ΣΤΗΛΕΣ

Day 4 MVP: Άντας Γιουσκεβίτσιους (Λιθουανία)

Day 4 MVP: Άντας Γιουσκεβίτσιους (Λιθουανία)

Ενας παίκτης που ετοιμαζόταν να κάνει τις τελευταίες καλοκαιρινές του διακοπές, βρέθηκε από το παράθυρο στο ρόστερ της Λιθουανίας και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της στη νίκη επί της Ιταλίας.

Το όνομά του δύσκολα θα το έχετε ακούσει. Τον λένε Άντας Γιουσκεβίτσιους, είναι 28 ετών, έχει ύψος 1μ.94, παίζει στις θέσεις των γκαρντ, αλλά μπήκε στη δωδεκάδα της Λιθουανίας από το... παράθυρο. Δεν θα αγωνιζόταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Λούκας Λεκαβίτσιους ανάγκασε τον coach της ομάδας να καλέσει ενισχύσεις. Ο Γιουσκεβίτσιους (που αγωνίζεται στη Λιετκαμπέλις) ήταν ο πρώτος επιλαχών και αυτός που έκανε χθες βράδυ πλάκα στην Ιταλία του Έτορε Μεσίνα και των Χάκετ, Μπελινέλι, Ντατόμε, Μέλι.

Ο Γιουσκεβίτσιους δεν ήταν πενταδάτος, δεν ξεκίνησε δηλαδή στον αγώνα. Ήρθε από τον πάγκο και στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ πέτυχε 20 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα. Δεν εκτέλεσε βολή, δεν πήρε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ, δεν έκλεψε μπάλα, δεν έκανε κάποιο μπλοκ. Το παιχνίδι του ήταν αρκετά μονοδιάστατο, ήταν όμως και τρομερά αποτελεσματικό. Με μόλις δέκα σουτ έβαλε τους διπλάσιους πόντους και έδειξε ότι κάποιες φορές αρκεί να είσαι και να νιώθεις έτοιμος, ώστε να αντεπεξέλθεις σε αυτό που ζητούν όταν προκύψει ανάγκη.

Παράδειγμα προς μίμηση ο 28χρονος Λιθουανός και η συμπεριφορά του. Αν ο Λεκαβίτσιους δεν είχε τραυματιστεί, ο Γιουσκεβίτσιους θα απολάμβανε τα τελευταία του μπάνια ή τις πρώτες προπονήσεις της Λιετκαμπέλις. Τελικά κλήθηκε ως ρεζέρβα, και σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Ωραίος...

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ