ΣΤΗΛΕΣ

Δεν είναι όλα τα καρφώματα ίδια...

France's Rudy Gobert (16) dunks the ball over United States' Paul George (13) during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 14, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
France's Rudy Gobert (16) dunks the ball over United States' Paul George (13) during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 14, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP

Αν ακούσεις τον κόσμο να φωνάζει εκστασιασμένος στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είναι πολύ πιθανό να ακούσεις -στα πεταχτά- τη φράση "άλεϊ ουπ". Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι κακό (VIDEO).

Το παν στον αθλητισμό είναι το θέαμα. Κι αν για το ποδόσφαιρο ό,τι πιο θεαματικό μπορείς να δεις είναι ένα πανέμορφο γκολ (κατά βάση με επίδειξη υψηλής τεχνικής), στο μπάσκετ όλα περιστρέφονται γύρω από τα καρφώματα. Πόσω μάλλον όταν αυτά έχουν το κάτι... παραπάνω. Στα παρκέ λοιπόν, τα καρφώματα που έχουν το αλατοπίπερο και ξεχωρίζουν από τη μάζα, είναι αυτά που προέρχονται έπειτα από άλεϊ ουπ πάσα.

Θα μου πεις τώρα "τιν' τούτο;", και θα έχεις δίκιο. Πριν πάμε στα πιο... χοντρά, να σε ενημερώσουμε πως άλεϊ ουπ είναι η πάσα που καταλήγει σε κάρφωμα ή ένα απλό σουτ (φόλοου), όταν ο επιθετικός παίκτης πρέπει να κάνει άλμα και να εκδηλώσει την επιθετική του ενέργεια προτού πατήσει παρκέ. Γι αυτό κι είναι πιο εντυπωσιακή ως συνεργασία.

Είναι σίγουρο πως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα δεις πολλές από αυτές τις συνεργασίες μεταξύ δύο παικτών, φάσεις που θα "αναγκάσουν" πολλούς να σηκωθούν από την καρέκλα και τον καναπέ τους για να πανηγυρίσουν και να συνοδεύσουν τις επευφημίες από μακρόσυρτα φωνήεντα. Για να μην πιαστείς λοιπόν απροετοίμαστος, πάρε μια γεύση από το τι σημαίνει "άλεϊ ουπ", από τη συνεργασία του Τόνι Πάρκερ με τον Ρουντί Γκομπέρ (αμφότεροι απόντες από τη φετινή διοργάνωση) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

AP Photo/Charlie Neibergall



powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ