ΣΤΗΛΕΣ

Ασίστ σημαίνει ομαδικότητα

Spain's Sergio Rodriguez, left, drives up court past United States' Kyrie Irving, right, during a semifinal round basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Spain's Sergio Rodriguez, left, drives up court past United States' Kyrie Irving, right, during a semifinal round basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP

Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα ακούσεις πολλές φορές εν ώρα αγώνα τη λέξη "ασίστ", κι αυτό γιατί αποτελεί την πεμπτουσία της ομαδικότητας.

Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που ενδεχομένως να κοιτάξει ένας προπονητής στην στατιστική είναι η κατηγορία των "ασίστ". Οι "τελικές πάσες που οδηγούν σε καλάθι" κατά το κοινώς λεγόμενο είναι η πεμπτουσία της ομαδικότητας και του αλτρουισμού, πράγμα στο οποίο στέκονται όλοι οι προπονητές.

Τι θέλει να βλέπει άλλωστε ένας προπονητής από τον πάγκο; Τους παίκτες του να συνεργάζονται καλά, να δίνουν πολλές πάσες και χάρη σε αυτές να καταλήγουν με μεγαλύτερη ευκολία στο αντίπαλο καλάθι. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν θα βρίσκεται ο καλύτερος πασέρ που της γηραιάς ηπείρου, Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη που μπορούν να κάνουν τη... δουλίτσα τους.

Γι αυτό, τα μάτια σας σε παίκτες όπως ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ισπανία - φώτο), ο Ρίκι Ρούμπιο (Ισπανία), ο Μάντας Καλνιέτις (Λιθουανία) και ο Τομά Ερτέλ (Γαλλία).

Για να το παίξετε κιόλας... ειδικοί στα των μπασκετικών όρων, ζητήστε να σας δώσει κάποιος ασίστ ένα ποτήρι μπύρα, για να απολαύσετε τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την ανάλογη παρέα.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

AP Photo/Charlie Neibergall



powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ