24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Δέκα μικροί Νομπόα

Δέκα μικροί Νομπόα
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μίχος αποκαλύπτει στο “24ο Ευαγγέλιο” δέκα άγνωστες πτυχές της πώλησης του Κριστιάν Νομπόα από τον ΠΑΟΚ στην πρώην ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

Η αποχώρηση - μεταγραφή του Νομπόα από τον ΠΑΟΚ στην Ροστόφ, δηλαδή από την νυν στην πρώην ομάδα του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, ήταν και...ξαφνική και περίεργη. Η στήλη μέσα από δέκα μικρές ιστοριούλες επιχειρεί να φωτίσει το παρασκήνιο -και όχι μόνο- αυτής της υπόθεσης,που αφορά τον πιο ακριβό (χρηματιστηριακά) παίκτη της περασμένης Σουπερλίγκας.

Ή "μονομαχία" με την Μπεσίκτας, η παλιά αλλά άγνωστη ιστορία με τον Άρνεσεν που δεν "πέρασε" τον Νομπόα στην Τσέλσι, το τωρινό "γκαραντί" του Ιβάν στον άσο για την Ροστόφ (!),τα διπλάσια λεφτά που θα παίρνει στην Ρωσία μαζί με "δολοφονικά" πριμ που μπήκαν, τα μίνιμουμ 3,5 μύρια που εξασφάλισε από τον παίκτη ο Δανός τεχνικός διευθυντής του "δικέφαλου" για το καλοκαιρινό μπάτζετ, ο ρόλος του... παλιόφιλου Γκέρμαν, το πρότζεκτ του Μπερντίεφ και ένα μεγάλο "μυστικό" για το μέλλον του παίκτη (εντός του 2015) που θα συζητηθεί.

1. Ο Νομπόα συνολικά είχε τέσσερις επίσημες προτάσεις, με τις Ροστόφ και Μπεσίκτας να ξεχωρίζουν και να τον συγκινούν (για διαφορετικούς λόγους ή καθεμιά) περισσότερο.

2. Ο Άρνεσεν τον είχε στο πλάνο για τον δικό του ΠΑΟΚ τριετίας που σχεδιάζει και κτίζει σιγά σιγά. Άλλωστε ελάχιστοι πρέπει να γνωρίζουν - κι αυτό αποτελεί είδηση - ότι ο Άρνεσεν είχε προσπαθήσει να τον πάει στην Τσέλσι, όταν ο Νομπόα αγωνιζόταν στην Ρούμπιν Καζάν αλλά τότε ή μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή (από τους εσωτερικούς αντιπάλους του στους "μπλε"), προς απογοήτευση του Δανού.

3. Στην Ρωσία γνωρίζουν πως ο Σαββίδης είναι... φαν του ποδοσφαιριστή Νομπόα από την εποχή που έπαιζε στην Ρούμπιν. Άλλωστε με το... γκαραντί του Ιβάν ο Εκουαδοριανός ήρθε στον ΠΑΟΚ αλλά και πήγε τώρα στην Ροστόφ. Κι αν το τελευταίο ενδεχομένως να προκαλεί εντύπωση, απλά θυμίζω ότι πρόκειται για την πρώην (ποδοσφαιρική) ομάδα του νυν ιδιοκτήτη του "δικέφαλου" και μια περιοχή (Ροστόφ) που είναι ή "έδρα" του (και όχι μόνο).

4. Παίκτες με την χρηματιστηριακή αξία του Νομπόα (παρότι στο 6μηνο της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ αυτή έπεσε από τα 10 στα 7,5 εκατ.) ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν μεταγραφή ακόμη κι αν αγωνίζονται στην δική μας Super League ή μπορεί να χρησιμοποιούν μια ελληνική ομάδα σαν ενδιάμεσο σταθμό. Κοινώς, είναι περαστικοί από τα μέρη μας (υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις), κάτι το οποίο έχουμε δει να συμβαίνει ακόμη και στον Ολυμπιακό.

Στην περίπτωση Νομπόα πάντως μπορεί να κρύβεται κι ένα... μυστικό, αν πιστέψουμε αυτό που ψαρέψαμε από την πιάτσα των ατζέντηδων. Δηλαδή, πως είναι πολύ πιθανό ο Νομπόα μέσα στο 2015, ενδεχομένως μάλιστα πριν κλείσει το καλοκαιρινό παράθυρο (εκεί στις αρχές Σεπτεμβρίου), να κάνει κι άλλη μεταγραφή, με περισσότερα λεφτά."Κρατήστε" αυτή την πληροφορία.

5. Στον ΠΑΟΚ ο Νομπόα " καθάριζε" περίπου ένα "μύριο" ετησίως, χωρίς τα μπόνους. Στο Ροστόφ συμφώνησε για 2 εκατομμύρια καθαρές αποδοχές συν τα... δολοφονικά πριμ που μπήκαν στο νέο συμβόλαιο του (για παράδειγμα, σε κάθε νίκη της ομάδας του θα παίρνει 20.000 ευρώ αν έχει παίξει και 10.000 αν βρίσκεται στον πάγκο!). Αντιλαμβάνεστε πως ήταν και οικονομικό το θέμα της αποχώρησης του από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, στην οποία άλλωστε αυτός και η καρακουκλάρα σύζυγος του, περνούσαν... ζωή και κότα. Στο Πανόραμα όπου έμεναν, είχαν διαλέξει βίλα που ο ιδιοκτήτης της πρόσφερε στην τιμή και ένα θηριώδες Hummer, το οποίο συνήθως οδηγούσε η Όλγα Ρομανόβα.

6. Μαζί με την εφορία και τα διάφορα μπόνους, ο Νομπόα για την ερχόμενη σεζόν θα κόστιζε στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ περισσότερα από δύο εκατ. Ευρώ. Αυτά τα χρήματα μαζί με το ποσό της ρήτρας (σε μετρητά) που - τουλάχιστον θεωρητικά, γιατί το όλο deal διαχειρίστηκε αποκλειστικά ο Ιβάν - μπήκε στο ταμείο, θα προστεθούν στο μεταγραφικό μπάτζετ που έχει στην διάθεση του ο Άρνεσεν. Μιλάμε συνολικά για μίνιμουμ 3,5 μύρια. Δεν τα λες και λίγα, ειδικά σε έναν ΠΑΟΚ στον οποίο ο νέος τεχνικός διευθυντής του ψάχνει για έσοδα προκειμένου να καλύψει τις γερές αποζημιώσεις που θα χρειαστούν προκειμένου να απαλλαγεί από βαριά συμβόλαια και ονόματα του υπάρχοντος ρόστερ.

7. Το συμβόλαιο ΠΑΟΚ - Νομπόα ήταν πολύπλοκο και γεμάτο ρήτρες. Μάλιστα υπήρχαν εκατέρωθεν ρήτρες για να εξασφαλίζουν την κάθε πλευρά. Για παράδειγμα, άλλη ρήτρα αποχώρησης ίσχυε μέχρι τον Αύγουστο κι άλλη (χαμηλότερη) από τον Σεπτέμβριο. Άλλη για ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πρώτης γραμμής κι άλλη για... Κίνα, αραβικές χώρες κ.ο.κ.

8. Οι κακές μανατζερικές γλώσσες υποστηρίζουν πως στην μετακίνηση του Νομπόα από τον ΠΑΟΚ στην Ροστόφ διαδραμάτισε ρόλο και ο πρώην εκλεκτός – υπάλληλος (και πάντα φίλος) του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

9. Ο Γκούρμαν Μπερντίεφ ήταν ένας ακόμη πολύ "δυνατός" λόγος που ο Νομπόα επέλεξε την επιστροφή του στο ρωσικό πρωτάθλημα για χάρη της Ροστόφ. Είναι ο προπονητής που πήρε από το Εκουαδόρ στο Καζάν το... φτωχόπαιδο από το Γκουαγιακίλ, που μικρός έτρωγε κρεμμύδια για να ξεγελάσει την πείνα του. Ο Νομπόα εμπιστεύεται 1000% τον Μπερντίεφ και εμπνεύστηκε από το πρότζεκτ που του παρουσίασε και θέλει να κάνει την Ροστόφ... νέα Ρούμπιν. Ο Μπερντίεφ πήγε στο τέλος της περασμένης σεζόν στην ομάδα, την έσωσε και ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα με 4 βαθμούς σε 2 αγωνιστικές.

10. Σύμφωνα με την πιάτσα των agent, την άνοιξη ξένος μάνατζερ που έχει πολύ καλή πρόσβαση στον Ολυμπιακό, ενδιαφέρθηκε να μάθει από τον πρώην μάνατζερ του Νομπόα αν το συμβόλαιο του άσου με τον ΠΑΟΚ ήταν κλειστό ή μπορούσε να ελευθερωθεί, προκειμένου στην συνέχεια να τον σπρώξει στο λιμάνι.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ