ΣΤΗΛΕΣ

Το isolation δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται

Το isolation δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται

Θα ακούσεις πολλάκις πως ένας παίκτης επιλέγει την "απομόνωση" στη διάρκεια μιας επίθεσης. Μην αγχώνεσαι, το isolation (για να σε κάνουμε και πιο... μπασκετικό) δεν είναι τόσο κακό, όσο ακούγεται.

Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής παικτών στις μέρες μας είναι η ικανότητά τους στην προσωπική φάση. Στο λεγόμενο και "ένας με έναν". Στη νέα τάξη πραγμάτων, όπου πρωτεύοντα στοιχεία για έναν παίκτη είναι τα αθλητικά προσόντα και τα ατομικά χαρακτηριστικά, θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητο για να σταθεί κάποιος στο υψηλότερο επίπεδο, να μπορεί να σκοράρει μετά από ατομική ενέργεια.

Σε περιπτώσεις δε, που αυτή η ικανότητα είναι εμφανής, τότε επιλέγεται από τους προπονητές η... απομόνωση. Όχι, δεν είναι τιμωρία. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι η φάση κατά την οποία ένας παίκτης παίζει απέναντι στον προσωπικό του αντίπαλο σε ένα σημείο του γηπέδου, με τους υπόλοιπους τέσσερις της ομάδας του να είναι μακριά, ανοίγοντάς του χώρο για να δράσει.

Το γνωστό και ως "isolation" που μπορεί να έχεις ακούσει, είναι αυτό ακριβώς: η απομόνωση για να παίξει κάποιος "ένας με έναν". Κι αυτό που μπορεί να κάνει έναν παίκτη να βγάλει πολλά περισσότερα χρήματα στην καριέρα του. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε κάποιον στην ομάδα του που θα μπορεί να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο και να βάλει το καλάθι;

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ