ΣΤΗΛΕΣ

Ο 19χρονος Ισλανδός γίγαντας που θα γίνει ο ήρωάς σου

Ο 19χρονος Ισλανδός γίγαντας που θα γίνει ο ήρωάς σου

Τον λένε Τρίγκβι Χλίνασον, έπαιξε για πρώτη φορά μπάσκετ πριν από τρία χρόνια, μεγάλωσε σε ένα μέρος που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχει και είναι ο 19χρονος που θα λάμψει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

" Ισλανδός μπασκετμπολίστας". Δυο λέξεις που ακούγονται κάπως... κωμικές στους μπασκετικούς, αλλά δεν είναι και τόσο αστείες όταν αναφερόμαστε στον Τρίγκβι Χλίνασον. Την Ισλανδία δεν την λες μπασκετομάνα, δεν έχει σε καμία περίπτωση παράδοση στο άθλημα, όμως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έρχεται καλό είναι να προσέξεις έναν 19χρονο αθλητή η ιστορία του οποίου δεν μοιάζει με καμία.

Ένα ταξίδι στην Ισλανδία είναι όνειρο για πολύ κόσμο. Απομακρυσμένη από την Ευρώπη, κρύα, με άγρια ομορφιά και τοπία που κόβουν την ανάσα, δεν είναι χώρα στην οποία μπορεί ένας Βαλκάνιος ή ένας άνθρωπος της Μεσογείου να ζήσει άνετα. Κι ο Τρίγκβι Χλίνασον μπορεί να σας πει με σιγουριά ότι η επιβίωση στα μέρη που μεγάλωσε ήταν μια μάχη που δινόταν σε καθημερινή βάση.

Τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε σε μία φάρμα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να προσεγγίσει τον χειμώνα εξαιτίας των ακραίων φαινομένων που την σφυροκοπούν. Μέχρι το 2013, όταν ο Τρίγκβι ήταν 15 ετών, δεν είχε την παραμικρή επαφή με τον αθλητισμό. Ήταν τότε που οι γονείς του τον έστειλαν σε ένα σχολείο στην πόλη Ακουρεϊρί, ώστε να αποκτήσει ηλεκτρολογικές γνώσεις για να μπορεί να βοηθά στις δουλειές της φάρμας. Εκεί ο Χλίνασον συνάντησε έναν προπονητή μπάσκετ και παρά το γεγονός ότι Α) δεν είχε αθλητικά παπούτσια και Β) δεν είχε δει μπάσκετ σε κανονικό γήπεδο, του ζήτησε να τον δοκιμάσει. Ο συνδυασμός ύψους, κινήτρου, IQ κι ευελιξίας ήταν αρκετός για να πείσει τους πάντες πως αυτός ο νεαρός ήταν γεννημένος γι' αυτό το άθλημα.

Μέσα σε τρία χρόνια, ο Τρίγκβι όχι μόνο έμαθε μπάσκετ, αλλά έφτασε τα 2μ.16 και έγινε μέλος της Εθνικής Ισλανδίας σε επίπεδο Ανδρών. Πριν από μερικές εβδομάδες έπαιξε με την Εθνική Νέων της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης και ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα οι scouts του ΝΒΑ να βάλουν το όνομά του πολύ ψηλά στις λίστες τους. Η ιστορία του, μοναδική. Το πείσμα του, απαράμιλλο. Οι ικανότητές του, σπάνιες. Ο Τρίγκβι Χλίνασον έχει το "πακέτο" για να κάνει όχι απλά καλή καριέρα, αλλά να γίνει ο άνθρωπος που θα διαφημίσει παγκοσμίως την Ισλανδία, μια χώρα μαγική.

Κρατήστε το όνομά του και παρακολουθήστε τον στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι ένα παιδί που αξίζει της προσοχής μας. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο πρώτο του παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει, έκανε άλλωστε εκπληκτικές εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Μπορεί να είναι 19 ετών, όμως μεγάλωσε απότομα, έζησε σε ένα τρομερά απομακρυσμένο μέρος που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχει και πλέον όλα μοιάζουν "μαγικά" στα μάτια του. Ακόμη και τα πιο απλά, φαίνονται σε εκείνον "πολυτέλεια".

Τρίγκβι Χλίνασον, θα υποστηρίξουμε και την Ισλανδία για χάρη σου.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ