24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Είχε κλείσει στον Ολυμπιακό ο Ιμπίσεβιτς!

Είχε κλείσει στον Ολυμπιακό ο Ιμπίσεβιτς!

To ποδόσφαιρο είναι ωραίο, γιατί όπως και η ζωή, έχει πολλές ιστορίες. Κάποιες από αυτές έχουν την δική τους... χάρη - και αξία - γιατί τις μαθαίνεις εκ των υστέρων. Μια τέτοια φιλοξενεί σήμερα το 24ο Ευαγγέλιο, με πρωταγωνιστή έναν ξένο σέντερ φορ που απασχόλησε έντονα και... μπέρδεψε τα ελληνικά ΜΜΕ (και όχι μόνο) τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Τα... αυτιά της στήλης έφτασαν στις αρχές της εβδομάδας μέχρι την Κύπρο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της εθνικής Βοσνίας για τον «τελικό» (για μια θέση στα μπαράζ που οδηγούν στο Euro 2016) με την αντίστοιχη κυπριακή. Όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις από το ξενοδοχείο των Βόσνιων πέρασε κόσμος και κοσμάκης, με τους μάνατζερ να έχουν την τιμητική τους.

Σε μια από τις παρέες που δημιουργήθηκαν μέλη της ήταν μεταξύ άλλων ο Ιμπίσεβιτς, ένας Κύπριος δικηγόρος - που λειτουργεί και ως ατζέντης - κι ένας Γερμανός μάνατζερ. Σε κάποια στιγμή, λοιπόν, η συζήτηση πήγε και στο πόσο κοντά βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι ο 31χρονος Βόσνιος στράικερ (με τις 69 συμμετοχές και τα 25 γκολ), στο να αγωνιστεί στην Ελλάδα (θυμίζω πως «έπαιξε» πολύ δυνατά για ΑΕΚ, μετά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και... λίγο Παναθηναϊκό).

Η «είδηση» που βγήκε ήταν πως ο Ιμπίσεβιτς (παίκτης της Στουτγάρδης ακόμη, χωρίς να υπολογίζεται όμως, για αυτό έψαχνε ομάδα) είχε συμφωνήσει κάτω από απόλυτη μυστικότητα με τον Ολυμπιακό (γύρω στις 20 Αυγούστου) και περίμεναν απλά να ανάψει «πράσινο» ο Μάρκο Σίλβα. Δηλαδή όταν τα ρεπορτάζ, εδώ και στην Βοσνία, έγραφαν πως η Ένωση έδινε μάχη για να κάνει δικό της τον Ιμπίσεβιτς, ο τελευταίος βρισκόταν ένα βήμα πριν από τον Ολυμπιακό (φυσικά και με το δέλεαρ της συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ)! Τι συνέβη όμως και δεν ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα»;

Γιατί δεν τον ήθελε ο Σίλβα

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Κύπρο, ο Μάρκο Σίλβα - που από τα μέσα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού φέρεται να είχε ενημερώσει την διοίκηση πως λόγω και των πολλών υποχρεώσεων σε Ελλάδα κι Ευρώπη δεν καλυπτόταν για την θέση του στράικερ μόνο με τον Φινμπόγκασον – δεν... ξετρελαινόταν με τον Ιμπίσεβιτς. Λόγω και της ηλικίας του αφού ο Πορτογάλος δεν ήθελε παίκτες 30αρηδες και πάνω. Ουσιαστικά «καθυστερούσε» την απόκτηση του, βάζοντας ως δική του μεταγραφική προτεραιότητα δύο άλλους επιθετικούς (ένας ήταν ο Ιντέγιε) κι αφήνοντας τον Βόσνιο γκολτζή σαν εναλλακτική της τελευταίες ημέρας.

Ο Ιμπίσεβιτς που ήθελε πάει θυσία να φύγει από την Στουτγάρδη για να πάει είτε σε ομάδα τοπ πρωταθλήματος, είτε σε ομάδα του Τσαμπιονς Λιγκ και να παίζει, έβλεπε να περνάνε οι ημέρες χωρίς να μπαίνει στο τελικό στάδιό της η συμφωνία με τον Ολυμπιακό και κατά συνέπεια η ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Και επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει περιμένοντας μέχρι το μεταγραφικό “παρά ένα” την έγκριση (που καθυστερούσε) από τον Μάρκο Σίλβα, ψάχτηκε κι αλλού, προτιμώντας τελικά να συνεχίσει στην Μπουντεσλίγκα και υπογράφοντας στην Χέρτα Βερολίνου (από τον Σεπτέμβριο και σε 5 ματς μετράει ήδη 4 γκολ, ενώ επέστρεψε ως βασικός και στην Εθνική Βοσνίας, κόντρα σε Ουαλία- σκόραρε - και Κύπρο).

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ιμπίσεβιτς και ο ίδιος στεναχωρήθηκε που χάλασε η «δουλειά» με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως του είπε ο μάνατζερ του και στο λιμάνι υπήρξε μια μίνι δυσαρέσκεια που χάθηκε. Βέβαια στο φινάλε του «παζαριού» οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τουλάχιστον 5,5 μύρια στην Γουέστ Μπρομ. για να κάνουν «δώρο» στον Μάρκο Σίλβα τον στράικερ επιλογής και γούστου του, δηλαδή τον Μπράουν Ιντέγιε. Θυμίζω πως ήταν μακράν η πιο ακριβή καλοκαιρινή μεταγραφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τα (ξανα)σκάει αυτό το καλοκαίρι χοντρά, για έναν Νιγηριανό φορ που ζητούσε και ήθελε ο προπονητής της ομάδας του.

Σημειολογικά, απλώς να αναφέρω πως ο Ιντέγιε στον Ολυμπιακό έκλεισε στις 31 Αυγούστου, ο Ιμπίσεβιτς στη Χέρτα στις 29 Αυγούστου, ενώ στις 27 Αυγούστου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαψεύσει πως υπήρχε έστω ενδιαφέρον για τον Βόσνιο φορ.

YΓ. Τι άλλο "ψάρεψε" η στήλη από την Κύπρο; Πως ο Κάιλ Λάφερτι θα ήταν τώρα παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ως δανεικός από την Νόριτς, αν η κυπριακή ομάδα περνούσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρξε συμφωνία μαζί του για συμβόλαιο 420.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους και για ενοίκιο περίπου 200.000 ευρώ στα "καναρίνια" αλλά... γράφτηκε στο χιόνι από την στιγμή που αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ από την Αστάνα. Έτσι, μετά ο Λάφερτι "έπαιξε" για τον Παναθηναϊκό, σαν "αντι-Καρέλης" αλλά και εκεί ατύχησε αφού ο Ελληνας διεθνής επιθετικός δεν πήγε τελικά στην Γκένκ.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ