24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο "λαγός" Μαρικά, το σότο του ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ

Ο "λαγός" Μαρικά, το σότο του ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη με το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τον Ρουμάνο επιθετικό Κρίστιαν Μαρικά και πως... χρησιμοποίησε τον Τύπο ο Φρανκ Άρνεσεν.

Με το μεταγραφικό παράθυρο κλειστό, τα στόματα ανοίγουν πλέον πιο εύκολα για υποθέσεις που μέχρι από λίγες ημέρες αποτέλεσαν σήριαλ. Όπως για παράδειγμα εκείνο που είχε πρωταγωνιστή τον Σιπριάν Αντρει Μαρικά!

Ο διεθνής Ρουμάνος φορ - πριν σκάσει η "ατομική βόμβα" Μπερμπάτοφ - εμφανιζόταν τις τελευταίες ημέρες του μεταγραφικού παζαριού στα ρεπορτάζ (και της πατρίδας του) να βρίσκεται σε προχωρημένη διαπραγμάτευση - αυτός και η ομάδα του, η τουρκική Κόνιασπορ - με τον ΠΑΟΚ. Κάποιοι μάλιστα πιο αισιόδοξοι τον ήθελαν να ετοιμάζει βαλίτσες για Τούμπα. Η αλήθεια όμως, από ότι φαίνεται ήταν διαφορετική, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Έλληνες ατζέντηδεςπου ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τι κυκλοφορεί, λοιπόν, στην πιάτσα τωνagentγια Μαρικά;

Πως ο 30χρονος στράικερ -με τα 25 γκολ σε 67 ματς της Εθνικής Ρουμανίας, που το 2007 είχε στοιχίσει 7 εκ. στη Στουτγάρδη για να τον πάρει από την Σαχτάρ - ήταν στα λίστα της τελευταίας ώρας με τις βασικές επιλογές για στράικερ, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΑΕΚ!! Μάλιστα τόσο ο "δικέφαλος" του βορρά όσο και του Νότου, έκαναν τη σχετική βολιδοσκόπηση και προεργασία ΑΛΛΆ μέχρι εκεί! Δεν μπήκαν δηλαδή ποτέ σε ουσιαστική διαπραγμάτευση, παρότι γνώριζαν αναλυτικά πρόσωπα, νούμερα και καταστάσεις.

Η Κόνιασπόρ που έχει συνεργασία με τον Μαρικά ως το Ιούνιο του 2016, δεν ήταν ευχαριστημένη από την προσφορά του και ήθελε να απαλλαγεί από το υψηλότατο συμβόλαιό του. Βλέπετε στην Τουρκία έχει καθαρές ετήσιες αποδοχές 1,2 εκ. Ευρώ.

Για να τον παραχωρήσει η Κονιασπορ ζητούσε ένα μικρό αντίτιμο (που ήταν πάντως διαπραγματεύσιμο) και να της χαρίσει ο Ρουμάνος άσος κάποια οφειλόμενα (αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο). Όσον αφορά στον Μαρικά, δεν έπεφτε κάτω από τα 700.000 ευρώ και ήθελε κλειστό συμβόλαιο 2 ή 3 χρόνων. Με αυτά τα δεδομένα ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ - που όντως ενδιαφερόντουσαν για τον Μαρικά - δεν προχώρησαν σε βάθος την υπόθεσή του.

Και στο ερώτημα γιατί τότε από τον ΠΑΟΚ διέρρεε τις τελευταίες ημέρες πως το «πάλευαν» και βρίσκονταν κοντά στην απόκτηση του Ρουμάνου φορ, η απάντηση που έδωσαν οι Έλληνες ατζέντηδες ήταν αποστομωτική: "προφανώς ο Άρνεσεν χρησιμοποιούσε τον Μαρικά σαν λαγό! Δηλαδή μπας και τσιμπούσαν και ξεχνούσαν τις όποιες αναστολές τους ο παίκτης ή οι παίκτες που ήταν οι πραγματικοί στόχοι και είχαν τον Δανό τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ στο περίμενε. Είτε ο Μπερμπάτοφ, είτε ο Ρουντνεβς, είτε κάποιος άλλος. Κι αυτό αφού ο Μαρικά έχει πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία!".

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ