ΣΤΗΛΕΣ

Έτσι βαθμολογούνται οι μπασκετμπολίστες του Ευρωπαϊκού

Έτσι βαθμολογούνται οι μπασκετμπολίστες του Ευρωπαϊκού

Ξέρατε ότι υπάρχει ατομική βαθμολόγηση στην καλαθοσφαίριση; Δείτε πως κρίνονται οι μπασκετμπολίστες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017.

Καλοί οι πόντοι και τα ριμπάουντ, ακόμη σημαντικότερες οι ομαδικές νίκες, όμως υπάρχει και άλλος ένας αριθμός που οι προπονητές κοιτάζουν μετά από κάθε αγώνα. Η ατομική βαθμολόγηση κάθε μπασκετμπολίστα, το νούμερο δηλαδή που προκύπτει από μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία για να δείξει την επιρροή που είχε στην εμφάνιση της ομάδας του.

Ιδού λοιπόν το σύστημα της αξιολόγησης:

Θα πρέπει να προσθέσει κάποιος τους πόντους, τις ασίστ, τα κοψίματα, τα κλεψίματα, τα ριμπάουντ και τέλος τα κερδισμένα φάουλ και από τον αριθμό που θα προκύψει να αφαιρέσει τα λάθη, τα φάουλ, τα άστοχα δίποντα και τρίποντα και κάπως έτσι θα προκύψει το άθροισμα με το οποίο θα κριθεί η εμφάνισή του.

Υπάρχει βέβαια και ένας ακόμη αριθμός που κοιτάζουν οι προπονητές και είναι ο πίνακας του +/-. Εκεί βλέπουν με απλά λόγια τι έκανε η ομάδα τους όταν ένας παίκτης βρισκόταν στο παρκέ. Ο Ντένις Σρέντερ, για παράδειγμα, είχε +5 στη χθεσινή νίκη της Γερμανίας επί της Γαλλίας. Στο διάστημα που αγωνίστηκε δηλαδή οι Γερμανοί είχαν προβάδισμα πέντε πόντων. Πρόκειται πάντως για μια ιδιαίτερη κατηγορία που πολλές φορές μπορεί να ξεγελάσει.

Για την ιστορία, οι 5 πρώτοι σε αξιολόγηση στο τουρνουά:

1. Γκάμπε Ολασένι (Μεγάλη Βρετανία) 26.8 μονάδες ανά αγώνα

2. Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιθουανία) 24 μονάδες ανά αγώνα

3. Πάου Γκασόλ (Ισπανία) 22.5 μονάδες ανά αγώνα

4. Κρίσταπς Πορζίνγκις (Λετονία) 21.8 μονάδες ανά αγώνα

5. Ρίτσαρντ Χάουελ (Ισραήλ) 21.5 μονάδες ανά αγώνα

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ