέλλιος, εκεί (ελληνική “Big 4”) ο Βέλλιος, που θα πάει ο Βέλλιος; Καθώς μπαίνει η άνοιξη, λοιπόν, το μεταγραφικό σήριαλ με τον επιθετικό-αποκάλυψη της φετινής Super League αρχίζει. Σίγουρα θα έχει πολλά επεισόδια, θα πρέπει να περιμένουμε κι ανατροπές ενώ δεν αποκλείω να υπάρξουν και στιγμές που θα θυμίσει το γνωστό παλιό παιχνίδι με τον…παππά.

Βέβαια Βέλλιος είναι αυτός και μετά την σούπερ σεζόν που κάνει... επανασυστήθηκε ποδοσφαιρικά και τον θέλουν όλοι. Κάποιοι μάλιστα, όπως η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να κτυπάνε το κεφάλι τους γιατί το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερο τον έχασαν… τσάμπα. Είτε για 50, 70 ή 100.000 ευρώ (και όχι λόγω Δέλλα), όπως συνέβη με τους «κιτρινόμαυρους», στους οποίους όχι μόνο προτάθηκε αλλά βρέθηκε και στην Αθήνα για να μιλήσει. Είτε γιατί ο Αναστασίου προτιμούσε τον Μάντζιο και στην συνέχεια τον Λουκίνα του Ηρακλή από τον Βέλλιο…

Το 24 Ευαγγέλιο φτιάχνει τον μεταγραφικό ΦΑΚΕΛΟ του Απόστολου Βέλλιου ενόψει καλοκαιριού, με το τι ισχύει για κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα. Με υπέρ-κατά, στοιχεία, λεπτομέρειες και παρασκήνια, σε μια υπόθεση που πιθανότατα θα είναι η πιο «καυτή» (ελληνική) στο καλοκαιρινό παζάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπέρ

  • H συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, που αποτελεί απριόρι δέλεαρ για κάθε φιλόδοξο ποδοσφαιριστή.

  • H οικονομική δυνατότητα να καλύψει την κάθε πλευρά, σε μιαπιθανή μεταγραφή που το συνολικό κόστος της δεδομένα θα ξεφύγει από τα συνηθισμένα ελληνικά στάνταρ. Δηλαδή τις απαιτήσεις του Ηρακλή, του παίκτη αλλά και των ατζέντηδων.

  • Η πολύ καλή επαγγελματική σχέση που διατηρεί ο νέος μάνατζερ του, Πολ Κουτσολιάκος, με την διοίκηση Μαρινάκη. Δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο Φορτούνης, όσο και ο Γιαννιώτας (πελάτες του αμφότεροι), κατέληξαν στον Ολυμπιακό παρότι απασχόλησαν σοβαρά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ειδικότερα στην υπόθεση Φορτούνη, που κάποια στιγμή βρέθηκε στην «αγκαλιά» του ΠΑΟ, υπάρχει ο αστικός μύθος πως ο ομογενής agent πληρώθηκε 6ψηφιο νούμερο (με τέσσερα μηδενικά) ως προμήθεια.

  • Θέλει να τονώσει (ενισχύσει) ξανά το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του.

Κατά

  • Οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλότερες, ο ανταγωνισμός πολύ μεγαλύτερος και δεν μπορεί να έχει… εξασφαλισμένη θέση βασικού, παρόντος του Ιντέγιε σε σύστημα με έναν στράικερ.

  • Ο Μάρκο Σίλβα δεν φαίνεται να ξετρελαίνεται με το στυλ του.

ΑΕΚ

Υπέρ

  • Του έχει δείξει πόσο τον θέλει αλλά και τον πιστεύει. Αποτελεί κοινό μυστικό σε ποδοσφαιρική και μανατζερική πιάτσα, πως τον Γενάρη τον φλέρταρε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της «Big 4», επιχειρώντας το μεταγραφικό «κόλπο γκρόσο» προκειμένου να προλάβει έναν πιθανό καλοκαιρινό… πλειστηριασμό.

  • Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ξεκινούσε ως ο βασικός της σέντερ φορ την νέα σεζόν.

  • Έχει μεγάλους (και σημαντικούς)… φανς στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, από δυο σπουδαίους σέντερ φορ του παρελθόντος, όπως είναι οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βασίλης Δημητριάδης (στην Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πως ο «Βασιλομπίλαρος» του έκανε μεγάλο «ψηστήρι» για την Ένωση) μέχρι τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

  • Ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, από εκεί που ήταν πιο κοντά (το 2015) στον Ολυμπιακό, έχει πλέον πλησιάσει προς την «Συμμαχία». Δεν είναι τυχαίο πως στο τελευταίο άτυπο συμβούλιο που έγινε σ την Super League ακόμη και «ερυθρόλευκα» χείλη σχολίασαν την σχέση που φέρεται να έχει αναπτύξει(και δεν το έκρυβε δημόσια) ο Παπαθανασάκης με τον Μελισσανίδη.

  • Θεωρώ δεδομένο το… γούστο του «τίγρη» να μπορούσε ο Βέλλιος να αποτελέσει την σύγχρονη μεταγραφική έκδοση εκείνης του… Χρήστου Κωστή (τον είχε κυριολεκτικά αρπάξει τότε από τον Ολυμπιακό). Μόνο που δεν ξέρω αν ο Παπαθανασάκης μπορεί να λειτουργήσει αντίστοιχα όπως ο (μακαρίτης) Πέτρος Θεοδωρίδης.

Κατά

  • Το οικονομικό μέρος μιας ενδεχόμενης αγοράς του, εφόσον ο Ηρακλής ξεκινήσει από το plus 1 μύριο, όπως δηλαδή αυτή την εποχή πιθανολογεί (για ενδιαφερόμενη ομάδα εντός συνόρων) η μανατζερική πιάτσα. H μέχρι τώρα μεταγραφική πολιτική της… νέας ΑΕΚ δεν συμβαδίζει με τέτοια ή κοντινά ποσά. Εκτός κι αν το αφεντικό (που αποδεδειγμένα έχει πάρα πολλά λεφτά) τρελαθεί και τα σπρώξει.

  • Ο παράγοντας Γκους Πογέτ. Εφόσον ο Ουρουγουανός κόουτς παραμείνει το καλοκαίρι, το πιθανότερο είναι να απαιτήσει η πολυπόθητη (και κατά συνέπεια ακριβή) μεταγραφή του βασικού σεντερ φορ να είναι δική του και από το εξωτερικό…

  • Το ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις μεγάλες του ποδοσφαίρου μας που δεν «δουλεύει» (τουλάχιστον μέχρι τώρα) με τον agent Κουτσολιάκο. Το περασμένο καλοκαίρι κάτι πήγε να γίνει με έναν άλλον πελάτη του, τον Κώστα Σταφυλίδη και την ΑΕΚ, αλλά «κάηκε» πολύ γρήγορα…

ΠΑΟ

Υπέρ

  • Αρέσει πολύ τόσο στον Γιάννη Αλαφούζο, όσο και στον Αντρέα Στραματσόνι. Δεν ξέρω σε ποιόν περισσότερο ή αν ο ένας επηρέασε τον άλλον…

  • Στα πλάνα για την νέα σεζόν θα μπορούσε να συνθέσει ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο με τον Μάρκους Μπέργκ αφού οι «πράσινοι» υπεύθυνοι θεωρούν πως «κολλάνε» οι δυο τους. Και μια σύμπτωση με τον Σουηδό: ο Βέλλιος είναι…μικρομέτοχος του εαυτού του αφού έχει 20% βάσει συμβολαίου επί των τίτλων ιδιοκτησίας του (το υπόλοιπο ο Ηρακλής).

  • Ακόμη κι αν πωληθεί ο Μπεργκ και αποκτηθεί αντικαταστάτης του, είναι κάτι που δεν μπορεί να εκτιμηθεί από τώρα στον Παναθηναϊκό, όπου θεωρούν πως ο Βέλλιος ταιριάζει ως βασικός ούτως ή άλλως.

  • Η αποφασιστικότητα να κινηθούν γρήγορα προς την πλευρά του Ηρακλή, θέλοντας να προλάβουν «εγχώριους» και όχι μόνο ανταγωνιστές.

  • Μετά την φυγή Νταμπίζα και την…παρεξήγηση στην υπόθεση Φορτούνη έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σχέσεις του ΠΑΟ με τον (νέο) μάνατζερ του Βέλλιου, Πολ Κουτσολιάκο. Ο «Γερμανός» το περασμένο καλοκαίρι λειτουργώντας ως μεσάζοντας του Παναθηναϊκού είχε καταλυτική συμμετοχή στο να πειστεί ο Σάντσεθ και ο Ισπανός μάνατζερ του να υπογράψουν στους «πράσινους».

Κατά

  • Το κόστος απόκτησής του, αφού αν πάει σε…πλειστηριασμό η μεταγραφή και ξεφύγουν τα ποσά θα πρέπει να πάει σε υπέρβαση ο Αλαφούζος.

ΠΑΟΚ

Υπέρ

  • Τα χρήματα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα…

  • Η επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη, εφόσον αληθεύει το περιστατικό που μας μεταφέρθηκε από την τελευταία συγκέντρωση των ιδιοκτήτων ΠΑΕ στα Γραφεία της Super League στην οδό Μεσογείων. Μετά, λοιπόν, την φραστική επίθεση του Παπαθανασάκη στους ανθρώπους του Ολυμπιακού (δεν ήταν μόνο το περιστατικό με τον Σάββα Θεοδωρίδη), ο Σαββίδης φίλησε δυο φορές το αφεντικό του Ηρακλή, στο οποίο είπε: «Δώσε μου τον Βέλλιο και ό,τι θέλετε…»!!!

  • Η παραδοσιακά εδώ και χρόνια τακτικότατη συνεργασίατου agent Κουτσολιάκου με τον ΠΑΟΚ, με πάρε και δώσε. Μάλιστα στην κοινή ατζέντα τους έχουν για αυτό το καλοκαίρι τις ανανεώσεις Τζιόλη-Τζαβέλα.

  • Η πιθανολογούμενη καλοκαιρινή αποχώρηση του σταρ Μπερμπάτοφ θα ανοίξει τον δρόμο στην απόκτηση γκολτζή στράικερ.

Κατά

  • Ενδεχόμενη πώληση του Βέλλιου στον («εχθρό») ΠΑΟΚ δύσκολα θα γινόταν αποδεκτή χωρίς αντιδράσεις από τους οπαδούς του Ηρακλή. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξέρω κατά πόσο θα κατάφερνε να τις… απορροφήσει ο Παπαθανασάκης. Και όσο να ΄ναι, αυτό θα τον βάζει σε σκέψεις…

  • Η παρουσία του Κλάους Αθανασιάδη, που παίζει στην ίδια θέση, είναι ο κάπτεν της ομάδας αλλά και ο αγαπημένος των οπαδών.

  • Από την στιγμή που ο Βέλλιος έχει δηλώσει για το μέλλον του «Ηρακλής ή εξωτερικό», αποτελεί, νιώθει και το δείχνει… παιδί του Ηρακλή και είναι δεμένος με τον κόσμο του, θα του ερχόταν πάρα πολύ δύσκολο νατα ξεχάσει όλα αυτά για να πάει στον ΠΑΟΚ, μένοντας και κυκλοφορώντας στην ίδια πόλη.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟΣ

Ο Απόστολος Βέλλιος τυπικά από τον Ιούνιο, ουσιαστικά από τον Φεβρουάριο, άλλαξε μανατζερική στέγη, «μετακομίζοντας» στο Γραφείο του Πολ Κουτσολιάκου (είναι μέτοχος στο γερμανικό γραφείο “ROGON”, από τα κορυφαία στον κόσμο).

Ο « Χρυσοδάκτυλος» ή «Έλληνας Μέντες», όπως συνηθίζουν τα εγχώρια ΜΜΕ να αποκαλούν τον Κουτσολιάκο λόγω των deal που έχει κάνει για Έλληνες παίκτες, απέκτησε δικαίως την φήμη του μάνατζερ που εξασφαλίζει ισχυρά και πλούσια συμβόλαια στους πελάτες του. Συνήθως σε ομάδες του εξωτερικού αλλά και σε ελληνικές. Μάλιστα είναι από τους λίγους Έλληνες επαγγελματίες που έχει πει μεγάλα «όχι» σε διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ).

Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που μαθεύτηκε πως ο Βέλλιος επέλεξε να συνεργαστεί με τον Κουτσολιάκο - και λόγω της… προϊστορίας του νέου μάνατζερ του – η συντριπτική πλειοψηφία της ποδοσφαιρικής πιάτσας εκτιμάει πως ο 24χρονος επιθετικός θα… επιστρέψει μετά την φετινή παρένθεση σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τα λεγόμενα «πρώτης ταχύτητας». Μόνο που αυτό αποτελεί την… μισή αλήθεια γιατί η δική μας εκτίμηση, βάσει του ρεπορτάζ που κάναμε, δίνει ουσιαστικές πιθανότητες να συνεχίσει μετά το καλοκαίρι σε κάποια από τις Σουπερλιγκάτες της “Big 4”. Αν πάντως κάτι η στήλη το θεωρείde facto, είναι πως ο Απόστολος Βέλλιος την επόμενη σεζόν δεν θα φοράει τα «κυανόλευκα» (παρεμπιπτόντως με τον "Γηραιό" έχει κλειστό συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2017, στο οποίο δεν υπάρχει μπάι άουτ)!!

Για να μην παρεξηγηθώ ή και…παρερμηνευτώ: τόσο ο Βέλλιος όσο και ο Κουτσολιάκος θέλουν και ψάχνονται στο εξωτερικό, είναι κατά κάποιο τρόπο μια προτεραιότητά τους, σε καμία περίπτωση όμως, δεν αποκλείουν την ελληνική προοπτική. Και δεν μπορούν να την αποκλείσουν από την στιγμή που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – όπως σας περιγράψαμε- απασχόλησε, απασχολεί ή και θα απασχολήσει ΣΟΒΑΡΑ Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

ΠΟΣΑ ΚΑΙ… ΠΟΣΟΣΤΑ

Στην παρούσα φάση είναι πρόωρο και ριψοκίνδυνο να προσπαθήσει κάποιος να προβλέψει αν μετά από πολλά χρόνια πάμε σε μεταγραφικό πλειστηριασμό όλων των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας για Έλληνα ποδοσφαιριστή, δηλαδή τον Βέλλιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην μανατζερική πιάτσα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο και επίσημο… κοστολόγιο της μεταγραφής του 24χρονου φορ. Δηλαδή ούτε με πόσα τον δίνει ο Ηρακλή, ούτε τι ετήσιες αποδοχές ψάχνει ο Βέλλιος. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι αυτά θα καθοριστούν ουσιαστικά από την ίδια την αγορά (ζήτηση και προσφορά). Τι προτάσεις θα έρθουν, από πού και με τι ποσά... Τα ΜΜΕ βέβαια μπορούν να γράφουν διάφορα αλλά αυτή είναι η αλήθεια των… ειδικών!

Όπως αλήθεια είναι ότι έρχονται και τον τσεκάρουν σκάουτ από ομάδες της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας ενώ υπάρχει στην λίστα και τριών ισπανικών ομάδων, στις οποίες έχει προταθεί. Και ακόμη είναι Μάρτιος…

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ