24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Φεύγει για να παίξει ο Δώνης

Φεύγει για να παίξει ο Δώνης
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μίχος αποκαλύπτει στο «24ο Ευαγγέλιο» άγνωστες πτυχές του επικείμενου διαζυγίου του Παναθηναϊκού με τον Χρήστο Δώνη.

Ο Χρήστος Δώνης είναι πλέον στον… διάδρομο εξόδου από τον Παναθηναϊκό κι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με δική του επιθυμία! Για την ακρίβεια έχασε την πίστη (εμπιστοσύνη) του στον Γιάννη Αναστασίου και παρότι ανανέωσε πριν από 6 μήνες με το «Τριφύλλι», τώρα επιμένει στην αποχώρηση του και την συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό. Κι ας μην έχει κλείσει ακόμη τα 21 χρόνια του.

Η αφορμή για να ζητήσει η πλευρά του να φύγει, δόθηκε με τον αποκλεισμό του από το φιλικό κόντρα στην Ουντινέζε. Εκεί μάλλον ξεχείλισε το... ποτήρι της υπομονής, από την πλευρά του «πράσινου» μέσου. Γιατί βεβαίως υπάρχει αιτία κι έχει... ονοματεπώνυμο, αυτό του προπονητή του Παναθηναϊκού!

Μπορεί ο Αναστασίου να έδωσε ευκαιρίες στον μεγάλο γιο του Γιώργου Δώνη αλλά τον περασμένο χειμώνα, μετά την κυπελλική ρεβάνς με την Ξάνθη στην Λεωφόρο (0-1), ξαφνικά τον «εξαφάνισε» για περίπου δύο μήνες!

Το πιο.. περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο Χρήστος περίπου 15 ημέρες πριν (15/1/2015) είχε ανανεώσει για άλλα 3 χρόνια με τον σύλλογο!

«Πως είναι δυνατόν να ανανεώσεις έναν ταλαντούχο παίκτη τον οποίο φέρεται να πιστεύεις και αμέσως μετά να τον «εξαφανίζεις» ; Όταν μάλιστα δεν διαθέτεις και το πλέον πλήρες - ανταγωνιστικό ρόστερ» αποτελούν εύλογα (και δημοσιογραφικά) ερωτήματα. Τα οποία ασφαλώς απασχόλησαν και την πλευρά Δώνη, χωρίς πάντως να μπορούν να τους δώσουν μια λογική εξήγηση. Άλλωστε, η έκφραση-αίσθηση περί «εξαφάνισης»(όσον αφορά στις συμμετοχές) του Χρήστου Δώνη απηχεί 100% το περιβάλλον του.

Το σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή ο 20χρονος χαφ ένιωσε πως «στοχοποιήθηκε» για την κυπελλική ήττα -αποκλεισμό από την Ξάνθη (όντως είχε κάνει κακή εμφάνιση, σε μια γενικά κακή αγωνιστικά βραδιά του Παναθηναϊκού). Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια παραπονάκια του (για παράδειγμα πως ο κόουτς δεν τον έβαζε να παίξει δεύτερο ή και τρίτο σερί ματς), τους... απομάκρυναν. Υπάρχει βέβαια και ο αστικός μύθος που θέλει τον Γιάννη Αναστασίου να έχει μια… ανασφάλεια με το όνομα Δώνης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως την «εισέπραξε» κιόλας ο Χρήστος Δώνης. Άλλωστε με την καταλυτική παρέμβαση του πατέρα του Γιώργου, πείστηκε και υπέγραψε τον περασμένο Γενάρη την ανανέωσή του στον Παναθηναϊκό κι ενώ υπήρχε ο (πραγματικός)… κίνδυνος να εξελιχθεί σε περίπτωση «πράσινου» Τζανδάρη.

Στο δια ταύτα: ο Χρήστος Δώνης έχει πάρει την απόφαση του να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Την μετέφερε αρχικά ο ατζέντης του Αντώνης Αποστολόπουλος στον Τάκη Φύσα το επανέλαβε και ο ίδιος στον Λεωνίδα Βόκολο, στη συζήτηση που είχαν για να τον μεταπείσει. « Είμαι 20 χρονών, θέλω να παίξω μπάλα και όχι να είμαι εκτός πλάνων του προπονητή από τον Ιούλιο» ήταν το ρεζουμέ αυτών που του είπε ο Χρήστος Δώνης.

Στον Παναθηναϊκό αρχικά ήταν κάθετα αρνητικοί στην προοπτική αποχώρησης-αποδέσμευσης του Δώνη, αλλά και ο παίκτης δείχνει αμετάπειστος (σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα ως σήμερα το μεσημέρι). Είναι και ότι βλέπει πως το πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού για προώθηση των δικών του παιδιών από τις Ακαδημίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις), έμεινε μόνο στα λόγια. Ενδεχομένως μόνο ο Γιάννης Αναστασίου θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη στον Χρήστο Δώνη αλλά δεν ξέρω αν θα μπει καν στον… κόπο ή πόσο πειστικός θα μπορούσε να γίνει (αν το έκανε).

Από εκεί και πέρα η εξεύρεση μια συμβιβαστικής λύσης δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αφού υπάρχουν στην μέση και τα τροφεία! Η χρηματιστηριακή αξία του Χρήστου Δώνη ανέρχεται στις 600.000 ευρώ - στην πιάτσα των agent λένε πως ο Παναθηναϊκός θα τον έδινε και με μισό εκατ. Ευρώ- αλλά μια ξένη ομάδα που θα θελήσει να τον αγοράσει θα πρέπει να υπολογίσει και τα τροφεία που θα έχουν να παίρνουν ΑΕΚ και Λάρισα (πάνω από 150.000 συνολικά)! Οπότε, το ποσό της μεταγραφής εκτινάσσεται.

Η πιο προσιτή λύση φαίνεται να είναι του δανεισμού, με την προσθήκη οψιόν αγοράς. Με το μπαλάκι να περνάει κυρίως στην πλευρά του ατζέντη του παίκτη που πρέπει να βρει ομάδες (πιθανότατα από Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία). Τον περασμένο Δεκέμβριο, πάντως, ενδιαφέρον για τον Χρήστο Δώνη είχαν δείξει μια ελληνική ομάδα, η Τσβόλε και η Αταλάντα.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ