ΣΤΗΛΕΣ

Και θα ρωτήσει κάποιος "μα παίζουν μπάσκετ στην Ισλανδία;"

Και θα ρωτήσει κάποιος "μα παίζουν μπάσκετ στην Ισλανδία;"

Η Ελλάδα πέφτει σήμερα (31/08, 16:30) στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με πρώτη αντίπαλο την αδύναμη και πολύ κοντή Ισλανδία. Μήπως όμως πρέπει να φοβόμαστε;

Η αναμονή τελείωσε. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνει σήμερα (31/08) πρεμιέρα, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στις 16:30 στο Ελσίνκι μια ομάδα που κανείς δεν φοβάται, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον άπαντες να σεβαστούν και να μην την υποτιμήσουν. Βλέπετε, μπορεί να ακούγεται περίεργο το "ισλανδικό μπάσκετ", συνήθως όταν ακούει κάποιος τη συγκεκριμένη χώρα σκέφτεται κρύο, χιόνι, πάγο, ψάρια, όμως η συγκεκριμένη ομάδα που θα δούμε στο τουρνουά, είναι αξιόλογη. Και θα έχει πολύ πείσμα, ακόμη περισσότερο θάρρος και πίστη στις δυνάμεις της.

Στο ρόστερ δεσπόζει ο 19χρονος Τρίγκβι Χλίνασον για την ιστορία του οποίου σας μιλήσαμε εκτενώς πριν από μερικές μέρες . Ένα νεαρό παιδί που έκλεισε στη Βαλένθια, έκανε θραύση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Κρήτης και σε ένα, το πολύ δύο χρόνια θα βρίσκεται στο ΝΒΑ. Αρκεί φυσικά να είναι υγιής και να μην αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Με ύψος 2μ.16 ο Χλίνασον είναι φυσικά ο ψηλότερος παίκτης της Ισλανδίας, που έχει άλλον έναν αθλητή πάνω από τα 2μ. και πολλούς κοντούς που θα δυσκολευτούν απέναντι σε ομάδες με μεγάλα κορμιά.

Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού των Ισλανδών; Καλή ερώτηση. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά ξεκάθαρη απάντηση, διότι ελάχιστοι έχουν δει αυτή την ομάδα στο παρκέ. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να τρέξουν, σίγουρα θα σουτάρουν πολύ από την περιφέρεια, σίγουρα θα έχουν τρομερή ενέργεια, πάθος και αυταπάρνηση στο πίσω μέρος του παρκέ. Ο ενθουσιασμός τους μπορεί να ζορίσει την Ελλάδα, ίσως όμως τους γυρίσει και μπούμερανγκ. Αν περιμένετε νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 30-40 πόντους, καλό θα είναι να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας γιατί δεν είναι και πολύ πιθανό να δούμε μια τόσο μεγάλη διαφορά.

Αυτό που λείπει από τους Ισλανδούς, είναι η εμπειρία από μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Οι παίκτες της εθνικής ομάδας αγωνίζονται σε μικρούς συλλόγους είτε στη χώρα τους, είτε σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όχι όμως σε λίγκες όπως η ισπανική ή η ιταλική ή η γερμανική. Ο Χλίνασον πήρε φέτος μεταγραφή για τη Βαλένθια, όμως θα είναι ένας από τους παίκτες που θα παρακολουθήσουμε πολύ στενά στη διάρκεια του τουρνουά. Το ίδιο σας προτείνουμε να κάνετε κι εσείς. Σέντερ 19 ετών που θα παίζει σύντομα στο ΝΒΑ. Όσο για το ερώτημα "μπορούν οι Ισλανδοί να πάρουν μια νίκη;" επίσης δεν είναι εύκολο να δοθεί απάντηση. Θα το παλέψουν, ίσως "χτυπήσουν" την Πολωνία και μακάρι να κερδίσουν για να ζήσουν το δικό τους όνειρο, μαζί με τους πολυπληθείς υποστηρικτές τους που θα κάνουν πολλή φασαρία.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ