ΣΤΗΛΕΣ

Ήξερες ότι ο Γκασόλ θα γίνει φέτος ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία;

Ήξερες ότι ο Γκασόλ θα γίνει φέτος ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία;

Πολύ κοντά σε μια τρομερά ιστορική επίδοση βρίσκεται ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής Ισπανίας, Πάου Γκασόλ.

Στις εθνικές ομάδες από το 2001, ο Πάου Γκασόλ ετοιμάζεται στα 37 του χρόνια να κουβαλήσει για άλλη μία φορά την Ισπανία μέχρι την κορυφή. Ο πολύπειρος φόργουορντ-σέντερ των San Antonio Spurs είναι η "σημαία" της χώρας του, αλλά πλέον βρίσκεται κοντά σε μια πραγματικά σπουδαία επίδοση, καθώς στο φετινό τουρνουά θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας με 1104 πόντους σε 68 αγώνες, όμως έχει αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του, όπως και ο δεύτερος Ντιρκ Νοβίτσκι που έχει 1052 πόντους σε 49 αναμετρήσεις. Ο Πάου Γκασόλ είναι τρίτος με 1044 πόντους σε 50 ματς, χρειάζεται 61 για να τους προσπεράσει όλους και να καθίσει στην κορυφή και η λογική λέει πως θα το καταφέρει πριν καν τελειώσει η πρώτη φάση, καθώς η Ισπανία θα δώσει πέντε αγώνες σε όμιλο των έξι ομάδων.

Για την ιστορία, τη σεζόν 2016-17 ο Ισπανός έπαιξε στους San Antonio Spurs και είχε στην λιγότερο παραγωγική χρονιά της καριέρας του στο ΝΒΑ 12.4 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 25.4 λεπτά συμμετοχής σε 64 αγώνες. Το φετινό θα είναι το έβδομο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τον Ισπανό, που παίρνει μετάλλιο ανελλιπώς από το 2006 κι έπειτα.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ