24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο "Μπόμπα" που έχασε ο Αρης

Ο "Μπόμπα" που έχασε ο Αρης
INTIME SPORTS

Το "24ο Ευαγγέλιο" φέρνει στο φως το πώς ο Γιάννης Κόντης πήγε τον Μπομπαντίγια στον Άρη, την οψιόν αγοράς του από τη Γκλάντμπαχ και ότι εξετάστηκε από τον Ολυμπιακό.

O πρώτος σκόρερ (με 6 γκολ) του φετινού Γιουρόπα Λιγκ στο 6μηνο που έπαιξε στον Άρη (Γενάρη με Ιούνιο του 2011) άκουγε και διάβαζε πως πρόκειται για «μπετατζή» που τον πήγε (μαζί με τον αμυντικό χαφ Ντανίλο Περέιρα, σήμερα της Πόρτο) ο τότε εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, για να «φάει» τον Εκτορ Ραουλ Κούπερ, ο οποίος δεν τους ήθελε!

Ο λόγος φυσικά για τον Ραούλ Μπομπαντίγια, τονΑργεντινό σέντερ φορ με το παραγουανικό διαβατήριο που χθες βράδυ με δικό του γκολ μέσα στο Βελιγράδι έστειλε την Άουγκσμπουργκ στους «32» της διοργάνωσης, καθιστώντας την μάλιστα μια από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Λεπτομέρεια: δις την τελευταία 3ετία ο 28χρονος σέντερ φορ προτάθηκε και συζητήθηκε στους "ερυθρόλευκους".

Με αφορμή, λοιπόν, τα… κατορθώματα του Μπομπαντίγια, το 24ο Ευαγγέλιο θυμήθηκε μια… πονεμένη ιστορία για τον Άρη αφού μπορεί ο άσος να είχε έρθει δανεικός από την Γκλάντμπαχ υπήρχε όμως οψιόν αγοράς του που ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε. Πόσο μάλλον όταν δεν την έλεγες και ιδιαίτερα υψηλή, αφού δεν έφτανε τις 600.000 ευρώ (συγκριτικά με τα 4,2 μύρια που είχε δώσει ο γερμανικός σύλλογος το 2009 για να τον αγοράσει από την Γκρασχόπερς).

Ο "Μπόμπα" που έχασε ο Αρης
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Κόντης που λόγω του μανατζερικού παρελθόντος του είχε και τις γνωριμίες και την τεχνογνωσία για να πηγαίνει στον Άρη τέτοιους παίκτες, στην περίπτωση του Μπομπαντίγια εκμεταλλεύτηκε πως ο άσος έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του Φρόντσεκ και δεν τον υπολόγιζε για βασικό στην Μπορούσια. Άλλωστε πάγια πολιτική του Κόντη στον Άρη ήταν να χτυπάει παίκτες-ονόματα που λόγω τραυματισμών είτε άλλων λόγων δεν έπαιζαν στις ομάδες τους και θα έρχονταν σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό για να κάνουν την… αγωνιστική αποθεραπεία τους. Δηλαδή να ξαναπαίξουν, να βρουν ρυθμό και να αποτελέσει το… σκαλοπάτι ώστε να επιστρέψουν σε κάποιο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Αφελάι).

Ο Μπομπαντίγια, λοιπόν, πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα και στον Άρη και παρότι αγωνίστηκε (σε 7 ματς, με 2 γκολ) μέχρι κι… ανέκδοτο τον έκαναν για τα κιλά του. Η αλήθεια είναι πως περισσότερο πλήρωσε την μεγάλη εσωτερική διαμάχη που «έτρωγε» τον Άρη, στη μετά-Κούπερ εποχή. Βέβαια η μετέπειτα πορεία του σε Γιουνγκ Μποις, Βασιλεία, Άουγκσμπουργκ διέψευσε όλους εκείνους που βιάστηκαν στα μέρη μας να τον απαξιώσουν με διάφορους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς (όπως για παράδειγμα συνέβη και με τον Ρανιέρι, ο οποίος παρεμπιπτόντως βγήκε προπονητής του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ για την τρελή πορεία της Λέστερ).

Για την ιστορία, εκτός του Μπομπαντίγια και ο Ντανίλο Περέιρα που ο Γιάννης Κόντης πήγε την ίδια περίοδο στην Θεσσαλονίκη και τον Αρη, κάνει καριέρα απογειώνοντας τις χρηματιστηριακή αξία του. 4,5 εκατ. ευρώ κοστίζει σήμερα ο Μπομπαντίγια (που σύμφωνα με γερμανικά ρεπορτάζ βρίσκεται στην λίστα της Μπάγερν), 5 μύρια ο Ντανίλο Περέιρα! Πώς να μην μελαγχολούν μετά οι φίλοι του Άρη (της… Γ΄ Εθνικής) για τις… αντίστροφες πορείες;

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ