24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για Γιόχανσον και το στοίχημα του Πογέτ

Ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για Γιόχανσον και το στοίχημα του Πογέτ
INTIME SPORTS

Οι κεραίες του 24ου Ευαγγελίου στην πιάτσα των agent εντόπισαν έντονη κινητικότητα από την Άντερλεχτ για "κιτρινόμαυρο" χαφ και συγκεκριμένα για τον Γιόχανσον. Ποια η άποψη του Πογέτ για τον Σουηδό.

Μεγάλο "σουξέ" στο Βέλγιο έχουν από ότι φαίνεται οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Γιατί εκτός από την Γάνδη που εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για τους Γκάλο – Γιόχανσον, την Μπριζ που ακούγεται πως "φλερτάρει" με τον Σιμόες, τον Κρισάντους που έχει ζήτηση στην συγκεκριμένη αγορά, οι κεραίες του 24ου Ευαγγελίου στην πιάτσα των agent εντόπισαν έντονη... κινητικότητα από μια ακόμη βελγική ομάδα για "κιτρινόμαυρο" χαφ. Συγκεκριμένα, για τον Γιόχανσον… Εξηγούμεθα:

Στο ματς ΑΕΚ-Καλλονή, ΔΥΟ άνθρωποι της Άντερλεχτ -Έλληνας δικηγόρος και Βέλγος σκάουτ- βρέθηκαν στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να "σκανάρουν" τον διεθνή Σουηδό άσο. Μάλιστα για τους δικούς τους λόγους προτίμησαν να περάσουν μάλλον απαρατήρητοι αφού δεν ζήτησαν προσκλήσεις από την ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά… εξυπηρετήθηκαν από τις προσκλήσεις που τους έδωσε παίκτης της Ένωσης, ο οποίος τυγχάνει και φίλος του εν λόγω Έλληνα δικηγόρου- ατζέντη. Μόνο που προδόθηκαν γιατί στις εξέδρες βρισκόντουσαν κι άλλοι επαγγελματίες που αναγνώρισαν και συνομίλησαν -στο φουαγιέ του Σταδίου- με τον απεσταλμένο της Άντερλεχτ!

Τι κατάφερε να μάθει η στήλη; Πως η Αντερλεχτ έχει δελεαστικές προτάσεις για δύο μέσους της (η μια... σούπερ από Πρεμιερλιγκάτο κλάμπ) και τώρα ή το πιθανότερο το καλοκαίρι θα προχωρήσει 110% σε μια … περήφανη πώληση(ίσως και στις δύο). Και επειδή μιλάμε για σοβαρό σύλλογο, ήδη ξεκίνησε την προετοιμασία ανεύρεσης αντικαταστατών τους. Στην σχετική λίστα της μάλιστα φιγουράρει πολύ ψηλά το όνομα του Γιόχανσον. Το στοιχείο που μας έκανε πάντως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως φάκελος του Γιόχανσον υπάρχει στο τμήμα σκάουτινγκ της Αντερλεχτ από την εποχή που αγωνιζόταν ακόμη στην Γκέτεμποργκ!!

Από εκεί και πέρα, ο... Γιόχανσον της ΑΕΚ δεδομένα έχει εξελιχθεί ως παίκτης ενώ η έμπνευση-μαγκιά του Γκουστάβο Πογιέτ να τον πάρει από κλασικό "κόφτη" και να τον χρησιμοποιεί πλέον ως εσωτερικό χαφ (με τις γνωστές... συνέπειες, δηλαδή να πατάει περισσότερο περιοχή, να βγάζει ασίστ και να βάζει γκολ), δημιουργούν ομολογουμένως ένα πληρέστερο και πιο... ελκυστικό "ποδοσφαιρικό πακέτο".

Δεν είναι τυχαίο πως ο Πογέτ, που μας ήρθε (στην Ελλάδα) από την Πρεμιερ Λιγκ -με καριέρα εκεί τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής -μόνο στοίχημα δεν βάζει πως ο Γιόχανσον ως 8-6αρι κάποια στιγμή θα... αναγκάσει αγγλικές ομάδες (που έτσι κι αλλιώς έχουν σε πολύ υψηλή εκτίμηση τους Σκανδιναβούς παίκτες)να κτυπήσουν την πόρτα της ΑΕΚ για να τον αγοράσουν!!! Ειδικά αν πάει και με την εθνική Σουηδίας στο Εuro του καλοκαιριού...

Για να επανέλθουμε στο ενδιαφέρον της Αντερλεχτ για τον Γιόχανσον, σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα "πυκνώσει" την παρακολούθηση του Σουηδού. Άλλωστε είναι ίσως η μοναδική βελγική ομάδα που έχει την δυνατότητα ακριβών αγορών. Με ταβάνι της βέβαια τα 5 μύρια αφού αυτό υπαγορεύει η μεταγραφική πολιτική της.

Μοναδική εξαίρεση το καλοκαίρι του 2014 έγινε με τον επαναπατρισμό του Βέλγου διεθνή κεντρικού χαφ Ντεφούρ από την Πόρτο. Όσον αφορά στην ύπαρξη ρήτρας (μπαι αουτ) και μάλιστα ύψους 5 εκ. ευρώ στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, είναι κάτι που βρίσκεται υπό διερεύνηση από πλευράς Αντερλεχτ...

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ