ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ντράγκιτς νίκησε τη Σερβία, αλλά δεν ξεπέρασε τον Τζόρτζεβιτς

Slovenia's Goran Dragic, up, and Slovenia's Jaka Blazic, down, celebrate after defeating Serbia in their Eurobasket European Basketball Championship final match in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Emrah Gurel)
Slovenia's Goran Dragic, up, and Slovenia's Jaka Blazic, down, celebrate after defeating Serbia in their Eurobasket European Basketball Championship final match in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Emrah Gurel) AP

Ο Γκόραν Ντράγκιτς πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να "σπάσει" μια ιστορική επίδοση του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η Σλοβενία πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά την επικράτηση επί της Σερβίας στον τελικό του Sinan Erdem Dome.

Πέρα από το γεγονός πως κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο, κέρδισε τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, κι έφτασε μια ανάσα από το να "σπάσει" ένα ιστορικό ρεκόρ του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Αυτό της καλύτερης επιθετικής επίδοσης στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της σλοβενικής ομάδας είχε 35 πόντους με 9/15 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 8/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη και 2 τάπες σε 28'21''. Αν δεν τραυματιζόταν μάλιστα, τότε μοιάζει δεδομένο πως θα "έσπαγε" την 41άρα του "Σάλε" στον τελικό του 1995, όταν η Γιουγκοσλαβία είχε επιβληθεί της Λιθυουανίας στην Αθήνα. Ο νυν προπονητής της Σερβίας είχε τελειώσει εκείνον τον τελικό με 41 πόντους με 2/3 δίποντα, 9/12 τρίποντα, 10/12 βολές, 3 ασίστ, 2 λάθη σε 40 λεπτά συμμετοχής.

Ποιος ασχολείται βέβαια; Ούτε τον ίδιο τον Γκόραν Ντράγκιτς δεν πρέπει να απασχολεί αυτό το γεγονός, από την στιγμή που πέτυχε τον μεγαλύτερο στόχο της (εθνικής) καριέρας του.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

AP Photo/Emrah Gurel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ