24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο λαβύρινθος, η Μενεγάκη και οι μάγισσες

Ο λαβύρινθος, η Μενεγάκη και οι μάγισσες
STUDIO PANOULIS

Το "24ο Ευαγγέλιο" του Ευάγγελου Μίχου ασχολείται με το ανεξήγητο της Εθνικής ομάδας, που καταρρίπτει τη λογική, τη συνωμοσιολογία και οτιδήποτε άλλο.

Θα μπορούσε να είναι η εύθυμη νότα στην προχθεσινή μαύρη μέρα για την Ευρώπη .... Θα μπορούσε να είναι άλλη μια έκφανση της γκαντεμιάς που φέρνει παγκοσμίως η Παρασκευή και 13 , που έδειχνε το ημερολόγιο ... Θα μπορούσε να είχε κάθε μεταφυσική εξήγηση, όσο όμως κι ανψάξουμε δεν θα βρούμε μια λογική εξήγηση για αυτή την παρά φύσει λειτουργία της Εθνικής Ελλάδας!

Ε, κι από το Λουξεμβούργο θα πει κανείς, δικαιολογημένα πλέον, μιαςκαι η εθνική ποδοσφαιρικήξεφτίλατου τελευταίουκαιρού ήθελε να το ζήσουμε κι αυτό...Γίναμε η χαρά του κάθε πικραμένου αλλά κακά τα ψέματα το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Αντίθετα αν υπάρχει κάτι που σε φέρνει στα όρια της σχιζοφρένειας είναι η έλλειψη κάθε λογικής εξήγησης για το «φαινόμενο Εθνική»! Τέτοιος ξεπεσμός δεν πρέπει να έχει ξανά - υπάρξει για μια ομάδα που έφτασε ακόμη και στην κορυφή της Ευρώπης , μόλις 11 χρόνια πριν !

Αλλά ποια είναι η αιτία, αυτή δηλαδή που πρέπει να αναζητήσουν ο Σκίμπε και οι συνεργάτες για επαναφέρουν την ομάδα αυτή, όχι στις απόλυτες επιτυχίες εποχής Ρεχάγκελ και Σάντος, αλλά στο αυτονόητο; Δηλαδή πως έστω και με 1-0 οφείλουμε να κερδίζουμε τα Φερόες και το Λουξεμβούργο.Σχεδόν ζαλίζεσαι μόλις βρεθείς μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεις όταν σκεφτείς τι φταίει...

Για αυτό και θα προτιμούσαμε να μας πει κάποιος ότι ήταν ένα στημένο παιχνίδι για λόγους στοιχηματισμού! Οτι δηλαδή βρε αδερφέ, μια αόρατη δύναμη έβγαλε εκατομμύρια λέγοντας στους παίχτες της Εθνικής μας να κάτσουν να χάσουν από το Λουξεμβούργο . Έλα όμως, που δεν δικαιολογείται ούτε αυτή η σκέψη – θεωρία συνωμοσίας, όχι μόνο λόγω της αδιαμφισβήτητης ηθικής των παιχτών αλλά και από αντικειμενικά κριτήρια, όπως του τι ποσά παίχτηκαν στον άσο(γελοία ως ανύπαρκτα ποσά πονταρίστηκαν στο ματς γενικά, πόσο μάλλον στη νίκη του Λουξεμβούργου).

Κι αφού δεδομένα δεν είναι αυτό, τότε τι; Αδιαφορία; Πως να το πεις αυτό όταν πρόκειται για το πρώτο ματς του νέου προπονητή, για την αφετηρία μιας νέας εποχής εννοείται που ξεπροβάλει στην Εθνική Ελλάδας και όταν μιλάμε για το επόμενο από το ματς με την Ουγγαρία που κάποια ελπίδα είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα... Και βέβαια όταν στο πρώτο ειδικά ημίχρονο και όρεξη υπήρξε και ευκαιρίες έγιναν και γενικά η εικόνα μας ήταν αξιοπρεπής...

Να πεις ότι έγιναν λάθος επιλογές από τον Σκίμπε που ακόμη μαθαίνει; Μα όταν τα βάζεις κάτω και βλέπεις ποιοι παίχτες απαρτίζουν την εθνική, δεν έχεις μάξιμουμ πάνω από τρεις άντε τέσσερις ενστάσεις! Να μην καλέσεις ποιους ; Και αν δεν καλέσεις αυτούς ποιους θα καλέσεις; Εκείνοι που θα μπορούσαν να φορέσουν το εθνόσημο κι αδικούνται είναι δυο,ένας ίσως και κανένας ;

Άρα τι ; Να τα ρίξουμε στην ΕΠΟ και στην οργάνωση και στην ψυχολογία ; Εντάξει, δεν μπορεί να θέλαμε άλλο πρόεδρο στην ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και άλλους παράγοντες στη διοικητική πυραμίδα για να κερδίσουμε τα Φερόες. Μην τρελαθούμε κιόλας. Και την Ελένη Μενεγακη να είχαμε πρόεδρο στο ποδόσφαιρο ή στην θέση του Σκίμπε, το Λουξεμβούργο θα το κερδίζαμε!


Στο δια ταύτα: αυτό το ανεξήγητο είναι που σε τρελαίνει . Και τα κοινότυπα «θέλει πολύ δουλειά ακόμη» και άλλα τέτοια κλισέ δεν ταιριάζουν εδώ ...Και δουλειά χρειάζεται και προσήλωση στο στόχο και ξανάναμα της φλόγας , αλλά χρειάζεται να …γυρίσει και ο τροχός. Γιατί αυτό το σερί της γκαντεμιάς, αυτός ο λαβύρινθος της αποτυχίας στον οποίο έχουμε μπει, θέλει "ξεμάτιασμα " και μάλιστα από μάγισσα που ξέρει ξόρκια άλλων αιώνων! Άντε μπας και δούμε μια άσπρη μέρα γιατί όπως το πάμε θα γίνουμε ο περίγελος της Ευρώπης. Και δεν έχουμε και πολλά πράγματα που να μας καταξιώνουν στα παγκόσμια δεδομένα αυτό τον καιρό... Ένα από αυτά ήταν η Εθνική μας ποδοσφαίρου και πρέπει να ξαναγίνει .Φτού,φτού σκόρδα…

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ