ΣΤΗΛΕΣ

Σλοβενία - Λετονία: Το ντέρμπι του μέλλοντος

Σλοβενία - Λετονία: Το ντέρμπι του μέλλοντος

Μπορεί ο αποψινός προημιτελικός να μη σου ακούγεται και τόσο "εμπορικός", όμως Σλοβενία και Λετονία είναι έτοιμες να παίξουν φουλ επιθετικό και θεαματικό μπάσκετ. Προετοιμάσου.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ΔΕΝ είσαι φανατικός θαυμαστής του μπάσκετ, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να μη θεωρείς ούτε τη Σλοβενία, ούτε τη Λετονία υπερδυνάμεις της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης. Γιατί δεν είναι. Και όμως, οι συγκεκριμένες δυο ομάδες που θα παλέψουν απόψε (21:30, ΕΡΤ1) για την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, είναι οι δυο ομάδες που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

Οι μεν Σλοβένοι έχουν τον 18χρονο Λούκα Ντόντσιτς στη θέση του... co-captain. Ο ηγέτης τους, ο Γκόραν Ντράγκιτς παίζει στο τελευταίο του τουρνουά με την εθνική ομάδα, οπότε η σκυτάλη θα περάσει στον νεαρό της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει φέτος 13.8 πόντους, 7.5 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και μόλις 1.5 λάθη ανά 27.8 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντόντσιτς προετοιμάζεται για μια μεγάλη χρονιά στη EuroLeague, παίζει σαν "ψημένος" σταρ και αν όλα πάνε καλά μπορεί να τον δούμε να κλείνει την καριέρα του έχοντας παίξει σε έξι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Οι Λετονοί, από την άλλη, έχουν τον 22χρονο σούπερ σταρ των New York Knicks, Κρίσταπς Πορζίνγκις, τον 25χρονο Γιάνις Τίμα και τον επίσης 25χρονο Ντάβις Μπέρτανς. Είναι η έκπληξη του τουρνουά, αν και οι γνωρίζοντες περίμεναν ότι θα παίξει τόσο καλό μπάσκετ, δείχνουν ότι έχουν πολύ μέλλον και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν φτάσουν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης.

Το αποψινό ματς ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Λετονία μπορεί να μην σας ακούγεται το πλέον "εμπορικό", εκείνοι όμως που ξέρουν, λένε ότι μπορεί να εξελιχθεί και στο κορυφαίο παιχνίδι της διοργάνωσης. Δυο νεανικές ομάδες, δυο ομάδες με τρομερό ενθουσιασμό, δυο ομάδες που σουτάρουν καλά, παίζουν επιθετικό μπάσκετ, πεινούν για επιτυχίες και θα παλέψουν για να βρεθούν στην elite της Ευρώπης. Αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να τον χάσεις.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ