ΣΤΗΛΕΣ

Day 8 MVP: Αλεξέι Σβεντ (Ρωσία)

Day 8 MVP: Αλεξέι Σβεντ (Ρωσία)

Είναι σούπερ σκόρερ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προσπαθεί να γίνει και ηγέτης της Ρωσίας. Προς το παρόν, ο Αλεξέι Σβεντ τα καταφέρνει περίφημα και ετοιμάζεται για το ματς με την Κροατία.

Στα 28 του χρόνια, ο Αλεξέι Σβεντ θα έπρεπε να είναι ένας σούπερ σταρ της Ευρώπης. Για να είμαστε ακριβείς, είναι σταρ, δεν έχει αποδείξει όμως ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως ηγέτης. Ο ύψους 1μ.98 περιφερειακός της Χίμκι Μόσχας ξέρει πως άφησε κάμποσα χρόνια να χαθούν και βάλθηκε να μας πείσει στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ότι έχει το ταλέντο και τις ικανότητες για να κουβαλήσει τη Ρωσία μακριά στη διοργάνωση.

Ο κύριος Σβεντ, λοιπόν, έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στη νίκη της Ρωσίας επί της Μεγάλης Βρετανίας (82-70), με μια all-around εμφάνιση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απάντηση στους επικριτές του. Σκόραρε 30 πόντους με 3/7 δίποντα, 6/9 τρίποντα και 6/6 βολές, μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ και έκανε και 2 κλεψίματα στα 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, τριπλάσιες σχεδόν από κάθε συμπαίκτη του.

Συνολικά στο τουρνουά, στους πέντε αγώνες της φάσης των ομίλων δηλαδή, ο Σβεντ μέτρησε 23 πόντους με 48.3% στα δίποντα, 40.4% στα τρίποντα και 88.2% στις βολές, μαζί με 3 ριμπάουντ και 5.6 τελικές πάσες ανά 30.4 λεπτά συμμετοχής. Παίζει πιο ώριμα από ποτέ, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εκείνον καθώς το βράδυ της Κυριακής (10/9 στις 21:30) θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Κροατία για την πρόκριση στα ημιτελικά. Αν ρίξει την παρέα του Μπογκντάνοβιτς και του Σάριτς στο καναβάτσο, θα έχει ανέβει ένα επίπεδο ως ηγέτης.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ