ΣΤΗΛΕΣ

Day 11 MVP: Γκόραν... Ντόντσιτς (Σλοβενία)

Day 11 MVP: Γκόραν... Ντόντσιτς (Σλοβενία)

Αυτή τη φορά, θα κάνουμε μια εξαίρεση. Θα δώσουμε το βραβείο του πολυτιμότερου σε δυο αθλητές, καθώς ο Γκόραν Ντράγκιτς κι ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ απέναντι στη Λετονία.

Σας είχαμε προειδοποιήσει και μην πείτε το αντίθετο. Σας είχαμε προειδοποιήσει πως το Σλοβενία - Λετονία θα είναι το ματς του τουρνουά , σας είχαμε ζητήσει να προετοιμαστείτε και δικαιωθήκαμε. Οι δυο ομάδες πέτυχαν μαζί 200 πόντους, έβαλαν 23 τρίποντα και έδωσαν 41 ασίστ, όμως η Σλοβενία ήταν αυτή που στο τέλος στάθηκε όρθια και με το 103-97 (χωρίς παράταση) πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει την πάντα δυνατή Ισπανία των αδελφών Γκασόλ, του Ρούμπιο και του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Αυτή τη φορά, θα σας ζητήσουμε να μας επιτρέψετε την εξαίρεση. Θα δώσουμε το βραβείο του MVP όχι σε έναν, αλλά σε δυο παίκτες. Στον Γκόραν Ντράγκιτς και τον Λούκα Ντόντσιτς που έκαναν πράγματα και θαύματα.

Ο Ντράγκιτς (στο τελευταίο του τουρνουά με τη Σλοβενία) έπαιξε 32 λεπτά, σκόραρε 26 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο για να μαζέψει 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ντόντσιτς (ο 18χρονος για όσους δεν τον γνωρίζουν Ντόντσιτς) έπαιξε 36 λεπτά, σκόραρε 27 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε μία ασίστ, έκανε ένα κόψιμο και μάζεψε 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Μαζί είχαν 53 πόντους με 10/13 δίποντα, 6/16 τρίποντα και 15/17 βολές, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 57 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ντράγκιτς είναι το παρελθόν και το μέλλον της Σλοβενίας. Ο Ντόντσιτς είναι το παρόν και το μέλλον της. Μαζί όμως συνθέτουν ένα ονειρικό δίδυμο που -αν θέλετε την ταπεινή μας άποψη- αξίζει τουλάχιστον ένα μετάλλιο. Και είναι πιθανό να το πάρει, καθώς ακόμη κι αν ηττηθεί από την Ισπανία θα έχει άλλη μια ευκαιρία στον μικρό τελικό απέναντι σε μία εκ των Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία, Ιταλία.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ