24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

O "παράγοντας" Γκονσάλβες

O "παράγοντας" Γκονσάλβες

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τον Πορτογάλο agent, που έχει την τυφλή εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα και έγινε ο "αγαπημένος" του Ολυμπιακού, εκτοπίζοντας τους Ραϊόλα και Ενροτό.

Πόσο κοντά ή μακριά είναι οι ερυθρόλευκοι από τους τρεις πελάτες του, Αντρέ Μαρτίνς, Ζοσουέ και Τζέφερσον. Ποιος από τους τρεις είχε προταθεί και στην ΑΕΚ επί Πογέτ; Ποιος ενδιαφέρει και τον Μίχελ για τον ΠΑΟΚ και ποιος δεν έρχεται Ελλάδα. Και ένα παρασκήνιο με άλλο συνεργαζόμενο με τον Ολυμπιακό ατζέντη, που θα συζητηθεί.

Τι σχέση έχουν οι Άντρε Μάρτινς με τους Ζοσουέ και Τζέφερσον; Η εύκολη απάντηση είναι πως και οι τρεις αγωνίζονται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και την προηγούμενη εβδομάδα άπαντες-άλλος πιο δυνατά κι άλλος λιγότερο-έπαιξαν στα ρεπορτάζ ως μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού και δη σαν προσωπικές επιλογές του Μάρκο Σίλβα

Τι πιο φυσιολογικό θα σκεφθεί κάποιος αφού από πέρσι έχει ξεκινήσει η...εποχή Σίλβα στον Ολυμπιακό .Και το σημαντικότερο ο “νόμος Σίλβα” εφαρμόζεται σχεδόν απαρέγκλιτα στις μεταγραφικές υποθέσεις των “ερυθρόλευκων”. Άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι οι Πάρντο( Μπράγκα), Σεμπά (Εστορίλ), Ερνάνι (Πόρτο) ήρθαν στο λιμάνι από την Liga Nos ενώ και ο Ντα Κόστα έχει...πορτογαλικές ρίζες.

Υπάρχει όμως και ένας Πορτογάλος ατζέντης που “συνδέει” τις υποθέσεις Αντρε Μάρτινς - Ζοσουέ-Τζεφερσον με τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα. Ο Κάρλος Γκονσάλβες που σύμφωνα με την πορτογαλική πιάτσα των agent έχει αναρριχηθεί στο Νο 2 της ιεραρχίας της πίσω από τον “χρυσοδάκτυλο” Ζόρζ Μέντες. Στο Γραφείο του “PROELEVEN GESTÃO DESPORTIVA LDA” ανήκουν οι Αντρε Μάρτινς -Ζοσούε -Τζέφερσον, την απόκτηση των οποίων φέρεται να επιθυμεί ο επίσης πελάτης του Μάρκο Σίλβα για “αντι-Καμπιάσο”, “αντι-Ερνάνι” και “αντι-Μαζουακού” (τουλάχιστον έτσι παρουσιάζονται στα ρεπορτάζ).

O "παράγοντας" Γκονσάλβες

Ο Κάρλος Γκονσάλβες, τον οποίο εμπιστεύεται σχεδόν τυφλά ο Μάρκο Σίλβα, έχει αποκτήσει πολύ καλή σχέση με τον Ολυμπιακό. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που η Πόρτο...φλερτάρει πιεστικά κι απροκάλυπτα τον Σίλβα και οι “ερυθρόλευκοι” ασφαλώς θέλουν να του κάνουν τα “χατίρια”. Για παράδειγμα δεν είναι τυχαίο πως στην 1η φετινή μεταγραφή τους, του επίσης Πορτογάλου Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο Γκονσάλβες όπως ακούγεται έπαιξε καταλυτικό ρόλο( ήταν πρώην πελάτης του). Μην ξεχνάμε επίσης, πως ο Πορτογάλος agent ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Ολυμπιακού στο ταξίδι στο Βελιγράδι, για το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στην μανατζερική πιάτσα- στον κλειστό κύκλο της, με τις πιο εξειδικευμένες γνώσεις-ο Κάλρος Γκονσάλβες έχει γίνει πλέον ο “αγαπημένος” ατζέντης των ανθρώπων του Ολυμπιακού, “εκτοπίζοντας” συναδέλφους του όπως οι Ενροτό- Ραϊόλα αλλά και τον Έλληνα Γιάννη Ευαγγελόπουλο. Μόνο ο Σέρβος Ραμαντάνι πρέπει να παραμένει...διαχρονική μανατζερική αξία στο λιμάνι, αν ισχύει πως θα είναι μέσα (στο...fund)μεγάλου καλοκαιρινού “ερυθρόλευκου” deal(δεν αναφέρομαι σε πώληση παίκτη, για να μην παρεξηγηθώ).

Ανεξάρτητα αν κάποιος από τους παραπάνω 3 παίκτες του καταλήξουν τελικά στον Ολυμπιακό, ο Κάρλος Γκονσάλβες εδραιώνεται σιγά, στην ποδοσφαιρική αγορά της Ελλάδας. Οι Ρότσα(Γκιμαραες)- Ροντρίγκεζ (Νασιονάλ) που έφερε ο Παναιτωλικός είναι δικοί του, όπως ο Ζεκα την ανανέωση του οποίου έχει σχεδόν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό αλλά και ο Βίτορ. Ο Πορτογάλος ατζέντης έχει αναπτύξει καλό Κανάλι επικοινωνίας και με την ΑΕΚ μέσω Μιλοβάνοβιτς, στον οποίο έχει προτείνει τόσο τον εξτρεμ Ουκρα που μένει ελεύθερος από την Ριο Αβε όσο και τον Αντρε Μαρτινς(της Σπορτινγκ που θέλει ο Μάρκο Σίλβα). Για τον πρώτο η Ένωση ενδιαφέρεται, για τον δεύτερο όμως, δεν... ανταποκρίθηκε αφού στις συγκεκριμένες θέσεις που αγωνίζεται είναι καλυμμένη στις βασικές επιλογές της.

ΜΑΡΤΙΝΣ

O "παράγοντας" Γκονσάλβες

ΖΟΣΟΥΕ

O "παράγοντας" Γκονσάλβες
IMAGO/GLOBALIMAGENS

Ο Ζοσουέ μπαίνει στην κατηγορία ...Ερνάνι ( σύμπτωση, και οι δύό τους είχαν το ίδιο ενοίκιο, από 1 εκατ. €): δηλαδή σε πρώτη φάση προορίζεται είτε για αντάλλαγμα, είτε για πώληση. Μόνο που σε αντίθεση με τον Ερνάνι η περίπτωση του Ζοσουέ είναι σαφώς πιο οικονομική αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2017. Εκτός κι αν του το ανανεώσουν για να τον ξαναστείλουν δανεικό. Στην Πορτογαλία υποστηρίζουν πως το “πωλητήριο” του Ζοσουέ δεν ξεπερνάει το 1,5 εκατ. Η είδηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές; Εξετάζεται και απο τον Λούμπος Μίχελ για τον ΠΑΟΚ!!

ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ

O "παράγοντας" Γκονσάλβες

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ