24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Μπρούμα για Ολυμπιακό

Μπρούμα για Ολυμπιακό
Μπρούμα

Το "24ο Ευαγγέλιο" του Ευάγγελου Μίχου αποκαλύπτει τα σενάρια στην πορτογαλική αγορά για το ενδιαφέρον Ολυμπιακού και Πόρτο για τον 22χρονο εξτρέμ.

«Κυκλοφόρησε» την Κυριακή στην Πορτογαλία, στην πιάτσα των agent, κι έφτασε μέχρι τα δημοσιογραφικά γραφεία, εμπλέκοντας τους Μάρκο Σίλβα - Ολυμπιακό με τον Αρμίντο Τουέ Να Μπάνια ή Μπρούμα και τον… ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Γαλατάσαράι.

Πρόκειται για τον 22χρονο Πορτογάλο εξτρέμ (διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες), που αγωνίζεται ως δανεικός στην Ρεάλ Σοθιεδάδ. Με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 7 εκατ. ευρώ, είχε κοστίσει 10 μύρια τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Γαλατά, για να τον αποκτήσει από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Η Σοθιεδάδ (από την οποία ο Ολυμπιακός είχε πάρει δανεικό τον Φινμπόγκασον) έσκασε το περασμένο καλοκαίρι 1,9 εκατ. ευρώ για ενοίκιο στην τουρκική ομάδα.

Διατηρεί μάλιστα και buying option ύψους 8 εκατ. ευρώ, από τα οποία αν την ενεργοποιήσει θα αφαιρεθεί το (παραπάνω) ποσό του δανεισμού του. Η Σοθιεδάδ θέλει να κάνει δικό της τον Μπρούμα (δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν στην Πριμέρα, αλλά σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του) αλλά όχι με τα συγκεκριμένα χρήματα, δηλαδή 6,1 μύρια. Και προσπαθεί να τα διαπραγματευτεί…

Από την άλλη, η Γαλατάσαράι μετά την "καμπάνα" της UEFA με τον μονοετή αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς του Financial Fair Play, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γενναία εκκαθάριση του ρόστερ της, πουλώντας αρκετά αστέρια της. Μάλιστα στην σχετική λίστα της, από τα πρώτα ονόματα, φιγουράρει αυτό του Μπρούμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην τριετία που ανήκει στην τουρκική ομάδα ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν η δεύτερη φορά που δόθηκε δανεικός (είχε προηγηθεί ένα 6μηνο στην Γκαζιάντεσπορ). Με την περίπτωση του Μπρούμα να θυμίζει αρκετά εκείνη του Αμραμπάτ…

Σύμφωνα, λοιπόν, με πορτογαλικές μανατζερικές (και όχι μόνο) πηγές, ο Μπρούμα αρέσει πολύ στον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος φέρεται ήδη – μέσω των ανθρώπων του- να έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Με τους Πορτογάλους να βάζουν έτσι (φυσιολογικά) στο «κόλπο» τον Ολυμπιακό, που με την σειρά του εμφανίζεται να παρακολουθεί επισταμένα τον Μπρούμα.

Πόσο μάλλον όταν στην πατρίδα του τελευταίου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι «ερυθρόλευκοι» του Μάρκο Σίλβα το ερχόμενο καλοκαίρι (κάνοντας ήδη το σχετικό σκάουτινγκ) θα κινηθούν σίγουρα για έναν, ίσως και δύο εξτρέμ (με έφεση στο ένας εναντίον ενός και σε καλή- νεαρή ηλικία). Να υπενθυμίσω εδώ τις πολύ καλές σχέσεις που έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού με την αντίστοιχη της Γαλατάσαράι, σε συνδυασμό με το «κανάλι» που έχουν ανοίξει οι «ερυθρόλευκοι» με την Πορτογαλία την τελευταία 4ετία.

Στο δια ταύτα: επαναλαμβάνω στην Πορτογαλία κυκλοφορεί το σενάριο(;) πως ο Ολυμπιακός λόγω Μάρκο Σίλβα ασχολείται με την περίπτωση του Μπρούμα. Για τον οποίο πάντως επισημαίνουν πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την… Πόρτο!

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ