ΣΤΗΛΕΣ

Αυτή τη Σλοβενία, δεν μπορείς να την υποτιμήσεις

Αυτή τη Σλοβενία, δεν μπορείς να την υποτιμήσεις

Μία μέρα μετά τη βαριά ήττα από τη Γαλλία, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Σλοβενία για την τρίτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Και πρέπει να την αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και σεβασμό.

Η νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Ισλανδία ήταν ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο. Η Ελλάδα ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όμως χθες έκανε άσχημη εμφάνιση για τρεις περιόδους και παρά την τρομερή της προσπάθεια στην τέταρτη, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Γαλλία. Πριν περάσει μια μέρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να αντιμετωπίσει ακόμα μία επικίνδυνη ομάδα, τη Σλοβενία, που δεν χρειάζεται απλά σεβασμό, αλλά και κάτι περισσότερο. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό...

Βλέπετε, η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ (βοηθός προπονητής στους Utah Jazz του ΝΒΑ) έχει μια πραγματικά εξαιρετική πεντάδα που απαρτίζεται από έναν σταρ του ΝΒΑ (Γκόραν Ντράγκιτς), τον κορυφαίο 18χρονο του παγκόσμιου μπάσκετ (Λούκα Ντόντσιτς), έναν χαμάλη πολυτελείας (Γκόραν Μπλάζιτς), έναν σούπερ σταρ της Ευρώπης (Άντονι Ράντολφ) και έναν πολύ έμπειρο και σκληροτράχηλο σέντερ (Γκάσπερ Βίντμαρ). Από πίσω έρχονται καλοί ρολίστες όπως ο Μούριτς, ο Πρέπελιτς και ο Τσάντσαρ. Σίγουρα η Σλοβενία δεν είναι... Dream Team, είναι όμως "Team" με όλη τη σημασία της λέξης. Σκληρή ομάδα, κοντρολαρισμένη και επικίνδυνη.

Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα; Να μη βρει ρυθμό ο Ντράγκιτς, που στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τη Φινλανδία έβαλε 24 πόντους! Να μην τον αφήσει να παίξει σε καταστάσεις απομόνωσης (στο ένας εναντίον ενός δηλαδή), γιατί εκεί ο άσος των Miami Heat δεν έχει αντίπαλο. Δεν πρέπει να αφήσει τη Σλοβενία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, διότι Ντράγκιτς και Ντόντσιτς είναι σπουδαίοι δημιουργοί, αλλά θα πρέπει να έχει και τεράστια προσοχή στην επίθεση. Αν η μπάλα δεν κυκλοφορήσει σωστά, οι καλοί αμυντικοί του Κοκόσκοφ θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στα ατού της Ελλάδας.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ