24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Γιαννιώτας, η πρώτη αντίρροπη πραγματικότητα

Γιαννιώτας, η πρώτη αντίρροπη πραγματικότητα
Γιαννιώτας Σίλβα INTIME SPORTS

Το "24ο Ευαγγέλιο" του Βαγγέλη Μίχου αποκαλύπτει την πρώτη περίπτωση μεταγραφής του Ολυμπιακού που είχε ολοκληρωθεί πριν από τη συμφωνία με τον Σίλβα και δεν δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου κόουτς.

Μετά ...φανών και λαμπάδων πήγε στον Ολυμπιακό (πριν πάντως την άφιξη του Μάρκο Σίλβα), αλλά πριν ... αλέκτωρ λαλήσει τρεις (δηλαδή στην προετοιμασία- φιλικά με τον νέο Πορτογάλο κόουτς) μετατράπηκε σε 4η επιλογή για την θέση του δεξιού εξτρέμ!

Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννιώτα, έναν από τους πιο ταλαντούχους παίχτες της γενιάς του (δεν είναι τυχαίο πως την τελευταία διετία απασχόλησε ουσιαστικά και τους ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ), του οποίου η μεταγραφή στους νταμπλούχους συνοδεύτηκε με επιδοκιμαστικά σχόλια και που - ας μην το κρύβουμε - είναι από τους λίγους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να σκορπίσουν ενθουσιασμό και να δημιουργήσουν προσδοκίες στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» οπαδών.

Σε όλο αυτό το πανηγυρικό κλίμα συνέβαλαν τα ρεπορτάζ - αληθινά κατά πως δείχνουν και οι δικές μου πληροφορίες - ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, που έριξε αρκετό και ζεστό χρήμα για να αγοράσει τον Ελληνα ακραίο από τους Γερμανούς της Φορτούνα Ντύσελντορφ (πέρσι έπαιξε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης.

Σύμφωναμάλιστα με τοναστικό μύθο, ο ηγέτης του Ολυμπιακού τον είχε "καψούρα" από την περίοδο που έπαιζε στον Αρη, γι’ αυτό και φέρεται να είχε δώσει κάποια 400 χιλιάρικα σε παράγοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να τον αγοράσει, τα οποία βέβαια... χάθηκαν στην "πορεία" προς την Γ’ εθνική, μαζί με το ΑΦΜ της ΠΑΕ που διαλύθηκε ...

Ο πρώην δε «ερυθρόλευκος» προπονητής, Βίτορ Περέιρα, ήταν ενθουσιασμένος για την ένταξη του Γιαννιώτα στο ρόστερ της ομάδας, ενώ τα πλάνα του -πριν καταλάβει ότι δεν επρόκειτο ποτέ να τα εφαρμόσει στον Ολυμπιακό της τρέχουσας σεζόν - τον περιελάμβαναν στους εν δυνάμει βασικούς – βασικότατους (για το δεξί άκρο της επίθεσης).

Αυτά, άλλωστε, διαπίστωνε και ο ίδιος ο παίκτης, εξ ου και όχι μόνο πείστηκε να υπογράψει στους πρωταθλητές, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος άρχισε να παίζει ένα συμβολικό ρόλο για τους κόκκινους, μιας και τόσο εναντίον του ΠΑΟΚ, όσο και κυρίως εναντίον του Παναθηναϊκού αντιμετωπίστηκε από αντιπάλους και «αλλόθρησκους» οπαδούς ως -σχεδόν - εμβληματική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού!

Εκείνο που σίγουρα δεν περίμενε ο διεθνής 22χρονος ακραίος να συναντήσει, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα, ήταν η… "στάση Σίλβα". Γιατί με την έλευση του Πορτογάλου τα... προσόντα Γιαννιώτα κάπου άρχισαν να "ξεθωριάζουν". Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα προπονήσεων και… μισό φιλικό για να αποδομήσει τα περισσότερα από τα ενθουσιώδη επιχειρήματα γύρω από τον Γιαννιώτα. Μάλιστα ημερική (;) αποψίλωση του ακραίου επιθετικού από τον Σίλβα "επικυρώθηκε" με την πρόσφατη δήλωσή του ότι στη δεξιά πλευρά της επίθεσης δεν υπάρχει μόνο ο νεοαποκτηθείς Πάρντο (προσωπική επιλογή του) αλλά και οι Ντουρμάζ, Ντοσεβί! Ούτε καν αναφορά στο όνομα του Γιαννιώτα, λες και δεν ...τον βλέπει!!!

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Γιαννιώτας μετατράπηκε άθελά του σε… σύμβολο της πρώτης αντίρροπης πραγματικότηταςστο «ερυθρόλευκο» περιβάλλον. Ή, καλύτερα, στο πρώτο «πεδίο αντιπαράθεσης" (με την… καλή έννοια, όπως θα έλεγε και ο Ηλίας Ψινάκης) μεταξύ της βούλησης Σίλβα και της διοικητικής επιθυμίας να αξιοποιηθείένα από τα κορυφαία ταλέντα -κατά τη γνώμη τους - που αποκτήθηκε επί των ημερών Μαρινάκη. Αν και οι ενδείξεις από τις πρώτες ημέρες του Πορτογάλου κόουτς στον οργανισμό «Ολυμπιακός», είναι πως περνάει σε πολύ μεγάλο βαθμό την άποψή του για το χτίσιμο ρόστερ δικής του επιλογής και έγκρισης (παράδειγμα το βέτο του Σίλβα για την πώληση του Μιλιβόγεβιτς στην Φενέρμπαχτσε ή η ακύρωση μεταγραφών ξένων παικτών που ήταν έτοιμες).

Φυσικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις σε αυτό το περίεργο "μπρα-ντε-φερ". Μιας και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Γιαννιώτας μπορεί το Σάββατο να απογοητεύτηκε - τρελάθηκε για τον... αποκλεισμό του από το φιλικό με την Ρίζεσπορ αλλά πλέον δείχνει αποφασισμένος να… φάει ακόμη και το χορτάρι για να πείσει τον Σίλβα. Περιμένοντας να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δώσει στα επόμενα φιλικά. Το ερώτημα όμως, είναι αν θα «σηκώσει ανάστημα» στην περίπτωση που το μέλλον του στην ομάδα δεν φανεί όσο ευοίωνο πίστευε όταν έβαζε την υπογραφή του στο συμβόλαιο του Ολυμπιακού. Και δεν νομίζω ΤΩΡΑ να περνάει καν από το μυαλό του ότι μπορεί να πάει «δανεικός», σαν άλλος Κολοβός.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ