ΣΤΗΛΕΣ

Σλοβενία - Σερβία: Ισορροπημένος τελικός

Σλοβενία - Σερβία: Ισορροπημένος τελικός

Το ντέρμπι της Σλοβενίας με τη Σερβία είναι το καλύτερο επιδόρπιο που θα μπορούσαμε να πάρουμε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται απόψε στο Sinan Erdem Dome.

Ποιος να μας το έλεγε ότι θα δούμε τελικό ανάμεσα σε Σλοβενία και Σερβία. Εντάξει, η δεύτερη ήταν μεταξύ των φαβορί για να φτάσουν μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δύο ομάδες που προέρχονται από τη Γιουγκοσλαβία και έχουν... πολλά κιλά μπάσκετ μέσα τους. Να τις ακολουθούν και να τις συνοδεύουν.

Για να πάμε στα πιο ουσιαστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι δύο ομάδες που έχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, αλλά και μία ομοιότητα. Έχουν από έναν παίκτη που μπορεί να κρίνει την έκβαση του τελικού. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία) και ο Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία) είναι ηγέτες, με όλη τη σημασία της λέξης. Διαμορφώνουν τις πιθανότητες των ομάδων τους να πάρουν τη νίκη, μέσα από προσωπικές φάσεις και την ικανότητά τους να δημιουργούν για τους συμπαίκτες τους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η Σλοβενία είναι μια πιο επιθετική ομάδα, ένα σύνολο που θέλει να πηγαίνει τους αγώνες σε υψηλά σκορ. Δεν είναι τυχαίο πως πέτυχε 103 πόντους απέναντι στη Λετονία και 92 πόντους κόντρα στην Ισπανία. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρει μια ομάδα αυτό, σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι το alter ego του Γκόραν Ντράγκιτς και κάπως έτσι η Σλοβενία είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας της.

Όσο για τη Σερβία; Είναι ισορροπημένη στον τρόπο που επιτίθεται, αφού μοιράζει εξίσου το παιχνίδι της σε περιφέρεια και ρακέτα. Να είναι καλά ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο "βαμμένο", εκεί όπου λογικά δεν θα έχει αντίπαλο. Δεν είναι μόνο τους βέβαια, αφού στην κουβέντα πρέπει να βάλουμε επίσης παίκτες όπως ο Μίλαν Μάτσβαν και ο Όγκνιεν Κούζμιτς, που επίσης έχουν παρουσιαστεί συνεπείς επιθετικά για την ομάδα τους.

Ο τελικός δεν είναι ανοιχτός σε προβλέψεις, αφού οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά σε επίπεδο, φόρμα και ετοιμότητα. Για να δούμε...

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ