ΣΤΗΛΕΣ

Το είχε από μικρός η μοίρα του...

Το είχε από μικρός η μοίρα του...

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν είναι "ένας ακόμη ταλαντούχος παίκτης", είναι κάτι μοναδικό, όπως αποδεικνύει μια απίστευτη ιστορία από την πρώτη φορά που φόρεσε τη φανέλα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς έγινε ακόμη πιο γνωστό ανά την Ευρώπη, χάρη στις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται αύριο (17/9, 21:30) με τον τελικό ανάμεσα σε Σλοβενία και Σερβία.

Ο 18χρονος πλεϊμέικερ κατάφερε να κάνει τη διαφορά για την ομάδα της χώρας του, την οποία οδήγησε -συνεπικουρούμενος από τον Γκόραν Ντράγκιτς- στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Για τα κατορθώματά του έχετε διαβάσει όλες αυτές τις ημέρες, πιθανότατα έχετε ακούσει κιόλας πολλά περισσότερα. Υπάρχει όμως μια απίστευτη (σύντομη) ιστορία που δείχνει πως από πολύ νωρίς φάνηκε ότι ήταν... πολύ καλός για την ηλικία του.

Θα σας πάμε περίπου μια δεκαετία πίσω, όταν ο πατέρας του, Σάσα, αποφάσισε να τον γράψει σε μια ομάδα μπάσκετ. Κι όχι μια τυχαία, αλλά την πιο ένδοξη της Σλοβενίας, την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Τον πήγε λοιπόν να προπονηθεί με τα παιδιά της ηλικίας του, όπως γίνεται για κάθε παιδί. Στην πράξη όμως αποδείχθηκε ότι παραήταν καλός για τους συνομηλίκους του, οι οποίοι άρχισαν να νιώθουν άβολα. Κι από το να διαλυθεί ένα ολόκληρο αγωνιστικό τμήμα, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να τον μεταφέρουν άμεσα σε άλλο τμήμα, με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά.

Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά ότι όσα αναφέραμε συνέβησαν μετά από 16 (!) λεπτά προπόνησης. Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα τέταρτο και κάτι χρειάστηκαν οι προπονητές του στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας για να αντιληφθούν πως ο ξανθός πιτσιρικάς που έφερε στο γήπεδο ο Σάσα Ντόντσιτς ήταν κάτι πολύ σπουδαιότερο από έναν απλά ταλαντούχο εκκολαπτόμενο παίκτη.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ