24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Γκαλέτι, Σιμεόνε, Ολυμπιακός και η έξαρση της... Μποουλογίας

Γκαλέτι, Σιμεόνε, Ολυμπιακός και η έξαρση της... Μποουλογίας

Το 24ο Ευαγγέλιο ανοίγει τον φάκελο Μπόου, τόσο εκείνον που υπάρχει από πέρυσι στο στρατόπεδο του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, όσο και αυτόν που κυκλοφορεί φέτος στην Αργεντινή. Ποιανού στο Λιμάνι ο Μπόου είναι αγαπημένος παίκτης;

Ήταν περίπου τέτοια εποχή πέρσι που στον Ολυμπιακό "μάθαιναν" τον Γκουστάβο Μπόου. Τον κανονιέρη της Ρασίνγκ Κλουμπ και πρώτο σκόρερ του Λιμπερταδόρες πρότεινε τότε με... κλειστά μάτια στον Ολυμπιακό ο Λουτσιάνο Γκαλέτι (σαν “νέο Ιγκουαίν”, αν πιστέψουμε τον...αστικό μύθο), όταν ενημερώθηκε πως οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα κρατούσαν τον Μήτρογλου αλλά ήταν αποφασισμένοι να τα σκάσουν χοντρά για βαρβάτο σέντερ φόρ που θα είχε και μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Αν πιστέψουμε το πιο πρόσφατο δημοσίευμα της “Ole”, ο 26χρονος Γκουστάβο Μπόου (γιατί υπάρχει και ο μικρότερος αδερφός του Βάλτερ Μπόου, επίσης επιθετικός, της Χιμνάσια λα Πλάτα )είναι ο “αγαπημένος παίκτης- φορ του Γκαλέτι”. Σύμφωνα μάλιστα με την πιάτσα των agent του Μπουένος Αιρες, ο παλαίμαχος εξτρέμ και νυν σκάουτ του Ολυμπιακού, έχει πειστεί πως ο Μπόου μπορεί να κάνει σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα, συζητώντας και με τον φίλο του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Λεπτομέρεια: το περασμένο Μάιο αλλά και Ιούνιο, ο “Τσόλο” επιχείρησε να πάρει τον Μπόου στο “Βιθεντε Καλντερόν”. Το μπλεγμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς του (έχουν ποσοστά ιδιοκτησίας τόσο η Ριβερ Πλέιτ που τον έβγαλε, όσο και το Γραφείο μάνατζερ που ανήκει) και οι ψηλές απαιτήσεις της Ρασινγκ το μετέτρεψαν σε...σήριαλ ενώ απογείωναν το κόστος της μεταγραφής του Μπόου πάνω από τα 15 μύρια.

Γκαλέτι, Σιμεόνε, Ολυμπιακός και η έξαρση της... Μποουλογίας

Το αποτέλεσμα ήταν ο Σιμεόνε να προτιμήσει άλλον συμπατριώτη του για την θέση, τον Λουτσιάνο Βιέτο της Βιγιαρεάλ, στην οποία “έσκασε” 20 εκ.€ και τον ανακοίνωσε την 1η Ιουλίου. Το οτι ο Βιέτο προερχόταν απο την Ρασινγκ, που είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης και πως ο Σιμεόνε έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ρασινγκ αλλά και ως προπονητής από αυτή μεταπήδησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης μάλλον αποτελούν ...αθώες συμπτώσεις!!

Για τους ειδικούς της πιάτσας ο Μπόου ήταν η (περσινή)Νο1 επιλογή στην λίστα του Γκαλέτι στον Ολυμπιακό με τους επιθετικούς από την Αργεντινή και ο Γκουίντο Καρίγιο της Εστουντιάντες η Νο 2. Επειδή όμως, αντιλήφθηκαν γρήγορα πως η περίπτωση Μπόου ήταν σχεδόν...απλησίαστη επικεντρώθηκαν στον Καρίγιο, μια υπόθεση που είχε την... τιμητική της για ένα μήνα στα “ερυθρόλευκα” ρεπορτάζ. Σύμφωνα δε με αργεντίνικα δημοσιεύματα ο Ολυμπιακός φέρεται να έκανε προσφορά 10 εκ. δολαρίων για τον Καρίγιο, που δεν ήθελε όμως να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ιούλιο(του 2015) κατέληξε με 9 εκ. Ευρώ στην Μονακό του Ζαρντίμ.

Πως ξανάπεσε φετος στο... τραπέζι του Ολυμπιακού το όνομα του Γκουστάβο Μπόου; Προφανώς από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, με την...ευκαιρία πως έπεσαν η...αγοραστική αλλά και η χρηματιστηριακή του αξία. Σε συνδυασμό με το ο τι ήρθε σε ρήξη με την διοίκηση της Ρασινγκ επειδή τον Φεβρουάριο δεν τα βρήκαν με ομάδα της Κίνας, η οποία πρόσφερε στον ίδιον πολλά λεφτά. Δεν είναι τυχαίο πως ο 1ος σκόρερ της την περασμένη σεζόν μετράει στο πρώτο 4μηνο του 2016 μόλις 8 συμμετοχές( 5 στο Λιμπερταδόρες, 3 στην αργεντίνικη Πριμέρα Ντιβιζιόν), με (2+2)4 γκολ και έχοντας χάσει την θέση του βασικού στράικερ της Ρασίνγκ από τον βετεράνο Λισάντρο Λόπες(πρώην Πόρτο και Λυών).

Γκαλέτι, Σιμεόνε, Ολυμπιακός και η έξαρση της... Μποουλογίας

Στο δια ταύτα, ας δούμε τα δεδομένα της (φετινής) υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις της στήλης:

***Ο φάκελος Μπόου όντως υπάρχει στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, ξαναπροτάθηκε τώρα από τον Γκαλέτι αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι δηλαδή στις προτεραιότητες των “ερυθρόλευκων”, ούτε τους απασχολεί σοβαρά. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση

*** “Ο Μποου είναι μια από τις δέκα, δεκαπέντε προτάσεις που έχει κάνει με Αργεντινούς ο Γκαλέτι. Τίποτα περισσότερο ...” ήταν το χθεσινό – όλο νόημα- σχόλιο αξιωματούχου του Ολυμπιακού για αυτή την έξαρση...Μποουλογίας των τελευταίων ωρών σε Ελλάδα και Αργεντινή

***Ο Μπόου αντιμετωπίζεται πολύ επιφυλακτικά από τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού. Μπορεί το 2015 να τα έσπασε, με συνολικά 27 γκολ σε 54 ματς 4 διοργανώσεων αλλά την προηγούμενη 5 ετία μέτρησε 1 γκολ το 2014, 4 γκολ(στον Ισημερινό)το 2013,κανένα γκολ το 2012,2 γκολ το 2011 και 1 γκολ το 2010.

***Ουσιαστικά με μια μόλις χρονιά, εκμεταλλευόμενος τα πολύ δυνατά μανατζερικά κανάλια στα οποία διαθέτουν διεισδυτικότητα Ριβερ Πλέιτ και Ρασινγκ(και οι δυο πουλάνε πολύ ακριβά, τυχαίο;), ο Μπόου απέκτησε... ΤΡΕΛΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ. Ένας παίκτης που μέχρι τα 26 του χρόνια δεν έχει κάνει μεταγραφή, από το 2008 δινόταν δανεικός από την Ριβερ και τον Γενάρη του 2015 κατέληξε ως ελεύθερος στην Ρασινγκ. Αυτά τα δεν περνάνε απαρατήρητα στο λιμάνι, όταν μιλάμε μάλιστα για πολύ μεγάλο μεταγραφικό κόστος.

Γκαλέτι, Σιμεόνε, Ολυμπιακός και η έξαρση της... Μποουλογίας

***Στην Αργεντινή ο (ύψους μόλις 1,78 )Μπόου θεωρείται επιθετικός που ξέρει μπάλα, που μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή και στα άκρα(δεξιά κι αριστερά), που είναι καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι αλλά και... δύσκολος χαρακτήρας.

*** Οι άνθρωποι που τρέχουν το μεταγραφικό πρότζεκτ Γκουσταβο Μποου, έχουν βάλει στόχο να φύγει το καλοκαίρι απο την Αργεντινή. Είτε με πώληση, είτε με συνιδιοκητσία, είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Είτε για Ευρώπη, είτε για Μεξικό, είτε για Κίνα ή Αραβία. Κατά συνέπεια είναι λογικό να...χρησιμοποιούνται ο Ολυμπιακός και ο Γκαλέτι σε σχετικά δημοσιεύματα στην Αργεντινή, για να “βοηθήσουν” την παραπάνω επιχείρηση.

Ανάλογα με την ενδιαφερόμενη ομάδα και την χώρα προέλευσής της η '”τιμή” που δινόταν (Απρίλιο μήνα) για το κόστος αγοράς του Γκουσταβο Μποου ήταν 4, 5 και 5,5 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24ο Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ