ΣΤΗΛΕΣ

Day 7 MVP: Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιθουανία)

Day 7 MVP: Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιθουανία)

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας παίζει στο ΝΒΑ. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ήθελε να αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Δεν το πιστεύετε; Διαβάστε και θα καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετοί NBAers, κάμποσοι πραγματικά καλοί ψηλοί, ελάχιστοι όμως έχουν την αξία του Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ο σέντερ των Toronto Raptors είναι το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Λιθουανίας, αλλά και ο μεγάλος "πονοκέφαλος" της Ελλάδας, καθώς αυτός θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη φάση των νοκ-όυτ αγώνων. Ναι, η Ελλάδα και η Λιθουανία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα του Σαββάτου, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Βαλαντσιούνας, λοιπόν, έκανε πράγματα και θαύματα στην αναμέτρηση με τη Γερμανία. Ο νικητής θα έπαιρνε την πρώτη θέση του Β' Ομίλου και θα διασταυρωνόταν στη φάση των 16 με την Ελλάδα. Κι απ' ότι φάνηκε, ο άσος των Raptors ήθελε να βρεθεί απέναντι στη δική μας ομάδα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι αντιμετώπισε σαν τελικό τον αγώνα με τους Γερμανούς του φοβερού και τρομερού Ντένις Σρέντερ.

Στα 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ της "Tel Aviv Arena" ο Βαλαντσιούνας σκόραρε 27 πόντους με 10/16 δίποντα και 7/8 βολές, μάζεψε 15 ριμπάουντ (8 αμυντικά και 7 επιθετικά), έδωσε μία ασίστ, έκανε ένα μπλοκ και διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των Γερμανών την ώρα που το σύστημα αξιολόγησης έδειχνε 35 μονάδες. Ο 25χρονος μπασκετμπολίστας προέρχεται από πέντε γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ, πέρυσι είχε 12 πόντους και 9.5 ριμπάουντ ανά αγώνα και φέτος θέλει να κουβαλήσει τη Λιθουανία μέχρι το τέλος του δρόμου. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι η Ελλάδα, σε μια μάχη που θα κόψει την ανάσα το απόγευμα του Σαββάτου.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ