24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Μπέντο: "Μπορείτε να μου φέρετε τον Μαρίν;"

Μπέντο: "Μπορείτε να μου φέρετε τον Μαρίν;"

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει όλο το παρασκήνιο για την μεταγραφή του Γερμανού εξτρέμ Μαρίν και αυτή που θα ακολουθήσει με τον Πορτογάλο στόπερ Ιλόρι.

Ο Μπέντο ήταν αρχικά άπιστος, λέγοντας ότι ο Μαρίν δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. Πώς και γιατί ο μεγάλο-agent Ραμαντάνι έφερε τα πάνω - κάτω στην υπόθεση και η μεταγραφή του Γερμανού γίνεται αλά... Αφελάι από την Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά την περίπτωση Ιλόρι; Η ταχύτητα του Πορτογάλου στόπερ είναι αυτή που θα τον ντύσει στα "ερυθρόλευκα", τη στιγμή που και ο Μάρκο Σίλβα είχε εισηγηθεί με θέρμη την απόκτηση του!

Ο Μπέντο επιμένει πως η μεταγραφή Ιλόρι είναι τώρα μια "τεράστια ευκαιρία" αφού μελλοντικά μπορεί να πουληθεί με... τρελή υπεραξία. Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει.

Η επιλογή του Μαρίν από την τελική λίστα

"Τον Μαρίν θέλω!! Δεν νομίζω όμως, πως αυτός ο παίκτης μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Αν τον πάρουμε βέβαια μας ανεβάζει αυτομάτως επίπεδο..."!!!

Αυτή ήταν η απάντηση του Πάουλο Μπέντο στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όταν του έδωσαν την τελική short list με τα ονόματα 3 υποψηφίων για την θέση του εξτρέμ. Ένας ήταν ο Γερμανός, ένας Αργεντινός που αγωνίζεται σε τοπ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένας που παίζει στην Ιβηρική...

Η απορία των "ερυθρόλευκων" αξιωματούχων για τον αρχικό... πεσιμισμό του Μπέντο, όσον αφορά στις ουσιαστικές πιθανότητες που υπήρχαν για να πειστεί ο Μαρίν και να υπογράψει στον Ολυμπιακό, εξηγήθηκαν πλήρως από την πλευρά του Πορτογάλου κόουτς: λόγω ηλικίας, κασέ και...ονόματος θα είχε άλλες προτεραιότητες για να συνεχίσει την καριέρα του και όχι την Ελλάδα.

Όσοι δε κάνουν το... λάθος να συγκρίνουν την Ελλάδα με την Τουρκία – στην βάση πως από την στιγμή που πήγε δανεικός στην Τράμπζονσπορ γιατί να μην έρθει κι από τα μέρη μας – υπάρχει μια ειδοποιός σημαντική διαφορά: η εφορία στην γειτονική χώρα είναι 10% ενώ εδώ 52%...

Αυτό που προφανώς δεν γνώριζε ο Μπέντο ήταν πως ο Ολυμπιακός στην υπόθεση Μαρίν είχε ένα... κρυφό χαρτί στο μανίκι του, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να υπάρξει χαπι εντ. Τον Φάλι Ραμαντάνι!

Ο Σέρβος μεγαλοατζέντης έχει κτίσει εδώ και χρόνια μια συνεργασία εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (Φέϊσα, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ), ενώ σύμφωνα με τον αστικό μύθο βρίσκεται και στο fund αγοράς της Νότιγχαμ.

Το deal με Μαρίν και Τσέλσι που θα γίνει αλά Αφελάι και Μπαρτσελόνα

Στο δια ταύτα: ο Μαρίν είναι πελάτης του Ραμαντάνι στην "Lian Sports" κι αυτό διευκόλυνε στα μέγιστα την ολοκλήρωση του deal. Σύμφωνα δε με την ενημέρωση που έχει το "24ο Ευαγγέλιο" ο Μαρίν θα αποκτηθεί με καθεστώς... αλά Αφελάι από την Μπαρτσελόνα, για 1+1 χρόνο.

Δηλαδή δανεικός για ένα χρόνο από την Τσέλσι με συμφωνία από τώρα του Ολυμπιακού με τον Μαρίν να τον ανανεώσει (με συγκεκριμένο ποσό) το καλοκαίρι του 2017 για ακόμη ένα.

Η τρίτη θέση - έκπληξη που τον υπολογίζει ο Μπέντο

Η στήλη αποκαλύπτει μια ακόμη λεπτομέρεια (με...προεκτάσεις) με για την υπόθεση Μαρίν: ο Μπέντο που τον επέλεξε τον υπολογίζει όχι μόνο για τα άκρα αλλά και για πίσω από τον επιθετικό, ώστε να νιώθει και μεγαλύτερη πίεση ο Φορτούνης! Επίσης, η απόκτηση του Γερμανού δεν αποκλείει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει και άλλον εξτρέμ.

O... speedy Ιλόρι

Κατά 90% ο Τιάγκο Ιλόρι θα είναι ο στόπερ που ψάχνει εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός. Οι πληροφορίες της στήλης θέλουν τον διεθνή με την Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας (στο Ρίο ήταν συμπαίκτης του Αντρέ Μαρτίνς) να βρίσκεται προ των "ερυθρόλευκων" πυλών.

Την απόκτηση του είχε εισηγηθεί και ο Μάρκο Σίλβα

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Ιλόρι αποτελεί κι αυτός επιλογή Μπέντο, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά από τις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Μάλιστα ένθερμος υποστηρικτής της απόκτησης Ιλόρι υπήρξε και ο Μάρκο Σίλβα!!

Η ταχύτητα του Ιλόρι είναι αυτή που θα τον ντύσει στα "ερυθρόλευκα"

Και οι δύο Πορτογάλοι προπονητές στην εισήγησή τους για τον νεαρό συμπατριώτη τους τόνιζαν το πολύ δυνατό του στοιχείο που είναι η ταχύτητα.

"Πριν από δυο χρόνια ήταν από τους πιο γρήγορους στόπερ στην Ευρώπη", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο scouting report του Ιλόρι. Συν το ότι θεωρείται καλός στην προώθηση του παιχνιδιού από πίσω.

Ασφαλώς και υπάρχουν... ενστάσεις για την ετοιμότητα του Ιλόρι, από την στιγμή που το τελευταίο του ματς στο πρωτάθλημα ήταν στις 19/4/2015 με την Μπορντό κόντρα στην Λιλ ενώ την περασμένη σεζόν με την Λίβερπουλ του Κλοπ αγωνίστηκε μετά τον Γενάρη μόλις σε 3 ματς Κυπέλλου.

Το πρώτο 6μηνο της σεζόν 2015-16 τον βρήκε δανεικό στην Άστον Βίλα (πλήρωσε ενοίκιο 1 εκατ. λίρες στην Λίβερπουλ) αλλά δεν έπαιξε λόγω τραυματισμών.

Ο Μπέντο όμως, τον πιστεύει παρότι έχει να αγωνιστεί καιρό και τον θεωρεί "τεράστια ευκαιρία" για τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει τώρα (που μπορεί) και σε λίγα χρόνια να τον πουλήσει σε υπεραξία.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ