24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Μια μεταγραφή κόστισε το CAS στον Παναθηναϊκό

Μια μεταγραφή κόστισε το CAS στον Παναθηναϊκό
CAS

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο σχετικά με την καταγγελία του Παναθηναϊκού στην UEFA κατά του Ολυμπιακού. Μια υπόθεση που είχε ελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης για τον ΠΑΟ και η οποία χαρακτηρίστηκε από άνθρωπο της UEFA σαν "καταγγελία ανέκδοτο".

Πόσο μπορεί να κόστισε στον Παναθηναϊκό το... κυνήγι της UEFA για τα μάτια του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (το δημοφιλές CAS); Σύμφωνα, λοιπόν, με την σούμα που έκανε το 24ο Ευαγγέλιο - διαθέτουμε άκρες και στην δικηγορική πιάτσα, όχι μόνο την ελληνική- ξοδεύτηκε το ποσό των 200 με 220.000 ευρώ!

Ασφαλώς και είναι πολλά τα λεφτά... Γιάννη Αλαφούζο, όπως θα έλεγε ο μακαρίτης Σπύρος Καλογήρου. Ειδικά όταν τζιράρονται ουσιαστικά για μια εμμονή από την πλευρά του "πράσινου" προέδρου, αν αναλογιστεί κάποιος πως δεν υπήρχε ΕΝΑ σοβαρό δικηγορικό Γραφείο στην Ευρώπη που να πίστευε -με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία- ότι θα δικαιωνόταν στην προσφυγή του και θα αποβαλλόταν ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην πραγματικότητα ο ηγέτης του Παναθηναϊκού... σπατάλησε τα χρήματα μιας μεταγραφής ή ενός καλού συμβολαίου ελεύθερου παίκτη (που ασφαλώς και είχε ανάγκη η ομάδα του), για μια βέβαιη - και μεγάλη- ήττα στο CAS. Γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, ακόμη και ο εξειδικευμένος ξένος δικηγόρος (Φερέρ) που χρησιμοποιήθηκε, ήταν από την αρχή απαισιόδοξος, μη δίνοντας περισσότερες από μια πιθανότητα στις εκατό, να δικαιωθεί η προσφυγή. Πώς, λοιπόν, να μην γκρινιάζει μετά ο μέσος οπαδός του Παναθηναϊκού αναλογιζόμενος πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο ποσό για επιπλέον ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας; Πάλι καλά που τους γλύκανε με την απόκτηση του Αμπέντ...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο δια ταύτα, ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωσε μεταξύ άλλων για την υπόθεση αυτή: περίπου 40.000 ευρώ το παράβολο στο CAS, περίπου 70.000 ευρώ σε Έλληνα δικηγόρο με έδρα το Μόναχο, περίπου 50.000 ευρώ στον ειδικό ξένο δικηγόρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης στην απόφασή του - για πρώτη φορά στα χρονικά - αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να πληρώσει και περίπου 5.000 για τα έξοδα μετακίνησης (και...ταλαιπωρίας) του νομικού τιμ του Ολυμπιακού. Γιατί με την προσφυγή του στο CAS εκτός από την UEFA αυτομάτως στρεφόταν και κατά του άλλου σωματείου (Ολυμπιακός) που δικαίωσε το δικαιοδοτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα ακόμη παρασκήνιο από την συνεδρίαση του CAS την Παρασκευή, που έγινε γνωστό σήμερα: υπήρξε τέτοια ένταση που σε κάποια στιγμή εκπρόσωπος της UEFA χαρακτήρισε την διαδικασία της προσφυγής του Παναθηναϊκού σαν "καταγγελία ανέκδοτο"!

Follow me on twitter: 24ο Ευαγγέλιο

24o Ευαγγέλιο και στο facebook

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ